שתף קטע נבחר
 

סינדיקט מלווים

מה קורה כשחברה גדולה צריכה הרבה כסף?

בשיתוף מימון ישיר

 

סינדיקט מלווים הוא מושג, שככל הנראה הלווה הפשוט ממשק הבית הממוצע לא יפגוש לעולם. מדובר בכלי שבו משתמשים בעיקר תאגידים, כשהם מבקשים לקבל הלוואה עצומה, לה קצת קשה למצוא גורם ממן יחיד. כלומר, מדובר בקבוצה של בנקים או גופים מוסדיים המתאגדים לניתנת הלוואה לגורם יחיד.

 

במרבית המקרים, נוטל ההלוואה המשותפת יאלץ לחתום על מסמך הלוואה אחד, ולא על מספר חוזים כנגד מספר הגופים המשתתפים בסינדיקציה. לכן, בכל הליך נטילת הלוואה שכזאת, גוף אחד ייחשב כ"מוביל ההלוואה". הוא, מלבד לקבל עמלה טיפה שמנה יותר בחוזה, יהיה אחראי על העברות הכספים בין הגופים השונים, חלוקת העמלות והריביות, הנפקת דו"חות, שמירה על ציות לחוק, גביית התשלומים וכו'. באופן כללי, ניתן לומר כי אותו מוביל ההלוואה הוא הגוף מולו שהלוואה מתנהלת לאחר נטילתה, על אף שבפועל יכולים להיות מספר רב הרבה יותר של גופים מעורבים.

 

   (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

אז למה זה טוב? ובכן, מבחינת החברה הנדרשת להלוואה, מדובר ברוב המוחלט של המקרים באפשרות היחידה. על אף שהריבית תהיה בדרך כלל גבוהה יותר במקרים של הלוואה משותפת, זאת מכיוון שנדרש תיאום רב בין מספר גדול של גופים גדולים וסבוכים, עבור הלוואת ענק כמעט ולא ניתן להשיג הלוואה מגורם יחיד. ואם מול הגורם העסקי נמצאת עכשיו הזדמנות חד פעמית ויקרה מפז - לדוגמה להתרחב למדינה מסוימת או לקנות חברה מתחרה - במקרים רבים הוא יתפשר על הריבית הגבוהה יחסית ויבחר בההלוואה המשותפת.

 

ולמה זה שווה לבנקים או לגופים המוסדיים שנותנים את הכסף לחברה? במקרים מסוימים, נגיד באלו שבהם חברות היי-טק ענקיות נדרשות למיליארדים כדי לקנות חברות מתחרות, לבנק אין את הסכום הנדרש כדי לתת להלוואה. וגם אם יש לו, כדי לשמור על יציבות, הבנקים עובדים בשיטות של ניהול סיכונים, וכידוע לשים את כל הכסף על ז'יטון אחד הוא, אפעס, לא הרעיון המומלץ ביותר. לכן, הם יתנו חתיכה מההלוואה במסגרת סינדיקט כזה, ויתנו חתיכה מההלוואה במסגרת סינדיקט אחר. אגב, בדרך כלל, נוטל ההלוואה ייתן ערובה לכל אחד מהבנקים, בהתאם לחלק שאותו הביא הבנק לחוזה ההלוואה.

 

הלוואת הסינדיקט הגדולה בהיסטוריה התרחשה פני מספר שנים, באמצע שנת 2015, כשחברת התקשורת האמריקנית צ'ארטר קומייוניקיין חתמה על הסכם לרכישת טיים וורנר קייבל, בעסקה בשווי שהתקרב ל-60 מיליארד דולר. כחלק מזה, צ'ארטר השיגה סינדיקט לווים שהורכב מארבעה בנקים בינלאומיים, שנתנו לחברה כ-14 מיליארד דולר להשלמת העסקה.

 

בשיתוף מימון ישיר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים