כלל מובילה את ההפסד בענף הביטוח - יותר מחצי מיליארד שקל ברבעון
כלל היא חברת הביטוח היחידה שמסיימת את תשעת החודשים הראשונים של 2019 בהפסד, בסכום של 373 מיליון שקל; הריבית הנמוכה ועלייה בתוחלת החיים אילצה את החברה להגדיל עתודות במיליארד שקל אחרי מס
כלל ביטוח עוברת להפסד: חברת הביטוח רשמה ברבעון השלישי הפסד כולל ענק של 565 מיליון שקל - זאת בהשוואה לרווח רבעוני של 60 מיליון שקל ברבעון המקביל.
אחרי הראל ומנורה: גם כלל מפסיקה לשווק ביטוח סיעודי
הפסד של 17 מיליון שקל לחברת כלל ביטוח ברבעון השני
חברות הביטוח מתקוטטות - והקשישים מפסידים: "נפלתי בין הכיסאות"
מתחילת השנה הסתכם ההפסד ב-373 מיליון שקל - כלל היא חברת הביטוח היחידה שרשמה הפסד בסיכום חודשי ינואר-ספטמבר; בתקופה המקבילה רשמה חברת הביטוח רווח של 56 מיליון שקל.
הסיבה להפסדי החברה טמונה בתלות החזקה של כלל בסביבת הריבית במשק, שגררה אותה להפרשות עתק של 1.5 מיליארד שקל לפני מס מתחילת 2019 ושל 1.1 מיליארד שקל ברבעון. ההפרשות נטו בתקופה וברבעון עמדו על כמיליארד שקל ו-700 מיליון שקל בהתאמה.
מתוך ההפרשות הללו, סכום של 305 מיליון שקל נבע מעדכון לוחות התמותה שפרסמה ביוני האחרון רשות שוק ההון - עדכון שהשפיע על תיק ביטוחי המנהלים הישן של החברה. כלל מחזיקה בתיק ביטוחי המנהלים השני בגודלו אחרי מגדל והן שתי החברות שסופגות את ההשפעה הגדולה ביותר בגין סביבת הריבית על תיק ביטוחי המנהלים. ברבעון הנוכחי נפגעה גם הראל מסביבת הריבית בגלל תיק הסיעוד הגדול שלה (הראל רשמה הפסד כולל של 235 מיליון שקל ברבעון).
כלל היא חברת הביטוח היחידה שעדכנה על יחס כושר הפירעון שלה לדרישות הסולבנסי נכון לסוף יוני 2019 והוא עומד על 93% - הסף המינימאלי לחלוקת דיבידנדים הוא עמידה של 100% בדרישות ההון. לאחר תאריך החישוב ביצעה כלל גיוס הון משני שהביא אותה לעמידה של 100% ביחס כושר הפירעון אך מאז יוני 2019 גם חלה ירידה בריבית שכמובן השפיעה לרעה על היחס וכך גם עדכון לוחות התמותה.
המשמעות היא שבעלי המניות של כלל לא יראו דיבידנדים בטווח הנראה לעין. מניות השליטה של אי.די.בי בכלל מוחזקות על ידי הנאמן משה טרי ובאחרונה הצטרפו מספר משקיעים לחברה, בהם אייל לפידות, מורי ארקין, יקיר גבאי ואלפרד אקירוב. השלושה ניצלו את מחיר המניה הנמוך והמכפיל הנמוך על ההון שבו נסחרת כלל (60%) כדי להשקיע בחברה. מניית כלל עלתה מתחילת השנה ב-6% בלבד. לשם השוואה מניית הראל עלתה 26% ומניית הפניקס עלתה 20%.