שתף קטע נבחר

 

"רוצים מדרכות פנויות": תיעוד האכיפה נגד רוכבי הכלים החשמליים

צוות ynet התלווה לשוטרים ולפקחי עיריית ת"א שקיימו מבצע אכיפה ממוקד נגד רוכבי קורקינטים ואופניים שרכבו על המדרכה או ללא קסדה. חלקם באו בטענות לשוטרים: "תן לי דו"ח כפול, רק אל תחרים לי את האופניים". במהלך המבצע נרשמו 134 דו"חות ו-47 כלים חשמליים הוחרמו

 

מבצע האכיפה ברחובות תל אביב    (צילום: שחר גולדשטיין)

מבצע האכיפה ברחובות תל אביב    (צילום: שחר גולדשטיין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המשטרה קיימה אתמול (ראשון) מבצע אכיפה שהתמקד בעבירות שבוצעו על ידי רוכבי קורקינטים ואופניים חשמליים בתל אביב. במסגרת המבצע חיכו השוטרים יחד עם פקחי העירייה ונציג משרד התחבורה באזורים שונים ברחבי העיר ועצרו רוכבים שרכבו על המדרכה או רכבו ללא קסדה. זאת לאחר שגם הבוקר תיירת שרכבה על קורקינט חשמלי בלי קסדה בתל אביב נפלה ונפצעה באורח קשה.

אכיפת משטרת ישראל רוכבי אופניים וקורקינטים בת
מבצע האכיפה אתמול. על המדרכה(צילום: מוטי קמחי)

אכיפת משטרת ישראל רוכבי אופניים וקורקינטים בת
בלי קסדה(צילום: מוטי קמחי)

אכיפת משטרת ישראל רוכבי אופניים וקורקינטים בת
הקורקינטים החשמליים בת"א(צילום: מוטי קמחי)

כלי הרכב החשמליים אף נבדקו במהלך המבצע על ידי גורם מוסמך מטעם משרד התחבורה במטרה לאתר כאלה שבוצע בהם שינוי מבני, בניגוד לחוק, או שיש בהם פגם אשר עלול לסכן את חיי הרוכב עליהם. כלי רכב כאלו הוחרמו על ידי פקחי העיריה, במסגרת סמכותם. במהלך המבצע שנערך אתמול נרשמו 64 דו"חות משטרה ו-70 דו"חות מטעם העירייה. כמו כן, 47 כלים חשמליים הוחרמו. 

 

"הכי כואב שמחרימים את הכלי"

צוות ynet התלווה לצוות השוטרים והפקחים של העירייה שעמדו על רחוב אלנבי, בסמוך לכניסה לנחלת בנימין, וארבו לרוכבים. במהלך כשעה וחצי עצרו השוטרים והפקחים כשבעה רוכבים שעברו על החוק.

 

חלק מהרוכבים באו בטענות לשוטרים והפקחים. "תן לי דו"ח כפול, רק אל תחרים לי את האופניים", אמר אחד הרוכבים שנתפס רוכב על המדרכה ללא קסדה. "מה אני אעשה בלי האופניים? איך אעבוד היום?", שאל אחר את הפקח.

 

אכיפת משטרת ישראל רוכבי אופניים וקורקינטים בת
רוכבים הבוקר בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

משה זגה, מנהל משמרת ביחידת האופניים של עיריית תל אביב אמר ל-ynet כי המבצע נועד לאפשר לתושבי העיר מדרכות פנויות. "יש כאוס לא קטן בנושא של כלים חשמליים, ומטרת המבצע היתה להוכיח שאנחנו רוצים את המדרכות נקיות. יש בעיר 140 ק"מ של שבילי אופניים ולא ניתן לרכוב על המדרכה ולסכן תושבים".

 

על פי זגה, מה שהכי כואב לרוכבים הוא אקט החרמת הכלי. "זה הכי קשה להם, יש כאלה שמציעים לשלם את הדו"ח במקום, אבל זה לא עובד ככה. הוסבר להם שכל מי שעובר על החוק הכלי שלו מוחרם. הוכח בכל תחום שאכיפה בסופו של דבר מייצרת סדר".

 

האכיפה עצמה נעשתה בשיתוף פעולה בין הגורמים השונים עד מתן הדו"ח והחרמת הכלי. הסיבה לשילוב הכוחות בין מחלקת אכיפת האופניים לבין המשטרה הינה בשל הנחיות המדינה מאז שהחוקים החדשים שאוסרים על רכיבה על כלים חשמליים על מדרכות נכנסו לתוקפם השנה, החזקת רישיון לנהיגה על הכלי, חבישת קסדה ועוד.

 

מצד אחד, השוטרים יכולים לאכוף את כלל העבירות שנעשות על הכביש בעוד הפקחים אחראים על המדרכות ויכולים לתת קנסות ואף להחרים כלים על אי חבישת קסדה, נסיעה שלא על שביל אופניים מוסדר, מחסור בתיאוריה ושמיעת מוזיקה באוזניות.

 

בכל 2019 חולקו כ-19 אלף דוחות בתל אביב בגין רכיבה אסורה על המדרכה, מתוכם כעשרת אלפים ניתנו לרוכבי קורקינטים חשמליים ובוצעו 12 אלף החרמות של כלים חשמליים שונים.

 

בתוך כך, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים (הרלב"ד), פרסמה אתמול כי 15 רוכבי אופניים חשמליים נהרגו השנה בכל הארץ, בנוסף לשני הרוגים בתאונות קורקינט חשמלי.

 

לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בתשעת החודשים הראשונים של השנה נפצעו 1418 בני אדם בתאונות אופניים וקורקינטים חשמליים.


פורסם לראשונה 08/12/2019 22:18

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מבצע אכיפה של המשטרה
צילום: מוטי קמחי
מומלצים