רגב בהפגנת התמיכה בנתניהו: "שלטון החוק אינו מעל החוק"
תחת הכותרת "מצילים את המדינה, מפגינים נגד הפיכה שלטונית", מחו כ-6,000 בני אדם, בהם השרה מירי רגב, ברחבת מוזיאון תל אביב על הגשת כתבי האישום נגד ראש הממשלה בגין שוחד, מרמה והפרת אמונים. המפגינים נשאו שלטים שעליהם נכתב, בין היתר: "לעולם לא תצעד לבד; לא נשתוק על שפיכת הדם"
תחת הכותרת "מצילים את המדינה, מפגינים נגד הפיכה שלטונית" התאספו הערב (ג') כ-6,000 בני אדם ברחבת מוזיאון תל אביב להפגנות תמיכה בראש הממשלה בנימין נתניהו, הנאשם בתיקים 1000, 2000 ו-4000 בסעיפים של שוחד, מרמה והפרת אמונים.
בין המשתתפים: השרה מירי רגב, השר לשעבר איוב קרא, חברי הכנסת מיקי זוהר ושלמה קרעי, ראש המכינה הקדם-צבאית יגאל לוינשטיין והרב צבי טאו. במהלך ההפגנה הוקרן סרטון ובו הוצגה דמותו של פרקליט המדינה שי ניצן ובסופו הופיע הכיתוב: "שי ניצן מושחת" ובקהל נשמעו קריאות כגון: "העם דורש צדק משפטי". ynet העביר את האירוע בשידור ישיר.
לקריאת כתב האישום המלא לחצו כאן
יועץ הניו-מדיה של נתניהו, טופז לוק, צייץ בטוויטר כי כ-15 אלף איש הגיעו להפגנה, בעוד שרק לפני כחצי שנה כתב יועצו של ראש הממשלה, יונתן אוריך: "בוודאי תהיתם למה יאיר לפיד ואיימן עודה מרימים הפגנה דווקא במוזיאון תל אביב? תשובה: נכנסים שם 4,000 איש במקסימום".
המפגינים נשאו דגלי ישראל ודגלי הליכוד והניפו שלטי תמיכה בנתניהו, שעליהם נכתב, בין היתר, "לעולם לא תצעד לבד", "לא נשתוק על שפיכת דמו של נתניהו", "אני ביביסטית גאה" ועוד. הקהל קרא קריאות בגנות היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ודרש את התפטרותו: "רוצים צדק". במהלך ההפגנה הוקראו שמות עיתונאים, הקהל הגיב בצעקות "בוז".
השרה מירי רגב נאמה: "אנחנו מפלגה דמוקרטית שמאמינה לבית המשפט. תמיד אמרנו שיש שופטים בירושלים - ורק הם יכריעו. לא התקשורת, לא הפרשנים, לא השמאל ולא הכסף של האיחוד האירופי. שלטון החוק אינו מעל החוק". עם זאת, היא הוסיפה: "הכעס שלנו הוא כעס לגיטימי, אבל אסור שתחושות כעס יגרמו לפגיעה בשלטון החוק. יש כאן שלטים שצריכים לרדת. אנחנו לא רוצים הסתה, כי החוק שומר גם עלינו"..
"רק אזרחי ישראל יקבעו מי ינהיג את המדינה. רק אתם הריבון. אי אפשר להתעלם מהקול שלכם. גם קולכם הוא פסק דין חלוט. מי שחשובה לו הדמוקרטיה הגיע לכאן הערב; מי שרוצה לשמור על שלטון החוק הגיע לכאן הערב יחד עם אזרחי המדינה שחשים שהם מושתקים. לא ישתיקו אותנו". עוד אמרה רגב: "אין מקום לפיצולים או לפלגנות. זה מחליש אותנו. זוהי מנת חלקו של השמאל".
ח"כ זוהר: "השמאל המציא קונספירציה"
לפני רגב, נשא ח"כ זוהר דברים על הבמה: "זה ערב שייזכר בהיסטוריה של מדינת ישראל, שבו העם אומר 'אנחנו לא שותקים כשאנחנו רואים משהו עקום ומשהו ומעוות'. אנחנו לא רוצים לתקוף את מערכות השלטון. אין לנו מערכת אחרת, אנחנו לא יכולים להחליף אותה - אבל אנחנו יכולים לתקן אותה.
"אנחנו רוצים שלא יהיה מצב שראש ממשלה צריך להתייחס לחקירה שלו בחרדת קודש", המשיך זוהר. "על מה? על סיקור אוהד. זה חוצה כל גבול. גורמי השמאל בישראל המציאו את הקונספירציה. נילחם כדי שהאמת תצא לאור. אני רוצה לברך את ראש הממשלה ולומר לו - 'אל תרכין ראש'".
על הבמה נתלו שלטים נגד בכירי הפרקליטות: "בן ארי למעצר", "שי ניצן לחקירה", "פרקליטות ללא גבולות", "משטרה ללא גבולות" ועוד. את האירוע מארגנת תנועת הליכוד בשיתוף "מטה המאבק המשותף של המחנה הלאומי" שבט חברים ארגוני ימין כדוגמת "רגבים", "אם תרצו", "נשים בירוק", "ישראל שלי", "התנועה למשילות ודמוקרטיה" ותנועת ההתיישבות "נחלה".
בימים שקדמו להפגנה, שוחחה מנהלת לשכתו של ראש הממשלה עם חברי כנסת ושרים והעבירה בקבוצות הסגורות הודעות הקוראות לכולם להגיע. למרות זאת, לאורך היום הסתמן כי רוב שחקני גוש הימין לא יגיעו לאירוע - והיחידים שהגיעו היו כאמור השרה רגב וחברי הכנסת זוהר וקרעי.
בקבוצות הליכוד הפעילו בימים האחרונים לחצים על פעילים להגיע מכל רחבי הארץ, ובסביבת נתניהו ניסו להציג את ההפגנה כהפגנה של הימין כולו. "היום זה נתניהו" נאמר להם, "מחר זה אתם".
גם נתניהו עצמו קרא לתומכיו להגיע להפגנה, בין היתר במוצאי שבת האחרונה. סביבו ממשיכים להפיץ את המסר שלפיו המשחק שהתנהל סביבו היה מכור וכי יש לחקור את החוקרים. יחד עם זאת, הבהיר כי יכבד את החלטת בית המשפט ואין מי שהוא מעל החוק.
יו"ר כחול לבן בני גנץ אמר מוקדם יותר כי "בדמוקרטיה בריאה לכל אדם יש זכות להביע את דעתו באופן חופשי. בדמוקרטיה בריאה ראש ממשלה לא מארגן הפגנה נגד מערכת אכיפת החוק עליה הוא אחראי".
קודם לכן, בביקורו בנגב, אמר השר אריה דרעי: "אני מנסה בכל הזדמנות לומר את זה - אסור ללכת לבחירות. זה טירוף. בחירות שלישיות במצב שבו אנחנו נמצאים זה כמעט מעשה של איבוד לדעת. אין צורך. יש פתרונות פשוטים. הכתובת על הקיר. הציבור רוצה ממשלה רחבה. יש פתרון. צריך להתגבר קצת ולפעמים גם לסתום קצת את האף.
""נכון, הנתונים הכלכליים שלנו טובים, יש צמיחה, האבטלה ירדה. אז מה? בשביל זה צריך להרשות לעצמנו עוד בזבוז של מיליארדים. מי יודע מה יהיה אחרי הבחירות השלישיות?".