בית"ר נגד הפועל, הגרסה הנשית
קבוצות הנשים של שני מועדוני הפאר,שמקיימים ביניהם יריבות מרה, נפגשו השבוע במסגרת הליגה הארצית. המטען הורגש ביציע, אבל על המגרש שיחקו זו לצד זו בצהוב-שחור מוסלמיות ודתיות ובין הקבוצות הייתה גם שותפות גורל של נשים פורצות דרך
היסטוריה בכדורגל הנשים: משחק בין הפועל ת"א ובית"ר ירושלים (צילום: אבי חי)
בין הפועל תל אביב לבית"ר ירושלים יש יריבות רבת שנים, אבל אמש היא קיבלה זווית חדשה, במשחק של קבוצות הנשים שהוקמו תחת המועדונים בחודש אוקטובר האחרון ומשחקות בליגה השלישית לנשים בישראל.
הקור של פתח תקווה לא מנע מעשרות אוהדים להגיע למתחם אצטדיון המושבה (המשחק התקיים במגרש הדשא הסינטטי), לבושים בצהוב או אדום, עטופים בצעיפים, כדי לעודד את השחקניות שעל המגרש. "השירים הם אותם שירים בדיוק כמו בליגת העל", סיפר אחד האוהדים שהגיע מירושלים כדי לתמוך בשחקניות.
"אנחנו עם שאיפות גבוהות ורוצות לעלות ליגה כבר העונה, כל היום היינו לחוצות מהיריבות מול הפועל. אנחנו מבינות את המעמד ומקוות לנצח", אמרה השחקנית הבית"רית נועה אברהם שגם הייתה אחת ממובילות המהלך להקמת הקבוצה.
בניגוד למשחקי ליגה רגילים, בקבוצות הנשים מתאפשרים חילופים ללא הגבלה, כך שכל השחקניות בסגלי שתי הקבוצות שיחקו. בבית"ר משחקות שתי שחקניות דתיות, שעבורן נתפרו מדים מיוחדים, והן משחקות בחצאיות ולא במכנס.
רוח חדשה וקושי כלכלי
"קיבלתי את הקבוצה, ליווינו את הסגל ויצאנו לדרך. זו קבוצה איכותית ורעננה, זו רוח חדשה למועדון", סיפרה מירב שמש, מנהלת מחלקת הנשים של הפועל תל אביב, שהוסיפה: "השאיפות גבוהות, אנחנו רוצות להגיע לליגה הראשונה ולהפוך להיות מועדון מוביל בדיוק כמו הגברים". יחד עם האופטימיות, הנושא הכלכלי מקשה על הצמיחה ובמועדון מחפשים ספונסרים.
אחת השחקניות הבולטות בקבוצה הבית"רית היא רגד באיר, השחקנית המוסלמית שגרמה לאוהדים להוציא את הגרון אמש אחרי שכבשה שער אדיר. "אנחנו לא מתעסקים במוצא, בדת, או גזע, מבחינתו אם שחקן רוצה לשחק בבית"ר והוא מתאים מקצועית הוא יכול לייצג אותנו בכבוד", אמר אחד האוהדים כשנשאל אם שחקן מוסלמי יגיע לטדי.
הסיבה העיקרית להגעתם של האוהדים למשחק הנשים אמש היא היריבות בין הקבוצות. "מבחינתנו בית"ר היא מעל הכל, וזו הסיבה שהגיעו לא מעט אוהדים, צריך להקפיד שלא לעשות את המשחקים במקביל למשחקי הגברים כדי שנוכל להגיע ולתמוך", ביקשו האוהדים שרואים בקבוצת הנשים כמייצגות הסמל של המועדון..
מלבד האוהדים, היציע כלל בעיקר את משפחות השחקניות. דיברו שם על כדורגל וגם קצת על פוליטיקה - כולם רוצים לדעת מי יהיה הראש ממשלה הבא - אבל בסופו של דבר האטרקציה המרכזית הייתה הכלבה העטופה בצעיף של בית"ר.
למרות היריבות ולמרות האנרגיות הקשות שיש לפעמים בין מחנות האוהדים של שני המועדונים במשחקי קבוצות הגברים, נדמה היה בערב הזה שהפועל תל אביב ובית"ר ירושלים מעולם לא היו קרובות יותר. שתי קבוצות שנבנו במקביל במטרה לתת במה לכדורגל הנשים בארץ תחת מועדונים עם שמות גדולים, ולכל אחת מהקבוצות תקווה גדולה להתפתח ולהביא כבוד כמו קבוצות הגברים בליגה הבכירה.
קבוצות הנשים של בית"ר י-ם והפועל ת"א
צילום: טל צבר, צלמת הפועל תל אביב
מומלצים