מרק עם בשר: 3 מתכונים
זה זמן למרק: מרק גריסים, מרק שורשים ומרק אפונה - שלושה מרקים מושלמים ליום חורפי וגשום
מה יותר מתאים מצלחת מרק מהביל ביום חורפי וגשום? צלחת כזאת שמחממת את הבטן וגם את הלב, ויכולה לשמש כארוחה של ממש. הכנסו למטבח והתחילו בהכנות, תוך פחות משעה אחד המרקים האלה יכול להיות אצלכם על השולחן.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
- כך מכינים פקיילה עם טוויסט
מרק אפונה עם חזה טלה
מצרכים:
מעט שמן זית לטיגון
2 בצלים
2 שיני שום, קצוצות
1 ק"ג אפונה טרייה
1 ליטר ציר ירקות
10 עלי מרווה
צרור פטרוזיליה
2 ענפי סלרי
600 גר' חזה טלה קוביות
מעט פפריקה מעושנת
2 תפוחי אדמה, מקולפים חתוכים לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל.
- מוסיפים את השום, אפונה והציר ירקות ומוסיפים את עשבי התיבול.
- מוסיפים תבלינים – מלח פלפל לפי הטעם האישי יחד עם הפפריקה המעושנת ומרתיחים.
- לאחר מכן מוסיפים את התפוחי אדמה והחזה טלה עד לריכוך, ומבשלים על להבה קטנה במשך 30 דקות נוספות.
- אפשר להגיש עם בצל ופטריות שמטגנים ומניחים במרכז הצלחת.
מרק בשר עם גריסים
המצרכים:
800 גר' בשר בקר, חתוך לקוביות
2 בצלים, קצוצים לקוביות
2 ענפי טימין
2 מקלות סלרי (גבעולים)
2 גזרים
2 יח' עלי דפנה
3 שני שום, קצוצות דק
5 כוסות ציר בקר
3/4 כוס גריסים
100 גר' שעועית ירוקה חתוכה
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבשר עד שהוא משחים, ומניחים בצד.
- מטגנים בסיר בצל, מוסיפים טימין, גזר, סלרי, עלי דפנה ושום ומטגנים עד קבלת גוון זהוב.
- מוסיפים את ציר הבקר ושלוש כוסות מים, ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הבשר עד לריכוך (שעה בישול).
- מוסיפים את הגריסים, מבשלים על אש קטנה כ-30 דקות ולאחר מכן מוסיפים את השעועית.
מרק בשר עם ירקות שורש
המצרכים:
1 ק"ג אוסובוקו, חתוך לקוביות גדולות עם עצם
3 ליטר ציר בקר
5 פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
1 ראש סלק, חתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות
4 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
4 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות
2 זוקיני, חתוכים לקוביות
3 שיני שום, פרוסות
4 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות (את העלים לחתוך קצוץ)
1 קופסת פטריות, חתוכות לרבעים
1 כף רסק עגבניות
1 כף סילאן
מלח, פלפל, פפריקה מעושנת, כורכום, כמון
אופן ההכנה:
- מבשלים את הבשר במשך שעה, שומרים את מי הבישול ולהניח בצד.
- מטגנים בסיר את הבצל, שום וסלרי עד לשקיפות. מוסיפים את התבלינים, רסק עגבניות, סילאן ומטגנים במשך שתי דקות.
- לאחר מכן מוסיפים את הבשר והירקות ומטגנים מספר דקות. מוסיפים שלושה ליטר מים ואת ציר הבקר ומבשלים עד לריכוך מלא של הבשר (בישול של שעה).
- בתום הבישול מוסיפים עלי סלרי קצוצים.
רועי רוזן הוא השף של מסעדת מיטאו בחולון