שתף קטע נבחר

 

סין רצתה לקיים "יום תה בינלאומי" ולכלול את פלסטין, ישראל סירבה

יוזמה של סין באו"ם להעביר החלטה לקיום יום בינלאומי לתה בקונצנזוס של כל מדינות העולם, "כולל מדינות משקיפות כמו הוותיקן ופלסטין", נתקלה בהתנגדות של ישראל. הסינים ניצחו בענק, ובגרון של שני הצדדים נותר טעם מר

יום התה הבינלאומי ב-21 במאי. פלסטין נכללה בהחלטה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
יום התה הבינלאומי ב-21 במאי. פלסטין נכללה בהחלטה(צילום: shutterstock)

סערה בכוס תה: העולם הדיפלומטי, שמנסה ללכת כל הזמן בין הטיפות ולהסדיר מחלוקות בצורה חלקה, נקלע לפעמים למשברים. לרשימת העימותים הללו נוסף באחרונה חיכוך נוסף שבו מצאה את עצמה ישראל הקטנה עושה שרירים מול סין הענקית.

 

הכל החל כאשר סין, מעצמת תה בפני עצמה, קידמה באו"ם רעיון: לערוך ב-21 במאי, מדי שנה, את יום התה הבינלאומי. הנימוק להצעתם היה שתעשיית התה, בעיקר במדינות עניות, תורמת לפרנסת מיליוני חקלאים ואף מקדמת נשים, המשתלבות בענף זה בתפקידים שונים.

 

הסינים רצו שההחלטה באו"ם תעבור בקונצנזוס של כל מדינות העולם, ללא הצבעה. אבל הם הוסיפו להצעתם סעיף שהתקבל בישראל במורת רוח, שלפיו "גם מדינות משקיפות כמו הוותיקן ופלסטין, יהיו שותפות להחלטה".

הדגלים במטה האו"ם בניו יורק (צילום: דנה צימרמן) (צילום: דנה צימרמן)
הדגלים במטה האו"ם בניו יורק(צילום: דנה צימרמן)
 

סגנית שגריר ישראל באו"ם נועה פורמן הבהירה לסגן שגריר סין באו"ם שאם הפלסטינים יכללו, ישראל תבקש להצביע על ההחלטה. הסינים התעלמו מהפנייה ואף האשימו את ישראל שהיא מתנגדת להחלטה בלי שום סיבה ושהיא גם מתנגדת לכל פשרה.

 

ישראל נעמדה על הרגליים האחוריות וקראה לערוך הצבעה שבה ניצחה סין בענק, אבל לא כמו שרצתה. שכן חוץ מישראל גם ארה"ב ואוסטרליה התנגדו לכלול את הפלסטינים.

 

גורם מדיני ישראלי אמר: "הבהרנו לסינים שאיננו מכירים בפלסטין, והם התעלמו מאיתנו. הסינים מתנהגים אלינו בצורה מאוד עויינת בארגונים בינלאומיים וכל הזמן מצביעים נגדנו. הבהרנו להם שאם ימשיכו כך לא נתמוך בהם בזירה זו. אמרנו שלא נהיה פראיירים".

 

עם זאת, יש להדגיש כי העימות הנוכחי לא משקף נכונה את היחסים בין ישראל לסין - שהיא שותפת הסחר השנייה של ישראל בעולם. סכומי היבוא הסיני לישראל, והיצוא הישראלי לסין, עומדים על מילארדי דולרים בשנה. 25 טיסות ישירות מיעדים שונים בסין נוחתות בישראל, ולפי נתוני משרד התיירות פוקדים את ישראל מדי שנה כ-160 אלף תיירים סינים, שנחשבים לטובים בעולם, שכן הם מוציאים כאן כסף רב.

 

האם בעקבות העימות הדיפלומטי לא תציין ישראל במאי הקרוב את יום התה הבינלאומי? ימים יגידו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
סערה בכוס תה
צילום: shutterstock
מומלצים