"יוצרים שינוי" ונפגשים עם האפיפיור
יובל סיני נבחר לייצג את ישראל בכנס "יוצרים שינוי" העולמי שמתקיים ברומא. בראיון באולפן ynet הוא מספר על "צליל מיוחד" - תנועת הנוער המוזיקלית הראשונה לילדים עם ובלי צרכים מיוחדים - שהקים בעצמו, ויציג בקרוב לאפיפיור. צפו
יובל סיני ואלה ויזל הם עוד לא בני 18, וכבר עומדים לייצג את ישראל בכנס "יוצרים שינוי", הכנס הגדול בעולם של יזמות חברתית לילדים ונוער.
הכנס, שיערך ברומא בין התאריכים 27-30 בנובמבר בהשתתפות 4,000 ילדים מרחבי העולם ובנוכחות האפיפיור, מהווה מפגש פסגה בינלאומי של אלפי ילדים ובני נוער שיגיעו להשמיע את קולם יחד, ולהציג את הפתרונות המקומיים שלהם ליעדים הגלובליים כפי שהוגדרו על-ידי האו"ם ומנהיגי העולם בשנת 2015.
צפו בראיון אולפן עם יובל סיני וקארין מלכה:
במסגרת הכנס, יציגו הקבוצות הישראליות - את היוזמות שלהם ואת השינוי שיצרו בפני ילדים ובני נוער יזמים ממדינות נוספות ויעברו יחד סדנאות ולמידה.
כ-15,000 תלמידים מ-260 בתי ספר מכל הארץ הגישו השנה יוזמות חברתיות במסגרת "יוצרים שינוי"- תכנית חינוכית בינלאומית, הפועלת בכ-75 מדינות ומופעלת בישראל ע"י עמותת רוח טובה, משרד החינוך, ורותי סובל לוטנברג, מייסדת ומנהלת פדגוגית של התכנית בישראל. התוכנית מתאפשרת בישראל הודות לקרן המשפחתית על שם תד אריסון שהוקמה בישראל על-ידי שרי אריסון.
"ילדים ונוער אשכרה יכולים לשנות את העולם"
"זו בעצם תנועה שמאמינה שילדים ונוער אשכרה יכולים לשנות את העולם ולפעמים גם לעשות את זה בצורה עוד יותר חזקה ממה שמבוגרים יכולים לעשות", מתאר יובל סיני.
היוזמות נבחנו על ידי צוות שיפוט מקצועי, והזוכים: "לראות את הקול"- תפריטים מוקלטים לכבדי ראיה, שיזמו תלמידי כיתה ג' מבי"ס היסודי "יד מרדכי" בבת ים, ו"צליל מיוחד"- תנועת הנוער מוזיקלית ראשונה בארץ לילדים ונוער עם ובלי צרכים מיוחדים, שיזמו יובל סיני ואלה ויזל, תלמידים מהתיכון העירוני ע"ש בליך ברמת גן, נמצאים כעת ברומא.
"הרעיון של 'צליל מיוחד' הוא ליצור בפעם הראשונה בישראל את תנועת הנוער המוזיקלית הראשונה לילדים עם ובלי צרכים מיוחדים, בעצם לחבר בין עולם החונכות וההדרכה, בין נוער לנוער לבין עולם המוזיקה, בשביל ליצור מסגרת שהיא מצד אחד חינוכית ומוזיקלית ומצד שני עם דגש חזק על העניין החברתי שבו הנוער חונך נוער דרך המוזיקה", מוסיף סיני.
"כשהדרכתי ילדים עם צרכים מיוחדים בצופים, הבנתי את הכוח האדיר של הדבר הזה וכשנכנסתי לארגון 'LEAD לפיתוח מנהיגות בישראל', בעצם ביקשו ממני לראות איזשהי פינה חשוכה או משהו שמפריע לי בחברה, נזכרתי ברגע המרגש שקרה לי עם חניך שלי עם אוטיזם שראיתי איך מוזיקה משפיעה לך, עוזרת לו ומרגיעה אותו", הוא מסביר.
"ביחד עם ארגז כלים מאוד גדול שארגון LEAD נתן לי, אני ואלה ויזר לקחנו את הרעיון ויצרנו תנועת נוער מוזיקלית שמושתתת על ערכי המוזיקה, האהבה, האמונה שבה נוער מוזיקאי חונך נוער מיוחד דרך המוזיקה.
למדנו שבאמת אם חולמים מספיק חזק ועובדים מספיק קשה אז באמת אפשר לעשות הכל והיום אנחנו נמצאים במצב שאם הכל יהיה בסדר כבר בשנה הקרובה נפתח ארבעה סניפים במקומות שונים בארץ ונצליח לגעת ב-250 ילדים עם ובלי צרכים מיוחדים. השאיפה היא באמת לייצר מערכת שתצליח לגעת בכל ילד וילדה בארץ", הוא מסכם.
"אנחנו מאוד מתרגשים כי יש משהו בלייצג את ישראל בכנס הכי גדול בעולם ביזמות חברתית ואנחנו סך הכל ילדים בני 18. יש בזה משהו שהוא כל כך מרגש וממלא את הלב ואנחנו נורא מחכים להיות ברגע הזה. אני חושב שבאמת זה משהו, תנועה עולמית של ילדים שפשוט מרגישים שאפשר לעשות קצת יותר בשביל שהעולם שלנו יהיה טיפה יותר טוב".
- לפרטים ותרומות על קמפיין גיוס המונים למען "צליל מיוחד" - תנועת הנוער המוזיקלית הראשונה לילדים עם ובלי צרכים מיוחדים לחצו כאן .
- לפרטים והרשמה לתוכנית "יוצרים שינוי" לחצו כאן
.