שתף קטע נבחר

 

האו"ם: שוב נשבר שיא הפחמן הדו חמצני באטמוספירה

מהנתונים עולה כי ריכוז הפחמן הדו-חמצני (CO2) באוויר הגיע ל-407.8 חלקיקים למיליון. מזכ"ל המטאורולוגי העולמי: "אין שום סימן להאטה"

בשנים האחרונות מפרסם הארגון המטאורולוגי העולמי של האו"ם דו"ח על אודות כמות הפחמן הדו חמצני באטמוספירה - וכמדי שנה, גם ב-2018, נשבר השיא.

 

מנתונים שפורסמו אתמול (יום ב') לקראת ועידת האקלים במדריד, שתיפתח בשבוע הבא, עולה כי ריכוז הפחמן הדו-חמצני (CO2) באוויר הגיע ל-407.8 חלקיקים למיליון, לעומת 405.5 חלקיקים למיליון ב-2017 , 403.3 חלקיקים למיליון בשנת 2016, ו-400 חלקיקים למיליון בשנת 2015. באו"ם אמרו כי מדובר בעלייה של כ-2-3 חלקיקים למיליון בשנה.

 

זיהום אוויר בשנגחאי. ארכיון    (צילום: רויטרס)

זיהום אוויר בשנגחאי. ארכיון    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"אין שום סימן להאטה, קל וחומר לירידה, בריכוז גזי החממה באטמוספירה - למרות כל ההתחייבויות במסגרת הסכם פריז בנושא שינויי אקלים", אמר מזכ"ל הארגון המטאורולוגי העולמי, פטר טאלאס. "כדאי לזכור כי הפעם האחרונה שכדור הארץ חווה ריכוז דומה של CO2 היה לפני 3-5 מיליון שנה".

 

לגבי הצלחת ועידת מדריד, אמר טאלאס: "החדשות הטובות הן שהנראות של נושאים כאלה היא גבוהה מתמיד. אז באופן אישי, אני אופטימי יותר ממה שהייתי לפני 10 שנים, אבל כמובן שעלינו להאיץ את התהליך".

 

בדו"ח של האו"ם נכתב בין היתר כי "פירושה של מגמה מתמשכת זו לטווח האורך היא שהדורות הבאים יתמודדו עם השפעות חמורות יותר ויותר של שינויי אקלים, כולל עלייה בטמפרטורות, מזג אוויר קיצוני יותר, עליית מפלס פני הים והפרעה למערכות אקולוגיות ימיות ויבשתיות".

 

החוקרים מזהירים כי עלייה בריכוזי ה-CO2 ופליטת גזים מזהמים נוספים לאטמוספירה עלולים לגרום לשינויים בלתי צפויים במערכת האקלים, דבר שעשוי להוביל לשיבושים אקולוגיים וכלכליים חמורים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים