הסנאט האמריקני הכיר ברצח העם הארמני
בצעד שירגיז את טורקיה: הסנאטורים אימצו החלטה שלפיה ההרג של מאות אלפי ארמנים בשלהי ימי האימפריה העות'מנית היה רצח עם
הסנאט האמריקני קיבל אמש (ה') פה אחד החלטה המכירה באופן רשמי בטבח הארמנים לפני כמאה שנה כרצח עם. הצעד הזה בא קצת יותר מחודש אחרי שבית הנבחרים קיבל החלטה דומה, והוא צפוי להכעיס מאוד את טורקיה, שדוחה את הטענות כי מדובר בג'נוסייד.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
לפי היסטוריונים, עד 1.5 מיליון ארמנים נרצחו על-ידי הטורקים העות'מנים בימי מלחמת העולם הראשונה, וחוקרים רבים רואים באירועים האלה את רצח העם הראשון של המאה ה-20. טורקיה מנגד מתעקשת שמספר ההרוגים היה נמוך בהרבה וכי היו אלה קורבנות של מלחמת אזרחים והתקוממות, ולא של רצח עם שיטתי. היא פועלת נמרצות כדי למנוע ממדינות שונות להכיר באירועים כרצח עם, ונוקטת סנקציות נגד מדינות המקדמות הליכי הכרה שכאלה.
במדינות שכן מכירות ברצח העם ניתן למצוא את אורוגוואי, צ'ילה, ארגנטינה, רוסיה, קנדה, לבנון, בלגיה, יוון, איטליה, הוותיקן, צרפת, שוויץ, סלובקיה, הולנד, פולין, ליטא וקפריסין. ישראל אינה מכירה רשמית במעשים כרצח עם.
בארמניה, יום הזיכרון לרצח העם נערך מדי שנה ב-24 באפריל, זכר ליום שבו נעצרו 300 מנהיגים, אנשי דת, אינטלקטואלים וסופרים ארמנים. לאחר מכן טבחו הטורקים בהם וב-5,000 ארמנים נוספים שחיו בקונסטנטינופול.
בחודשים האחרונים החריפה מאוד המתיחות הדיפלומטית בין וושינגטון לאנקרה. בין השאר ארה"ב סילקה את טורקיה מתוכנית ה-F-35 האמריקנית בעקבות החלטת אנקרה לקנות סוללות S-400 מרוסיה, ובית הנבחרים האמריקני קידם סנקציות על הטורקים בעקבות הפלישה הטורקית לחבל הכורדי בצפון סוריה. בשנה שעברה העיבו על היחסים מעצרו של כומר אמריקני בטורקיה וסירובה של ארה"ב להסגיר לטורקיה את איש הדת הגולה פתהוללה גולן, שאותו מאשים נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן בארגון ניסיון ההפיכה נגדו ב-2016.
עם זאת, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ וארדואן מתייחסים בחמימות רבה זה לזה. טראמפ, שבהחלטתו להסיג את החיילים האמריקנים מהאזור הכורדי בסוריה אפשר לטורקיה לפתוח במבצע נגד הכורדים, אמר בחודש שעבר שהוא מעריץ את הנשיא הטורקי. ארדואן מנגד אמר רק השבוע שהוא מעריץ את טראמפ ואת נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.