שתף קטע נבחר

 

רוצים לשלם בסמארטפון בסופר? זה יקרה אבל רק בעוד שנה

בנק ישראל הכריז על מתווה להטמעת התשלומים החכמים בישראל. במקור הכוונה היתה לחייב עסקים גדולים לכבד תשלומים חכמים כבר מאמצע 2020, אך בעקבות לחצים נדחה המועד לדצמבר. המשמעות, אפל פיי תעכב את כניסתה לישראל לסוף השנה הבאה

 

תזכורת: העתיד של אפליקציות התשלום - צפו בדיון באולפן ynet    (צילום:משה מזרחי, חגי דקל)

תזכורת: העתיד של אפליקציות התשלום - צפו בדיון באולפן ynet    (צילום:משה מזרחי, חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בנק ישראל מפרסם היום את המתווה להטמעת התשלומים החכמים בישראל, בפיגור עמוק אחרי מדינות רבות בעולם. הבנק פרסם היום את המתווה להאצת ההטמעה של תקן EMV, שהוא התשתית הטכנולוגית הנדרשת במסופי התשלום של בתי עסק כדי לכבד תשלומים חמים בסמארטפונים.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

מהפכת התשלומים: קניתם ב-200 שקל? תצטרכו להכניס קוד סודי

עוד צעד לארנק הדיגיטלי: חוק לעידוד תחרות בשוק התשלומים

בלי סניף, עם זיהוי פנים: כך יראה הבנק שלכם ב-2020

 

למרות הסיכומים שאליהם הגיע בנק ישראל עם השחקנים בשוק התשלומים לפני מספר שבועות ואשר נחשפו בכלכליסט לפיהם בתי עסק גדולים יצטרכו לכבד עסקאות אך ורק על בסיס התקן החדש כבר מאמצע 2020, מה שאומר גם שהלקוחות יידרשו להזין קוד סודי בעסקאות מעל 200 שקל בקופה, בסופו של דבר הלחצים שהופעלו על בנק ישראל הובילו לדחייה של היישום המשמעותי הראשון לנובמבר 2020.

לקוחה משלמת בסמארטפון בסופר מקומי. בקרוב אצלנו? (צילום: בלומברג)
לקוחה משלמת בסמארטפון בסופר מקומי. בקרוב אצלנו?(צילום: בלומברג)
 

הדחייה צפויה להביא גם לדחייה של כניסת ענקיות הטכנולוגיה לשוק התשלומים בישראל כאשר אפל פיי, שירות התשלומים של אפל הביע נכונות להיכנס לישראל כפוף להטמעה של לפחות 25% של תקן ה-EMV בעסקים בישראל, דבר שלא יקרה כעת לפני נובמבר הבא.

 

בבנק ישראל הסבירו זאת ברצון לאפשר ודאות לשחקנים השונים בשוק ובהם הסולקים, המנפיקים, יצרני המסופים ובתי העסק.

 

בהתאם למתווה בסוף מרץ הקרוב יונפקו בישראל רק כרטיסי אשראי התומכים ב-EMV, דבר שממילא קורה כמעט לחלוטין כבר היום. רק החל מסוף נובמבר 2020 כאמור (תאריך שעוד עלול להידחות עם הפעלת לחצים מצד השחקנים השונים) בתי עסק גדולים יהיו חייבים לעבור ל-EMV - מדובר בעסקים עם מחזור עסקאות בכרטיסי חיוב שעלה על 100 מיליון שקל ב-2019, קרי כמעט כל העסקים הגדולים בישראל ובכלל זה הרשתות הגדולות כמו שופרסל, מגה, חברות הביגוד קסטרו, זארה, H&M ואחרות. לצד עסקים גדולים בסוף נובמבר הקרוב עסקים פיזיים שכבר יחזיקו במועד זה חומרה ותוכנה מתאימים ל-EMV יצטרכו להשתמש בהם גם אם אינם מוגדרים כעסק גדול. לבסוף, עסקים שנכנסים החל מסוף נובמבר הבא לסליקה בכרטיסי חיוב יהיו חייבים מלכתחילה לפעול על בסיס התקן.

 

בסוף יולי 2021 יצטרפו כל העסקים הפיזיים ל-EMV למעט החרגות של תחנות דלק שיצטרפו בסוף יולי 2022 שאז גם תופסק לחלוטין התמיכה בטכנולוגיה הישנה על ידי חברת תשתית התשלומים שב"א.

 

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, מסר כי "הטמעת תקן ה-EMV תאפשר כניסה של טכנולוגיות תשלום מתקדמות ושל שחקנים נוספים, מקומיים וגלובליים. המהלך ירחיב את מגוון האפשרויות העומד לרשות בתי העסק והצרכנים ויאיץ את הטמעת הארנקים האלקטרוניים ואפליקציות תשלום מתקדמות. מערכות תשלומים נוחות, יעילות, בטוחות ויציבות הן מרכיב חשוב בכל משק מתקדם. המשק הישראלי נמצא בפיגור ביחס למשקים אחרים מבחינת ההטמעה של אמצעי תשלום מתקדמים והצעד הנוכחי יסייע לגשר על חלק מהפער. בנק ישראל ימשיך לפעול לקידום מערכות התשלומים במשק ולהגברת החדשנות, התחרות, והאבטחה בתחום זה, שנוגע לכל אזרח ולכל בית עסק במשק הישראלי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בלומברג
לקוחה משלמת בסמארטפון
צילום: בלומברג
מומלצים