בפיינל פור: המחקר של העברית על האדם הדניסובי
הגולשים יכריעו מה תהיה פריצת הדרך המדעית של השנה? עזרו למחקר הישראלי
בתחילה הציג כתב העת 12 מחקרים פורצי דרך וארבעת המחקרים שקיבלו את מירב הקולות מקרב הגולשים – עלו לשלב הבא. המחקר הישראלי הגיע למקום הראשון בשלב המוקדם של הבחירה. בשלב השני – שבסופו יוכרז על פריצת הדרך המדעית של השנה - ניתן להצביע עד יום שלישי ב-7:00 בבוקר (שעון ישראל).
בחודש ספטמבר השנה, העולם האקדמי נדהם מהצלחתם של פרופ' לירן כרמל מהמכון למדעי החיים באוניברסיטה העברית וד"ר דוד גוכמן (היום פוסט-דוקטורנט בסטנפורד) לשחזר את השלד של קבוצת אדם מסתורית שקרויה "האדם הדניסובי", בעזרת שרידים של דנ"א בלבד, כשהממצאים הפליאנטולוגיים כוללים רק שלוש עצמות קטנות. ההישג של שני החוקרים הישראלים הופיע על שער המגזין המדעי הנחשב Cell, אך בשל חשיבותו סוקר באופן נרחב בכל המגזינים המדעיים המובילים וקיבל תהודה יוצאת דופן בהיקפה גם בתקשורת הישראלית והבינלאומית.
עתה, פרופ' כרמל וד"ר גוכמן יכולים לזקוף לזכותם הישג נוסף - פריצת הדרך המדעית החשובה לשנת 2019, אם הגולשים כמובן יצביעו עבורם. במתחרים בתחרות על תואר פריצת הדרך ניתן למצוא בין היתר את הצילום הראשון של החור השחור, הצילום של סלע החלל אוּלְטִימָה ת'וּלֶה - ששמו שונה לאחרונה לארוקות', הנמצא בקצה מערכת השמש, השלד של האב הקדמון של "לוסי" מלפני 3.8 מיליון שנה ועוד כמה מחקרים מעולם הרפואה.