שתף קטע נבחר

 

שרה נתניהו העידה: "5 שנים מני נפתלי שופך את דמי"

תביעת הדיבה שהגיש מני נפתלי מגיעה לשיא: רעיית רה"מ כינתה אותו "עד המדינה" ואמרה כי "כשנכנסתי היו עלבונות ובריונות, זה עובר עליי 5 שנים". השופט: "גברת נתניהו, הדיון הוא לא על פרשות ראש הממשלה. אין פה יועמ"ש"

 

שרה נתניהו מגיעה לבית המשפט, הבוקר    (צילום: שחר גולדשטיין )

שרה נתניהו מגיעה לבית המשפט, הבוקר    (צילום: שחר גולדשטיין )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

רעיית ראש הממשלה על דוכן העדים: שרה נתניהו התייצבה היום (ב') בבית משפט השלום בהרצליה להעיד במסגרת תביעת הדיבה שהגיש מני נפתלי, לשעבר אב הבית במעון ראש הממשלה, נגד כמה ממקורביו של בנימין נתניהו ואנשים נוספים. נפתלי טוען כי הנתבעים הטילו עליו בפומבי את האחריות על הגידול בהוצאות בית ראש הממשלה, ומדובר ב"סיכול ממוקד".

 

התביעה, על סך חצי מיליון שקל, הוגשה נגד מנהל קמפיין הליכוד בבחירות 2015 וכיום עד המדינה ניר חפץ; עו"ד דוד שמרון המייצג את בני הזוג נתניהו; היועצים שהגנו בכלי התקשורת על נתניהו מפני דו"ח מבקר המדינה - עו"ד יעקב בורובסקי, שלומית אשבול וכן עו"ד יוסי כהן. כמו כן כוללת התביעה את תנועת הליכוד ועוד שני עובדים ממעון ראש הממשלה שפרסמו פרסומים אודות נפתלי. 

 

נתניהו זומנה להעיד לבקשת חפץ, שנמצא גם הוא באולם. סנגורו עו"ד אילן סופר שאל אותה אם היא יודעת במה עוסק ההליך כאן, ונתניהו ענתה: "לא עקבתי אחרי כל הדיונים, אבל אני מבינה שמדובר על נושא של עלויות מאד גבוהות שהיו בבית ראש הממשלה בזמן תפקודו של עד המדינה נפתלי כאב בית. אני רוצה להודות על ההזדמנות ולומר שבמשך חמש שנים מני נפתלי עד המדינה שופך את דמי ואת דמם של בני משפחתי ואני לא מגיבה ולא מתראיינת. הוא מפגין נגד היועץ המשפטי לממשלה".

 

השופט גלעד הס הגיב: "גברת נתניהו, הדיון הוא לא על פרשות ראש הממשלה. יש טענה של הנתבעים שההוצאות גדלו בתקופת נפתלי הוא טוען שלא וזה הנושא היחיד. אין פה יועמ"ש, אין כלום".

 

נתניהו הגיבה: "כשנכנסתי היו עלבונות ובריונות, זה עובר עליי חמש שנים".

 

בהמשך שאל אותה עו"ד סופר על מערכת הבחירות ב-2015, ועל מסיבת העיתונאים שאליה מתייחס נפתלי בתביעתו: "אני זוכרת שיחות על זה עם בעלי אבל מעולם לא הייתי בקמפיין הליכוד. כל אחד מתייעץ עם אשתו. דיברנו על זה אבל לא הייתי נוכחת ברמת ההיערכות. אני עובדת עירייה, יש לי תפקידים ציבוריים. לא הייתי שותפה".

שרה נתניהו (צילום: מוטי קמחי )
שרה נתניהו עם כניסתה לדיון(צילום: מוטי קמחי )

 

נתניהו התייחסה לתביעה ואמרה: "אני לא חושבת שאמרו דברי דיבה. הם נתבעים כי הוא רוצה לתבוע. הוא סחף את המדינה בהוצאות מיליונים במעונות. רק הוא. אני תוהה מאיפה יש לו כסף לכל זה?".

עו"ד סופר: "התבקשת לתת תצהיר בתיק הזה. כהן הגיש שסירבת להגיש תצהיר לכאן".

נתניהו: "אני לא זוכרת את הפנייה והסירוב. לא זכור לי הדבר הזה".

עו"ד סופר: "לא הרגשת צורך לבוא ולהגן על אנשים שפעלו בשמך ובשליחותך ואמרו דברים כדי לסייע לך ועכשיו נתבעים בדיבה?".

נתניהו: "השאלה לא מנוסחת נכון. היא מבוססת על עובדות לא נכונות. לא שלחתי אף אחד, לא הייתי חלק מהקמפיין. ראיתי כמו כל אזרחי ישראל את מסיבת העיתונאים בטלוויזיה. מדי פעם עדכנו על החקירה של נפתלי. המשפט הזה כמעט לא פורסם. נפתלי הוא הדרלינג של התקשורת. אני תמהה מדוע דברים אלו לא מתפרסמים, אלא כל הזמן רק נגדי ונגד בעלי".

השופט: "עזבי את התקשורת".

 

על תקופת העבודה של נפתלי בבית ראש הממשלה אמרה: "כל התנהלות הייתה בריונית, אלימה מילולית. הוא מעליב עובדים וצועק. גם אליי דיבר מאד בחוצפה. את כל פרשת המעונות (שבחלקה הורשעה נתניהו, ג"מ) אך ורק הוא עשה. השופט במשפט שלי הסכים איתי".

 

עו"ד סופר: "ב-2015 מתפרסם דו"ח מבקר המדינה הסופי - דוח המעונות. מה הקשר של נפתלי לדוח הזה?".

נתניהו: "זה דו"ח פוליטי לגמרי. לא אפרט כבוד השופט. נעשה שם תקדים. נרשם מבוא לדו"ח. הסבירו לי, לא היה דבר כזה. אני לא אוהבת שאדם שותה מבאר, מקבל משכורת ואז יורק לבאר. לא סתם יורק. מקיא ויורה צרורות".

 

מני נפתלי (צילום: מוטי קמחי )
מני נפתלי היום בבית המשפט(צילום: מוטי קמחי )

נתניהו: "תמיד ביקשתי שיהיה אוכל פשוט בבית. לא היית מעורבת. גם היום אני לא מעורבת. אם יש איזה יוגורט מיוחד אני אגיד שאני רוצה אותו, אבל אני לא מעורבת בשום דבר. לא מאשרת רשימת קניות כלום. רק אב הבית קובע מה אוכלים בארוחת ערב. לא הייתי אומרת שום דבר. גם היום. למטבח עוברים דרך המסדרון. הייתי רואה במרכז המטבח לא פעם ערימות של חמגשיות. הייתי שואל 'מני, מה זה? למה הזמנת כל כך הרבה?'. זה היה בניגוד לדעתינו. אמרתי לו 'מני, אנחנו לא אוכלים את זה".

 

עו"ד סופר שואל על ניר חפץ, שהיה אז דובר משפחת נתניהו והשתתף במסיבת העיתונאים שבה יוחסה לנפתלי הגדלת ההוצאות על הבית. נתניהו ענתה "לא ידעתי עליו מה שאני יודעת עליו היום". בתגובה התפרץ חפץ ואמר: "מי שהתקשר בניגוד לחוק זה אתה, יוסי כהן. דיווחתי על כך לרשויות החוק". השופט אסר לרשום את דבריו בפרוטוקול.

 

כשהחלה החקירה הנגדית של עו"ד יוסי כהן המייצג את נתניהו, היא אמרה: "לצערי עדי מדינה הפכו לסלבים. תופעה לא מוסרית בעיניי. משחיתה את הדור הצעיר".

 

לאחר מכן הוסיפה: "אני לא חושבת שזו עבירה כלשהי לאהוב נקיון. אני מודה שאני אדם כזה. אם אהבתי נקיון זה היה גם בשנים לפני אב הבית, וגם אחרי מכן. החריגה שלו בהוצאות לא קשורה לניקיון שלי".

 

סנגורו של נפתלי, עו"ד בן יצחק, שאל אותה: "את אומרת לא אמת. מני נפתלי לא יכול להחליט מה יהיו ההוצאות במעון הפרטי, הרי יש ועדה עם היועמ"שית של משרד ראש הממשלה".

נתניהו: "אתה לא יכול להטיל בי דופי. בינתיים הוא מייצג שקרן אולטימטיבי".

עו"ד בן יצחק: "מה סמכויות אב הבית?".

נתניהו: "מאז נפתלי הכוח שלהם ירד. נפתלי עשה כל מה שרצה. השליט הבלתי מעורער. אני לא יודעת מה הסמכויות, לא אני נתתי לו. הוא עשה בעיקר דברים לעצמו. תפקיד אב הבית לנהל את הבית. את צוות העובדים. כל הבית".

 

עו"ד בן יצחק: "כשחזרתם ב-2009, מה היה המצב הפיזי של המעון?".

נתניהו: "המצב היום הוא קטסטרופה. אין לי בעיה לצלם ולהביא לפה. היו הרבה דברים שנשארו מאיתנו ב-96. הם היו מלאי כתמי צבע מהציורים של עליזה (כנראה עליזה אולמרט, רעייתו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, ג"מ)".

 

בתשובה לשאלת עו"ד בן יצחק הסבירה נתניהו מדוע הודתה בתיק המעונות: "רוצה לשמוע מה סוכם? השופט שם ידע שלא הודיתי. 'ניצול טעות הזולת שלא במכוון' (הסעיף שבו הורשעה, ג"מ). היה אמור להיות משפט של שלוש שנים כשכל התקשורת עליי. היה לי כבוד גדול להיות בבית משפט. השופט אמר לי שלא שווה את הזמן להקדיש לזה. אמרו לי תגידי את טעות הזולת אז אמרתי. וזהו, במסגרת גישור. בעולם שלי של הפסיכולוגיה יש תהליכי גישור. אבא או אמא מוותרים. הבנתי מהשופטים שכל צד צריך לבוא, אז לכבוד בית המשפט הסכמתי. הסבירו לי שזה שום דבר. אם הייתי הולכת למשפט הייתי מנצחת".

ניר חפץ (צילום: מוטי קמחי )
ניר חפץ בבית המשפט(צילום: מוטי קמחי )
 

ב-2015 הגיש נפתלי תביעה על סך חצי מליון שקלים בטענה לפגיעה בשמו הטוב. הוא תבע כמה אנשים מסביבת ראש הממשלה, בהם ניר חפץ, לשעבר יועץ התקשורת של משפחת נתניהו וכיום עד מדינה בתיקי נתניהו (1000, 2000 ו-4000), את עורכי הדין יוסי כהן ודוד שמרון, המקורבים לראש הממשלה, את מפלגת הליכוד ודמויות נוספות.

 

מטעם נפתלי, שעבד כאב הבית במעון ראש הממשלה בין 2011-2013, טען כי "סביב ראש הממשלה נרקם מעגל של יועצים ועוזרים שחברו יחד על מנת לעשות לתובע 'סיכול ממוקד' ולטפול עליו את האשם בהוצאות של מעון ראש הממשלה". עוד צוין כי כי היה מגיש את התביעה גם נגד ראש הממשלה עצמו ושני שרים, אך אלה "מסתתרים מאחורי חסינותם".

 

בין היתר, מתאר אב הבית לשעבר כי בפברואר 2015 כינסו חפץ ושמרון מסיבת עיתונאים וייחסו לו אחריות ואשמה למה שמתרחש במעון ראש הממשלה, וטוען כי נתבעים אחרים התבטאו בגנותו בריאיונות בתקשורת. הוא אומר עוד כי התובעים טענו שהוצאות המעון גדלו בתקופת עבודתו במאות אלפי שקלים, וירדו לכשעזב  - טענות שאינן נכונות, לדבריו. הוא הוסיף כי הפרסומים, ביזו אותו, פגעו בו ועלולים לפגוע בפרנסתו.

 

עו
עו"ד גונן בן יצחק המייצג את מני נפתלי(צילום: ליהי קרופניק)

 

מנגד, שורת הנתבעים דוחים את מה שמייחס להם נפתלי. כך למשל, עו"ד שמרון סבור כי יש לדחות את התביעה על הסף וטוען כי עומדת לו חסינות מתוקף תפקידו. נתבעים אחרים טוענים כי הפרסומים על נפתלי היו אמת, ואילו אחרים גורסים, בין היתר, כי אין עילת תביעה. עו"ד כהן אמר כי נפתלי שהוא שפתח במסע הכפשות נגד ראש הממשלה ורעייתו - והוא הגיב לדברים באמרות אמת. "לתובע אין שם טוב", טען כהן.

 

ביוני 2019 הורשעה רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו בעבירה פלילית של ניצול מכוון של טעות הזולת שאין בו מרמה בבית משפט השלום בירושלים, במסגרת הסדר הטיעון שאליו הגיעו פרקליטיה ב"פרשת המעונות".

 

כחלק מההסדר, נתניהו הודתה בעבירות כתב האישום המתוקן בשל הזמנת ארוחות למעון ראש הממשלה בשווי של 175 אלף שקלים. המדינה שמרה לעצמה את הזכות להגיש תביעה אזרחית על שאר הסכום שלא הוחזר במסגרת ההליך הפלילי - 120 אלף שקלים. נפתלי היה אמור להיות עד מרכזי בפרשה, והפרקליטות הגדירה את מעמדו כ"עד מדינה", אף שלא חתם על הסכם.


פורסם לראשונה 02/12/2019 10:21

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
שרה נתניהו, היום
צילום: מוטי קמחי
מומלצים