רוסיה הושעתה מכל פעילות ספורט לארבע שנים
רעידת אדמה בספורט העולמי: הסוכנות הבינלאומית למניעת סימום בספורט הטילה על הרוסים עונש כבד, שימנע מהם בין השאר את ההשתתפות באוליפיאדת טוקיו 2020 והמונדיאל בקטאר ב-2022. ספורטאים שיוכיחו כי אינם קשורים לפרשה יוכלו להתחרות כבודדים תחת הדגל הבינלאומי. יורו 2020, שאת חלקו תארח סנט פטרסבורג, לא נכלל בעונש
דרמת ענק בספורט העולמי, חודשים לפני האולימפיאדה בטוקיו: בתום חקירה ממושכת הודיעה הבוקר (שני) הסוכנות הבינלאומית למניעת סימום בספורט כי החליטה להשעות את רוסיה מכל פעילות ספורטיבית למשך ארבע שנים. המשמעות: הרוסים לא יוכלו להשתתף במשחקים ביפן שייערכו בחודש יולי ובמונדיאל קטאר ב-2022.
"שחקני רוסיה השתמשו בסמים - פיפ"א התעלמה"
כל העולם נגדה: שערוריית הסמים הרוסית רחוקה מלהסתיים
70 ספורטאים רוסים יעמדו לדין על שימוש בסמים
חושפת פרשת הסמים הרוסית: "אם אמות זו לא תאונה"
לרוסים ניתנו 21 ימים לערער על ההחלטה, ועדיין מוקדם לדעת מה סיכויי הערעור והאם חומרת העונש עשויה להשתנות. המשמעויות של ההחלטה מרחיקות לכת, מכיוון שמדובר באחת ממעצמות הספורט הגדולות בעולם.
אם ההחלטה תעמוד בעינה, אפילו ישראל תרגיש אותה. דוגמה אחת היא שאם ייעדרו האחיות אברינה, שתי המתעמלות האומנותיות הטובות בעולם, לינוי אשרם תהפוך למועמדת מובילה למדליית זהב בטוקיו. יחד עם זאת, גם בעניין זה מוקדם לחזות את ההתפתחויות הצפויות. אתלטים שיוכיחו כי אינם מקושרים ישירות לשימוש בסמים יוכלו להשתתף במשחקים האולימפיים תחת דגל בינלאומי, כפי שכבר קרה באולימפיאדת ריו 2016 - אז לא הושמע ההמנון הרוסי כאשר ספורטאים יוצאי המדינה זכו במדליית זהב, אלא המנון הוועד האולימפי.
ביוני האחרון נודע כי לא פחות מ-70 ספורטאים רוסים יעמדו לדין על שימוש בסמים, אך אז זו הוגדרה כ"פעימה ראשונה" בלבד של החקירה וכעת מתברר מדוע. העונש הכבד הוטל על רוסיה כמדינה בשל האחריות הממסדית לסימום ספורטאים שייצגו אותה לאורך שנים ארוכות. באולימפיאדת החורף האחרונה רוסיה הייתה מושעית מכל פעילות, ובאולימפיאדת ריו 2016 האתלטים והמשקולנים הרוסים לא הורשו להשתתף.
טורניר שלא יושפע מההחלטה הוא יורו 2020, שאחת הערים המארחות בו היא סנט פטרסבורג. הוא אינו מוגדר כ"אירוע ספורט עולמי מרכזי" ורוסיה, שנבחרת הכדורגל שלה העפילה אליו בצורה מרשימה, תוכל לקחת בו חלק.