שתף קטע נבחר

 

תמונות לוויין חושפות: איראן חופרת מנהרה לאחסון נשק בסוריה

התיעוד חושף את מיקומה של מנהרה שנבנית ע"י משמרות המהפכה על-מנת להסתיר טילים ונשק - ולהבריח כוחות בלי שיעברו בגבול עיראק-סוריה. לפי הערכות של גורמי מודיעין, המנהרה נמצאת בשלבי סיום הבנייה

 

פתיחת מעבר הגבול בין סוריה לעיראק

פתיחת מעבר הגבול בין סוריה לעיראק

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

איראן חופרת מנהרה שמיועדת להברחת כוחות ולאחסון טילים ונשק סמוך לגבול בין סוריה לעיראק. כך חושף הערב (שלישי) דו"ח מודיעין של חברת אימג'סאט אינטרנשיונל (ImageSat International - ISI), חברת הלוויינים ופתרונות המודיעין הישראלית. לפי "פוקס ניוז", החפירה מתבצעת על-ידי אנשי כוח קודס של משמרות המהפכה.

 

איתור חפירת מנהרה בבסיס
המנהרה כפי שנראית מהלווין(ImageSat International (ISI))

בעבר הותקפו אתרים איראניים בסוריה ובעיראק המשמשים להעברת אמצעי לחימה, זמן קצר לאחר שפורסמו בכלי תקשורת מערביים. לפי ההערכות מדובר במקום מסתור שמיועד לטילים ונשק - אך גם להברחת ציוד וכוחות מבלי שיעברו במעבר הגבול אל-בוכמאל בין סוריה לעיראק. 

 

איתור חפירת מנהרה בבסיס
(ImageSat International (ISI))

איתור חפירת מנהרה בבסיס
(ImageSat International (ISI))

איתור חפירת מנהרה בבסיס
(ImageSat International (ISI))

התצלום הראשון של בניית המנהרה בוצע ב-5 באוקטובר. שבועיים לאחר מכן, מעל החפירות הוקמה סככה שככל הנראה נועדה להסוות את הפעילות. במקביל נוצרו תלוליות עפר גדולות בקצה השני של המנהרה.

 

כוח קודס הגביר בחודשים האחרונים את הנסיונות להעביר נשק מתקדם לסוריה וללבנון גם ובעיקר דרך הקרקע, והחשש העיקרי במערכת הביטחון הוא שהדבר יתבצע דרך הרצועה הצפונית בעיראק ובסוריה, שאת חלקה עזבו הכוחות האמריקנים בחודשים האחרונים.

 

בישראל מעריכים כי כוחות קודס לא יבליגו על תקיפות ישראליות נוספות של המשלוחים, והתגובה עלולה להגיע לא רק באמצעות מטחי רקטות מצד מיליציות פרו-איראניות המופעלות בסוריה, אלא גם באמצעות שיגור של טילי שיוט המקשים על זיהוי מוקדם בגלל גובה טיסתם הנמוך, או ע"י מל"טים תוקפים שחגים גם הם בחתימה נמוכה, בדומה להצלחה המבצעית חסרת התקדים שרשמו האיראנים בתקיפה נגד מתקני הזיקוק הסעודיים מטווח של 300 ק"מ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ImageSat International (ISI)
אחת מתמונות הלוויין
ImageSat International (ISI)
מומלצים