ניסוי נערך במערכת רקטית מבסיס פלמחים | צפו בתמונות
ניסוי במערכת הנעה רקטית נראה היטב ביישובים רבים במרכז ובדרום. משרד הביטחון: הניסוי נקבע מראש ובוצע כמתוכנן. ברקע הניסוי: מתיחות עם איראן והיערכות לאפשרות יירוט טילי שיוט ומל"טים. הטיסות בנתב"ג שבו למסלול לאחר שהוסטו
מערכת הביטחון ביצעה הבוקר (יום ו') ניסוי שיגור של מערכת הנעה רקטית מבסיס פלמחים. הניסוי נקבע מראש ובוצע כמתוכנן. כך נמסר ממשרד הביטחון. ברקע הניסוי: מתיחות מתמשכת עם איראן ואיומים הדדיים. לפני הניסוי ובמהלכו הוסטו ההמראות והנחיתות בנתב"ג צפונה, ולאחר מכן שבו לשגרה.
צילמתם סרטונים או תמונות? שלחו למייל האדום
מערכת הביטחון מבצעת באופן תדיר ניסוי במערכות רקטיות שונות, בין היתר במערכות להגנה מפני טילים. לפני שבעה חודשים השלימו בהצלחה מנהלת חומה במשרד הביטחון והסוכנות להגנה מפני טילים האמריקנית (MDA) סדרת ניסויי יירוט בגרסה מתקדמת של מערכת הנשק "שרביט קסמים" ("קלע דוד"). המערכת, שהוכרזה כמבצעית לפני יותר משנתיים, מיועדת להתמודד עם איומים משמעותיים כגון רקטות כבדות וטילים בליסטיים בשכבה שבין כיפת ברזל (פצמ"רים, קסאמים וגראדים) לבין "חץ 2" ו"חץ 3" (טילים ארוכי טווח, בעיקר מאיראן, שנעים מחוץ לאטמוספירה).
בתחילת השנה בוצע ניסוי מוצלח ב"חץ 3" שבמהלכו זיהה המכ"ם את טיל המטרה, ומיירט השלים את המשימה בהצלחה: "הצלחת הניסוי מהווה אבן דרך חשובה ביכולת המבצעית של מדינת ישראל להגן על עצמה נגד איומים קיימים ועתידיים בזירה", אמרו בשעתו. ביולי אשתקד ערך משרד הביטחון ניסוי פיתוח מוצלח לבדיקת המערך הקרקעי של מערכות ההגנה הרב-שכבתית מפני טילים (כיפת ברזל, שרביט קסמים, חץ 2 וחץ 3).
אתמול חתם משרד הביטחון עם מקבילו הצ'כי על הסכם ביטחוני למכירת מערכות מכ"מ מתקדמות לצבא צ'כיה שישתלבו במערכות ההגנה של נאט"ו. ההסכם בין המדינות כולל ייצוא של שמונה מערכות מכ"ם MMR - שפותחו בחטיבת אלתא של התעשייה האווירית - בהיקף של יותר מ-400 מיליון שקלים. מערכות המכ"ם שמהוות חלק מרכזי ממערכות ההגנה הרב-שכבתית של ישראל - כיפת ברזל ושרביט קסמים - יסופקו למשרד ההגנה הצ'כי בשנים הבאות. המערכות מתאימות לסנכרון עם מערכות ההגנה של נאט"ו וישולבו, בין השאר, במערכות השליטה והבקרה של מדינות הברית.
נתניהו אחרי הפגישה עם פומפאו: "רוב השיחה עסקה באיראן"
ראש הממשלה בנימין נתניהו, שנועד שלשום בפורטוגל עם מזכיר המדינה האמריקנית מייק פומפאו, ציין כי הפגישה הייתה "קריטית לביטחון ישראל" ועסקה בנושאים רבים, 12 במספר - כשרובם קשורים לאיום האיראני. "לפחות חצי תריסר מהנושאים קשורים באיראן ואני מנוע מלפרט כאן", אמר נתניהו אמש לכתבים.
הוא אמר כי ישראל מפעילה "לחץ עצום" כדי לשכנע מדינות לא לשתף פעולה עם איראן. "קיבלנו ידיעה שרוסיה כנראה תעצור חלק מהמרכיבים שלה בפרויקט בפורדו בעקבות חידוש ההעשרה והזרמת גז לצנטריפוגות. אנו עוצרים את שיתוף הפעולה בנושא הזה. אנו מפעילים לחץ עצום. השיחה שלי עם הנשיא טראמפ נסבה סביב נושא איראן, הגרעין האיראני והתחמשותה, וההתפשטות והצורך לנקוט קו פעולה תקיף. על זה דובר ביני לבין פומפאו. זה לא ספין".
במקביל, ב"ניו יורק טיימס" דווח אתמול מפי גורמי מודיעין וצבא אמריקניים כי איראן מעבירה לעיראק בחשאי טילים שיכולים לפגוע בישראל ובסעודיה.
לפי הגורמים, איראן ניצלה את הכאוס בעיראק כדי לבנות לעצמה מאגר סודי של טילים בליסטיים לטווח-קצר. טהרן משתמשת במיליציות שיעיות עיראקיות כדי להזיז את הטילים ממקום למקום ולהסתיר אותם.
בחודשים האחרונים מזהירים גורמים בישראל ובמערב שאיראן נעשית נועזת יותר ויותר בפעולותיה ומותחת את הגבולות עוד ועוד, והעדות המובהקת ביותר לכך הייתה מתקפת הטילים על מתקני הנפט בסעודיה בספטמבר.
ערוץ הטלוויזיה "אל-חורה", שמשדר מארצות הברית, דיווח הבוקר על אופן העברת טילים בליסטיים מאיראן לעיראק. מקור ביטחוני בכיר בעיראק סיפר כי הטילים מועברים באמצעות כלי רכב ששייכים לגוף צבאי הקשור למשרד הפנים בבגדד. לדבריו, "כלי רכב של המשטרה הפדרלית בעיראק, שמאוישים בגורמי ביטחון עיראקים ואנשי מיליציה הקשורה לאיראן, מעבירים את הטילים האיראניים למחוז דיאלא - ומשם למחסני אמל"ח ששייכים למיליציה עיראקית".