היום האחרון: דריכות במערכת הפוליטית לקראת פיזור הכנסת
בסביבת נתניהו חוששים כי גם יצליח לאסוף 61 חתימות ברגע האחרון, גורמים משפטיים בסביבת מנדלבליט וריבלין יפסלו אותו - ויחרצו את גורלו. בכחול לבן, מנגד, מרוצים מנקודת הפתיחה הטובה של גנץ לבחירות. בינתיים, הצעת החוק לפיזור הכנסת הוגשה. התאריך לבחירות: 2 במרץ
מתח שיא במערכת הפוליטית: שעות נותרו לפיזורה של הכנסת ה-22 - ואלה שלוש האפשרויות האחרונות. אם לא יתרחשו שינויים של הרגע האחרון, היום (יום ד') ב-09:30 תתכנס הוועדה המסדרת כדי להכין את החוק לשינוי יום הבחירות ולפיזור הכנסת. לאחר האישור, תעבור הצעת החוק למליאה, שם ינאמו חברי הכנסת במשך שעות ארוכות. בנוסף, במערכת הפוליטית מתכוננים להצהרה שיו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, צפוי למסור ב-13:00. אתמול, במקום לעסוק בפתרון לקיפאון במו"מ, בליכוד ובכחול לבן עסקו בחילופי האשמות בניסיון להדביק את האשמה והאחריות לכישלון המגעים על הצד השני.
גורמים בכירים בליכוד אמרו כי סביבת נתניהו דרוכה באופן מיוחד, בין השאר מחשש שגם אם יצליח לאסוף 61 חתימות - גורמים משפטיים המקורבים ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט או לנשיא ראובן ריבלין יצהירו כי לא ניתן להטיל עליו את הרכבת הממשלה - ובכך יחרצו למעשה את גורל המערכה. עם זאת, למרות החשש בסביבת ראש הממשלה, התרחיש הזה עדיין קלוש. מוקדם יותר אתמול הוגשה הצעת החוק לפיזור הכנסת, כשהתאריך לבחירות הוא 2 במרץ.
מבחינת כחול לבן, גנץ יצא למערכת הבחירות השלישית בנקודת הפתיחה הטובה ביותר מבחינתו. בלי רוטציה - אך עם מפלגה מאוחדת. "גנץ תפס עצמאות", אמר בכיר במפלגה. "הוא נתפס היום כמועמד רציני, ראוי ומוביל לראשות הממשלה. זה לא היה מובן מאליו לפני כשנה".
בכחול לבן משדרים אופטימיות לקראת מערכת הבחירות הקרובה. ויתור על הרוטציה מצד לפיד והסקרים שפורסמו הפיחו הרבה תקווה בקרב חברי הסיעה שמקווים להכרעה ברורה יותר בבחירות הקרובות.
ככל הנראה, המפלגה תפתח את מערכת הבחירות עם רשימה דומה, למעט תגבור של 3-2 מועמדים חיצוניים אטרקטיביים, ולא מתכוונת לגרום לזעזועים בקרב מועמדיה. כעת, לוח הזמנים של המפלגה יאפשר לגנץ ולחברי הקוקפיט גמישות בקמפיין מאחר שלא יצטרכו להתעסק בענייניה הפנימיים של כחול לבן.
לעומת זאת, במפלגות השמאל נרשמה דילמה אמיתית: העבודה-גשר והמחנה הדמוקרטי עלולות למצוא את עצמן על סף אחוז החסימה אם גנץ יגדל על חשבונן, והסוגיה מטרידה מאוד את ראשי המפלגות, עמיר פרץ וניצן הורוביץ.
חברת הכנסת סתיו שפיר מובילה יוזמה לאיחוד בין שתי המפלגות - אך עד כה היא מקבלת כתף קרה מיו"ר מפלגתה לשעבר. לפי ההערכה, אם שתי המפלגות הגדולות יתעצמו על חשבון המפלגות האחרות בגוש - העבודה והמחנה הדמוקרטי ייכנסו למו"מ על איחוד כדי למנוע בזבוז קולות.