שתף קטע נבחר
 

תיעוד נדיר: ראם שהושב לטבע נטרף ע"י זאב

לפני כשבועיים הושב ראם לבן נדיר במסגרת פרויקט רבייה לאישוש האוכלוסיות של היונקים המצויים בסכנת הכחדה. מצלמות המעקב תיעדו אותו מתאקלם בטבע, אך הזאבים המקומיים טרפו אותו ואחד מהם אף תועד במצלמה עם רגלו של הראם

במסגרת פרויקט לרבייה ראמים לבנים, הושב לפני כשבועיים ראם באזור הערבה התיכונה כשהוא מצוייד במשדר מעקב לווייני. מצלמות מעקב שהוצבו בשטח, תיעדו אותו בטבע.

 

כשהאקולוגית של רשות הטבע והגנים בערבה, טל פולק, זיהתה איתות מהמשדר שהוצמד סביב צווארו של הראם, למקום נשלח פקח רשות הטבע והגנים, אורן פריטל.

 

כשהוא הגיע למקום הוא גילה שאריות של הראם שנטרף ואת הקולר עם המשדר. "שמנו מצלמת ניטור לראות איך הוא מתאקלם", סיפר פריטל, ששיחרר את הראם לטבע. "לכן הצלחנו לקבל את התמונה הדי נדירה הזאת של הזאב עם הרגל של הראם".

 

זאב עם שרידי הראם (צילום: אורן פירטל, רשות הטבעו והגנים)
מעגל החיים. הראם הלבן בטבע והזאב(צילום: אורן פירטל, רשות הטבעו והגנים)

 

"אירוע חריג ומצער"

ברשות הטבע והגנים מעריכים כי הראם נטרף על ידי זאבים. "באזורים צחיחים, עם משאבים מועטים, בעלי החיים בדרך כלל מסתפקים במה שיש. ראם שזה עתה הושב לטבע היה מטרה יחסית נוחה לטורפים". למרות האובדן, הראמים לרוב לא נטרפים. "הראמים בדרך כלל חוזרים לטבע ואנחנו עדים להצלחות רבות. מדובר באירוע חריג ומצער".

 

הראם הלבן נעלם מנופי הארץ בסוף המאה ה- 19 והושב חזרה לטבע בסוף שנות ה- 90 של המאה ה- 20. לפני הכחדתו הסופית מהטבע נאספו מספר פרטים והוחזקו בגרעין רבייה בשבי לצורך השבות עתידיות לטבע.  

 

עריכה: ארז ארליכמן | צילום: טל פולק, רשות הטבע והגנים | shutterstock

עריכה: ארז ארליכמן | צילום: טל פולק, רשות הטבע והגנים | shutterstock

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גרעין הרבייה בישראל החל ב - 1978 עם שמונה פרטים. כיום מעריכים שישנם כ - 100 פרטים בטבע בישראל שרובם שוחררו במספר השבות בשלושה אזורים שונים בנגב ובערבה (ערבה תיכונה, הנחלים הגדולים ואזור פארן והר הנגב המערבי) וחלקם נולדו בטבע לפרטים בעדרים ששוחררו, ועוד כ - 120 פרטים בגרעין רבייה בחי בר יוטבתה.

 

הראמים המשוחררים צוידו במשדר GPS הנותן מידע על המיקום שלהם משך מספר חודשים. המידע מאפשר לאנשי רשות הטבע והגנים ללמוד על שרידות הראמים לאחר השחרור, דפוסי התנועה וההתמקמות שלהם באזורי המחייה. השנה אף תועדו ראמים שהושבו לטבע והביאו ראם חדש לעולם.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן פירטל, רשות הטבעו והגנים
ראם לבן נטרף על ידי זאב בערבה
צילום: אורן פירטל, רשות הטבעו והגנים
מומלצים