15 חודשי מאסר בלבד לנהג שהפקיר ילד שנדרס למוות בי-ם
מאיר גמליאל הודה במסגרת הסדר טיעון שנהג ברכב שפגע באברהם בייגלאייזן בן ה-11 בחודש אפריל האחרון בירושלים, ויורשע בהפקרה אחרי פגיעה. השופטת שללה את רישיון הנהיגה שלו ל-20 חודשים. נתנאל סנדרוסי שהיה עמו ברכב ירצה שבעה חודשי מאסר בפועל
הפרקליטות הגישה הבוקר (יום ג') הסדר טיעון עם מאיר גמליאל ונתנאל סנדרוסי, הנאשמים בתאונת הפגע וברח בשכונת רמות בירושלים שבה נדרס אברהם בייגלאייזן בן ה-11 באפריל האחרון. בייגלאייזן אושפז בבית חולים במצב אנוש ומת מפצעיו כעבור כחודשיים וחצי.
במסגרת הסדר הטיעון, שהוגש לבית המשפט המחוזי בבירה, תוקן כתב האישום כך שגמליאל מודה כי הוא נהג ברכב, ולא סנדרוסי, ולכן יורשע בעבירה של הפקרה אחרי פגיעה. הצדדים סיכמו על עונש של 15 חודשי מאסר בלבד לגמליאל ולסנדרוסי שבעה חודשי מאסר בפועל. לשני הנאשמים עבר פלילי ועבירות תעבורה קודמות. לגמליאל גם נהיגה בשכרות.
במהלך הדיון הופתעה השופטת תמר בר-אשר מכך שהסדר הטיעון לא כולל פסילת רישיון, ושאלה: "במסגרת החקירה המשטרתית לא נשלל מהם הרשיון?". הסנגור ענה שלא, והדגיש שגם לפי חוות הדעת של התביעה לא ניתן היה למנוע את התאונה, ולכן לא מדובר בעבירות תעבורה.
באופן יוצא דופן חרגה השופטת מהסדר הטיעון, ופסלה את רישיון הנהיגה של גמליאל ל-20 חודשים בפועל ולחודשיים נוספים על תנאי. בדיון פנו גמליאל וסנדרוסי לשופטת והביעו חרטה. "אני מצטער ומתחרט, כואב לי מאוד על המקרה", אמר גמליאל.
עו"ד מרים בן-גל מפרקליטות מחוז ירושלים אמרה לאחר מכן: "גזר הדין שניתן היום מהווה תמרור אזהרה לכל נהג ונוסע בכביש - שיידע כל מי שמעורב בתאונת דרכים שמוטלת עליו האחריות לעצור ולהזעיק עזרה. אם לא יעשה כן, הוא יישא בעונשי מאסר בפועל גם אם לא נמצא אחראי לתאונה ולתוצאותיה, כפי שקרה במקרה זה".
בייגלאייזן נדרס לעיני אחיו בצומת הרחובות גולדה מאיר ויצחק מירסקי בירושלים. נתן כהן, עד ראייה לתאונה, סיפר אז ל-ynet: "עמדתי ליד מעבר החציה, ראיתי את הילד שנפגע רץ במעבר חציה ואז שמעתי בום חזק. אני חושב שהרמזור היה ירוק. אחיו של הילד שנפצע היה לידו ולא חצה. הוא ראה את האח נפגע והתחיל לצרוח. הוא ברח מהמקום תוך כדי צעקות".
לדברי עד הראייה, "לאחר התאונה הנהג עצר לשתי שניות ואז החליט לברוח. ראיתי את הילד שוכב על הבטן ולא מגיב בכלל. רצתי לעברו עם עוד שני חברים וניסינו לבדוק אם הוא בהכרה אבל הוא לא הגיב. הזמנו אמבולנס ומשטרה שהגיעו ובהמשך לקחו אותו לבית חולים".
צוות מד"א ביצע בילד פעולות החייאה ופינה אותו לבית החולים שערי צדק בבירה. הוא אושפז ביחידה לטיפול נמרץ ילדים והרופאים נאבקו על חייו אולם אחרי יותר מחודשיים הוא מת מפצעיו.
מכתב האישום עולה כי הרכב נכנס אל תוך הצומת במהירות ופגע בעוצמה בילד שצעד על מעבר החצייה באור אדום. הנאשמים, שהבחינו בפגיעה, עצרו את הרכב בסמוך לצומת. לאחר שהבינו את שאירע, הם עזבו את הצומת במהירות גבוהה מבלי להגיש עזרה לילד שנפגע, מבלי להזעיק עזרה ומבלי שהתייצבו בפני שירותי ההצלה או החקירה.
רק לאחר שתמונתו של סנדרוסי פורסמה באמצעי התקשורת הוא התייצב בתחנת המשטרה. גמליאל אותר על ידי המשטרה בדירה שנשכרה על ידי מכר שלו, זאת לאחר ימים רבים שבהם נמנע מליצור קשר עם המשטרה, למרות ניסיונות איתור רבים שנעשו.
השניים אף ניתקו את הטלפונים הניידים שלהם לאחר האירוע ונמנעו מלהביאם לחקירה או להפנות את גורמי החקירה אל מיקום הטלפונים. כל זאת במטרה להכשיל את הליך החקירה.