שתף קטע נבחר
 

ממשלה משותקת: האוצר שחרר כ-1.5 מיליארד שקל מהרזרבה למשרדים

על רקע המתיחות באוצר והמחלוקות סביב התקציב: הממונה על אגף התקציבים, שאול מרידור, הודיע כי יחלק את יתרת העודפים של תקציב 2018 למשרדי הממשלה

על רקע המתיחות הגבוהה השוררת בין הממונה על האגף התקציבים, שאול מרידור והחשב הכללי, רוני חזקיהו , סביב קביעת תקציב ההמשכי לשנת 2020: מרידור הודיע היום (א') שהוא משחרר 1.5 מיליארד שקל למשרדי הממשלה, בגין סעיפי רזרבה של תקציב 2018.

 

השר הנעלם הפקיר את התקציב, ובכירי האוצר רבים מי יקבע אותו

האבטלה בשפל? שהשמחה של כחלון וכהן לא תהפוך לאופוריה

שובו של כחלון: עדיין רוצה את האוצר, עדיין מסרב להעלות מיסים

 

לפני כשבועיים מרידור הודיע כי הוא יחלק את יתרת העודפים של תקציב 2018, אך לא את כולם וישאיר בכיס האוצר כ-11% מאותה רזרבה, המהווים כ-1.5 מיליארד שקל. באותו מועד, הוא הודיע כי ההחלטה הסופית לגבי עתידם של אותם כספים יוכרע במהלך חודש דצמבר.

ראש אגף התקציבים שאול מרידור בוועידת כלכליסט (צילום: עמית שעל)
ראש אגף התקציבים, שאול מרידור(צילום: עמית שעל)

אלא שהאווירה החמה ששוררת באוצר על רקע המחלוקות סביב תקציב 2020 והטיפול בגירעון, גרמה למרידור להחליט מהר יותר: במכתב ששיגר לפני זמן קצר הוא כותב כי "לאחר בחינת תחזיות ההוצאה, מחויבויות הממשל וצרכי המשרדים לשנת 2019, הוחלט על העברת יתרת העודפים המחוייבים משנת תקציב 2018".

 

נזכיר כי המשמעות של אי חלוקת תקציבים אלה שווה ערך ל"קיצוץ" בתקציב 2019 - שכן המשרדים "בנו" על קבלת אותם תקציבים.

החשב הכללי רוני  (צילום: דוברות משרד האוצר)
החשב הכללי, רוני חזקיהו(צילום: דוברות משרד האוצר)

הגירעון הממשלתי השנתי ל-2019 עומד עתה על כ-3.8% תמ"ג, חריגה קשה מתקרת הגירעון שנקבעה בחוק, בסך 2.9%. אם לא יהיו הפתעות גדולות, זהו הגירעון עימו תסיים ממשלת נתניהו-כחלון את השנה, המהווה חריגה של כ-14 מיליארד שקל מהתקרה המותרת, סכום שצפוי להגיע ל-23 מיליארד שקל ב-2020, לא כולל מימון הסמכים קואליציונים.

 

מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד, על הגירעון הממשלתי בוועדת הכספים    (צילום: ערוץ הכנסת)

מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד, על הגירעון הממשלתי בוועדת הכספים    (צילום: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הבוקר נחשף בכלכליסט כי ישנו קרע בין שני האגפים החשובים ביותר במשרד האוצר - אגף החשב הכללי ואגף התקציבים באוצר - סביב תקציב ההמשכי לשנת 2020.

 

ביום רביעי האחרון, שיגר אגף התקציבים באוצר לכלל משרדי הממשלה והגופים המתוקצבים, טיוטת תקציב לשנת 2020 המכונה תקציב המשכי, בהינתן העבודה שאין תקציב מאושר ואין ממשלה. ההצעה כוללת בתוכה קיצוץ עתק של 20 מיליארד שקל - סכום הכולל את כל התוספות האוטומטיות משנה לשנה, הנובעות מגידול טבעי של האוכלוסיה וחוזים והתקשרויות העבר.

 

ההצעה גרמה למהומה רבתי בקרב אותם משרדים, שיאלצו להתמודד עם קיצוצי עתק של כ-5% לפחות - כאשר התקציב הוא ברובו קשיח לחלוטין (אין אפשרות לקצץ בשכר או התחייבויות קודמות לדוגמא).

משה כחלון בישיבת הנהלה במשרד האוצר (צילום: רפי קוץ)
שר האוצר משה כחלון(צילום: רפי קוץ)
  

אלא שחזקיהו מאוד לא אהב את היוזמה, וביום למחרת שיגר דוא"ל באמצעות עוזריו לכלל המשרדים ובו מפצירים בתקציבנים (סמנכלי כלכלה ותכנון) להתעלם מהתוכנית של אגף התקציבים-כפשוטו. "בימים האחרונים קיבלתם מנציגי אגף התקציבים קבצי אקסל הנקראים "תקציב המשכי" או "הצעת תקציב לשנת 2020. כידוע, החשכ"ל הוא האחראי לניהול התקציב ההמכשי לרבות קביעה אילו הוצאות יותרו לביצוע ואילו לא בתקופה הזו", כתבה טל רביב, העוזרת של חזקיהו.

 

"בשם החשב הכללי", נכתב בהודעה בכתב מודגש, "הריני להבהיר כי ההנחיות היחידות הרלבנטיות לעניין התקציב ההמשכי הן אלו אשר כבר פורסמו ואלא אשר יפורסמו בימים ובשבועות הקרובים על ידי מטה חשכ"ל בלבד".

 

עוד מפציר חזקיהו באמצעות רביב כי "כל עוד לא נמסר אחרת על ידי מטה חשכ"ל, אין לפעול על פי אותם קבצים אשר הועברו למשרדים על ידי נציגי אגף התקציבים ואין לעצור פעולות בגללם" מורים בחשכ"ל.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שעל
הממונה על אגף התקציבים, שאול מרידור
צילום: עמית שעל
מומלצים