שתף קטע נבחר
 

הסלון מוצף במהלך הגשמים? יתכן שזו הסיבה

בלא מעט דירות, תוספת רשלנית של מרפסת גורמת לבעיות רטיבות קשות. מהו הפתרון, כמה זה יעלה ומיהו בעל המקצוע הרלוונטי? אתר "המקצוענים" עם מדריך שיעשה לכם סדר וישאיר את הסלון שלכם יבשים בחורף הזה

סובלים מבעיות רטיבות בתוך הבית? ייתכן שמקור התקלה הוא בתוספת רשלנית של מרפסת, ללא חגורת בטון. כיצד ניתן לתקן את ליקוי הבנייה הזה? בדקנו.

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

כשל בשלב הבנייה? אין ברירה אלא לתקן אותו

ישנו כשל שלא מתפתח עם הזמן, אלא שהוא נמצא שם מאז ומתמיד. התעלמות ממנו, יכולה לסכן גם את שטח פנים הבית, לגרום למעבר מים ולרטיבות בתוך הקירות הפנימיים שלכם (בעיקר מעל הפאנלים, תופעה שנקראת עליית מים קפילרית).

 

מהו הכשל? מדובר בשטח די קטן, שהנזק שנגרם בגלל התקנה רשלנית שלו הוא מאוד גדול. בהיעדר חגורת בטון, או כל חומר שינתק את החול שמתחת לריצוף המרפסת עם החול שמתחת לריצוף בבית.

 

בהיעדר ההפרדה, מים שמחלחלים אל מילוי החול שמתחת לריצוף במרפסת, עוברים אל תוך מילוי החול שבתוך הבית. עלות התיקון לאחר הבנייה, יכולה להיות די גבוהה, במקרים מסוימים.

 

"יש לא מעט מקרים של בעלי דירות שנפגעים מכך", אומר ניק בנובייב, קבלן איטום באתר "המקצוענים". "זה קורה בעיקר בדירות בבניינים שעברו שיפוץ, והוסיפו מרפסות לדירות. ברגע שהקבלן לא דאג להפרדה בין המרפסת לפנים הבית, הרטיבות היא בתוך הסלון או חדרי השינה, ולאו דווקא באזור המרפסת. חסרה חגורת בטון במעבר שבין המרפסת לבית (מתחת לריצוף). בנוסף, שטח המרפסת אמור להיות מרוצף בגובה נמוך יותר, מאשר גובה הריצוף בתוך הבית, וחייב להיות סף מעבר בגובה של כ-1.5 ס"מ, שימנע את חדירת המים לתוך הבית".

 

מה חשוב לוודא שקבלן האיטום עושה, כדי שהעבודה תהיה מקצועית?

"יש לוודא שבעל המקצוע מפרק את שורת הריצוף של המרפסת, בסמוך למסילה ובודק אם יש חגורת בטון בחיבור שבין המרפסת לבית. אם אין, חשוב מאוד לעשות חגורת בטון ולא להסתפק בשום פתרון אחר. יש לאטום את החגורה עם יריעות ביטומניות או עם חומרים צמנטים משחתיים. לאחר האיטום יש למלא את השטח בחול או בשומשום, בהתאם לתשתית הקיימת, ולרצף מחדש.

 

שימו לב שמסילת החלון ממוקמת על החלק הגבוה של הריצוף, כדי שהמים לא יקוו בתוך המסילה ולא יחדרו אל פנים הבית".

 

עוד כתבות בנושא:

איטום דירות מגורים: מה חשוב לדעת?  

מה חשוב לדעת על איטום גגות?   

סימנים של רטיבות

 

המסילה הותקנה בקו אפס? תסבלו מחדירות מים  

עוד נקודת תורפה, היא כשל איטום בחיבור שבין מסילת הוויטרינה שמפרידה בין המרפסת לסלון. "ישנם מקרים שבהם למרות שהותקנה חגורת בטון כמו שצריך, עדיין יכולה להיות חדירת מים באזור המסילה שמתחת לוויטרינה", אומר בנובייב. "זה קורה כשהמסילה הותקנה נמוך מדי, בקו אפס עם הריצוף".

 

מה הפתרון במקרה כזה? "הפתרון המקצועי ביותר, הוא להזמין איש אלומיניום, לפרק את החלון, לעשות סף הגבהה ולהתקין את המסילות ואת החלון מחדש. הבעיה היא שזהו פתרון יקר יותר, ורבים מנסים להימנע מההוצאה הכספית. הפתרון הזמני והפרוביזורי, הוא איטום עם חומר פוליאוריטני, של המפגש של הריצוף עם מסילת הוויטרינה, בחלק החיצוני של הבית. זה פתרון שמחזיק מעמד לרוב למשך שנתיים-שלוש".

 

מה המחיר? "איטום בעזרת חומר פוליאוריטני, במקרה כזה, יעלה 400-500 שקל כולל חומרים ועבודה", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים. פירוק והתקנה של החלון, לעומת זאת, יכול להגיע לכמה אלפי שקלים".

 

צריכים קבלן איטום? לחצו כאן

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

פורסם לראשונה 27/12/2019 07:20

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים