תמיכה בנתניהו, שנאה לפרקליטות: "זה כתב אישום נגד עם ישראל"
כמה מהדוברים שעלו לבמה ברחבת מוזיאון ת"א טענו ל"הפיכה שלטונית" שהובילה לכתב האישום נגד רה"מ, אחרים האשימו את מנדלבליט וניצן בשחיתות. צוות תקשורת הותקף בקריאות "שמאלנים, תמותו". וגם: מצעד התירוצים של אנשי המפלגה ואחרים שנעדרו מהאירוע
שרה אחת, שני חברי כנסת, טענות להפיכה שלטונית, קריאות נגד היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה וחיצי ביקורת שהופנו כלפי השמאל בכללותו, כלי תקשורת, הנהגת מפלגת כחול לבן וגם לעברו של איש הליכוד גדעון סער: כ-6,000 בני אדם הגיעו אמש (יום ג') לרחבת מוזיאון תל אביב כדי לתמוך בראש הממשלה בנימין נתניהו - חמישה ימים אחרי שהיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הודיע על החלטתו להעמיד אותו לדין בעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים בשלוש פרשות.
במשך יותר משלוש שעות עלו לבמה בזה אחר זה שרת התרבות והספורט מירי רגב מהליכוד, חברי כנסת של המפלגה מיקי זוהר ושלמה קרעי וכן מובילי דעת בימין, אנשי מנהיגות בימין ועיתונאים שמזוהים עם הימין. ברקע טענות חלק מהדוברים על "שפיכת דמו של נתניהו", נשמעו מקרב הנוכחים בהפגנה קריאות כמו "שי ניצן מושחת" ו-"עוצרים את ההפיכה השלטונית". פעם אחר פעם הגיב הקהל בקריאות "בוז" כששמותיהם של מנדלבליט וניצן הושמעו.
איציק, פעיל ליכוד מירושלים, שנכח בהפגנה אמר: "יש כאן מאות מיליונים ומי שאשם זה אנחנו ולא ביבי. זה כתב אישום נגד עם ישראל. ביבי לא לקח כסף והוא עשה הכול בשביל ולמען עם ישראל. התקשורת והפרקליטות זאת חונטה אחת ביחד. אתם התקשורת עושים הכול כדי להעמיד לדין את העם. בית המשפט יכול להחליט אבל אנחנו רוצים שיהיו שופטי צדק, לא כמו הפרקליטות או שי ניצן שמחליט מה שהתקשורת רוצה שהשמאל יחליט".
מרים, פעילת ליכוד מעכו, אמרה: "באתי מרחוק לתל אביב כי אני אוהבת את ביבי ואני מאמינה שהוא צודק. אני מאמינה בחפותו, עושים עליו עליהום, גם הפרקליטות וגם התקשורת. צריך שתהיה אמת כי אף אחד לא יכול להנהיג את ישראל כמו ביבי".
חבר המפלגה דוידי הרמלין הסביר: "אנחנו עושים עצרת תמיכה בנתניהו, אבל גם מפגינים נגד הליך משפטי שיש בו כשלים. לפני שמשבשים את ההליך הדמוקרטי, צריך לבדוק את ההליך המשפטי עד תום. לא ייתכן שהצבעה של מיליונים תשתבש על ידי פקידי משפט. יש בידוי ראיות בתיק המשפטי, יש סחיטה של עדי מדינה ששיקרו ויש תחושה שגנבו את ההצבעה שלנו".
השר לשעבר קרא: "זאת עצרת ללא פוליטיקה"
בין הנוכחים בהפגנה היה גם השר לשעבר איוב קרא. "מי שהגיע לכאן הערב זה המיטב של עם ישראל, שהוא מלוכד, מאוחד ועומד מאחורי מנהיג שגדל פעם בדור", אמר קרא.
על השאלה היכן יתר חברי הכנסת של המפלגה, השיב השר לשעבר כי "זאת עצרת ללא פוליטיקה ואני באתי כי אני חלק מעם ישראל, עם ישראל זה הליכוד, והליכוד זה נתניהו. אנחנו כאיש אחד עומדים נגד כתב אישום פוליטי. מה שמאחד אותנו זה שיש לנו ראש ממשלה שאף אחד לא משחק בליגה שלו ועושים את כל הדרך כדי להוריד אותו. נעמוד לצידו עד שתגיע בשורה טובה".
ח"כ גדעון סער, שהודיע על כוונתו להתמודד מול נתניהו בפריימריז על ראשות הליכוד, "זכה" גם הוא לגידופים ולצעקות בוז מצד משתתפי הפגנת התמיכה בראש הממשלה. סער צייץ מחדש תגובה שנשלחה מסביבת נתניהו ולפיה "חבל שלא הקשיב לפעילים שהבהירו לו שבמשפחה לא בוגדים". על כך כתב סער בציוץ המחודש: "כשזה הדיבור בבוקר - הקריאות בערב לא מפתיעות".
יועץ הניו-מדיה של נתניהו, טופז לוק, צייץ בטוויטר כי כ-15 אלף איש הגיעו להפגנה, בעוד יועצו של ראש הממשלה, יונתן אוריך, כתב רק לפני כחצי שנה ברשת החברתית: "בוודאי תהיתם למה יאיר לפיד ואיימן עודה מרימים הפגנה דווקא במוזיאון תל אביב? תשובה: נכנסים שם 4,000 איש במקסימום".
ראש הממשלה נתניהו עצמו צייץ בעקבות האירוע אמש תמונה של ההפגנה מלמעלה וכתב: "15,000 תודות". למרות בקשות של חלק מהדוברים בהפגנה, ובכללם השרה רגב להימנע מאקטים אלימים, הותקף צוות תקשורת של תאגיד השידור הציבורי בקללות וביריקות בזמן שניסה לשדר מרחבת המוזיאון.
כאמור, רק שלושה מתוך 32 חברי הכנסת של הליכוד הגיעו לאירוע. ומה אמרו הנעדרים מהליכוד לנוכח אי השתתפותם בהפגנה? השר יואב גלנט הודיע מראש כי לא יגיע, השר צחי הנגבי ציין כי הוא "בעניין אישי", השר אופיר אקוניס הסביר כי הוא לא מגיע לאירוע בגלל אילוצי לו"ז והשר זאב אלקין אמר כי "הציבור מצפה מאיתנו לפעול ולשנות בממשלה ובכנסת, ולא להפגין".
השר יובל שטייניץ הודיע כי בתפקידו הוא אינו נוהג להשתתף בהפגנות, השרה גילה גמליאל ציינה כי יש לה "התחייבויות קודמות", השר גלעד ארדן נמצא בנסיעה פרטית בבריטניה, השר אמיר אוחנה נכח בכנס הפרקליטים באילת, השר ישראל כץ "לא התבקש להגיע", יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין והשר יריב לוין לא השיבו לפנייה בנושא.
גם מנהיגים אחרים בימין נעדרו מההפגנה. שר הביטחון נפתלי בנט (הימין החדש) השתתף באירוע אחר, חברתו למפלגה ח"כ איילת שקד השתתפה בטקס בירושלים, יו"ר הבית היהודי ושר החינוך נכח באירוע של שגרירות קוריאה כנציג הממשלה, יו"ר ש"ס ושר הפנים אריה דרעי הודיע מראש כי הוא וחברי סיעתו לא נוהגים להשתתף באירועים דוגמת זה שנערך בתל אביב ויו"ר יהדות התורה וסגן שר הבריאות יעקב ליצמן ציין כי לא נעשתה אליו פנייה להשתתף באירוע.
עוד לפני ההפגנה בתל אביב, התייחס היועץ המשפטי לממשלה מנדלבליט בפעם הראשונה לביקורת שהפנה נתניהו כלפי המערכת המשפטית לאחר ההחלטה להעמיד אותו לדין. "אני שומע ביטויים שאין להם מקום בשיח הציבורי - שמכוונים כלפי מערכת אכיפת החוק וכלפי בכירים מסוימים בתוכה", אמר מנדלבליט בכנס הפרקליטים אתמול באילת. "אני שומע שקרים, אני שומע הכפשות חסרות ביסוס, זה פשוט מזעזע".
מנדלבליט אמר עוד כי "פרקליט המדינה, שי ניצן, הוא משרת ציבור בכל רמ"ח אבריו. הוא משפטן מעולה. הוא אדם ישר והגון. ליאת בן ארי (הפרקליטה המלווה בתיקי נתניהו), כשמה כן היא - בת למשפחת האריות. היא לוחמת אמיתית. רואה לנגד עיניה את שלטון החוק, ואותו בלבד. העובדה ששי וליאת מסתובבים עם מאבטחים רק בגלל שמילאו את תפקידם - היא בלתי מתקבלת על הדעת".