חתן פרס נובל: "לא ריאלי לברוח לכוכב לכת אחר"
דידייה קוולוז, שיקבל בשבוע הקרוב את פרס נובל לפיזיקה, התייחס למשבר האקלים ואמר: "אני חושב שאסור לנו לפתח תקווה שנברח מכדור הארץ". סטנלי וויטינגהם, שיקבל את הפרס בכימיה, הוסיף: "יש פתרונות לשינוי האקלים, צריך לפעול צעד אחר צעד"
לשמור על כדור הארץ: פרופ' דידייה קלוז, שיקבל בשבוע הבא את פרס נובל בפיזיקה, אמר כי הרעיון להימלט מכדור הארץ לכוכבי לכת אחרים במערכות שמש אחרות הוא מופרך ולא ריאלי.
ההכרזה על הזוכים בפרס נובל לפיזיקה 2019 (צילום: ועדת פרס נובל)
האסטרונום משוויץ, שיקבל את הפרס בפיזיקה בטקס בשטוקהולם יחד עם ג'יימס פיבלס ומישל מאיור, אמר במסיבת עיתונאים בשבדיה כי הוא שמע את הטיעון המוזר, שאין טעם להיאבק בשינוי האקלים - כיוון שאנחנו הולכים לעזוב את כדור הארץ בשלב מסוים. "אני חושב שזה לא אחראי, מכיוון שהכוכבים וכוכבי הלכת רחוקים מאוד, אני חושב שאסור לנו לפתח תקווה, תקווה רצינית, לברוח מכדור הארץ", אמר קלוז, שיקבל את הפרס על גילוי כוכבי לכת במערכות שמש אחרות.
הפיזיקאי השווייצרי הוסיף: "לכן, כדאי שנשקיע זמן ואנרגיה לתקן מאשר לדמיין מצב שאנחנו נהרוס את כדור הארץ ונעזוב אותו".
כמה מדענים, כולל המדען המפורסם סטיבן הוקינג, אמרו בעבר כי איומים כמו מלחמה גרעינית ושינוי אקלים הם כה חמורים - שבני אדם יצטרכו לעזוב בסופו של דבר מכדור הארץ כדי לשרוד.
גם פרופ' סטנלי וויטינגהם, שיקבל את פרס נובל בכימיה בשבוע הקרוב, התייחס לשינויי האקלים ואמר כי דרושה גישה מעשית כדי להתמודד עם המצב הנוכחי.
וויטינגהם, שיקבל את הפרס על פיתוח סוללות נטענות, אמר באותו אירוע: "אני חושב שצריכים לפעול צעד אחר צעד ויש לנו כמה פתרונות. אני חושב שסוללות ליתיום יעזרו בתחום כלי הרכב החשמליים, כולל משאיות חשמליות גדולות. בארצות הברית הסוללות מסייעות בתחום ייצור אנרגיה סולארית ואנרגיית רוח, במקום תחנות הכוח הפחמיות".
הפרס בכימיה יחולק באופן שווה בין פרופ' ג'ון בניסטר גודינף 'פרופ' מייקל סטנלי וויטינגהא ופרופ' אקירה יושינו. התגליות שכל אחד מהם עשה בנפרד איפשרו בסופו של דבר את פיתוחן של הסוללות המתקדמות, שנכנסו לחיינו לפני כמעט שלושה עשורים, והיו אבן דרך חשובה בקפיצת הדרך הטכנולוגית של שנות ה-2000.
פרופ' דידייה קלוז
צילום: EPA
מומלצים