שתף קטע נבחר

ערבי, קיבוצניק ומתנחל נכנסים למארב

יום ההוקרה לפצועי מערכות ישראל ופעולות האיבה שמצוין היום, מזכיר לי שבקיץ 2006, שבמהלכו איבדתי רגל בבינת ג'בל, דווקא הייתה כאן אחדות

 

מאבק באנטישמיות (צילום: אלעד ברמי)
יוסף חדאד(צילום: אלעד ברמי)

בקיץ 2006 יצאנו ללחימה בלבנון ובשטחי הכינוס המתנו יחד לוחמים מכל הפסיפס הישראלי. באוויר הייתה אווירה של אחדות משפחתית. אני, הערבי מנצרת, ולידי הקיבוצניק, המתנחל והדרוזי. כולנו גולנצ'יקים. כשאחד המפקדים שלי התפלל שם, רגעים לפני הכניסה, ביקשתי ממנו שיתפלל לאלוהים שלו גם עליי. "ברור", הוא ענה. כמה ימים לאחר מכן הוא נהרג כשקפץ על רימון כדי להציל את הצוות שלו. קראו לו רועי קליין.

 

 

באחת המשימות שלנו, לפני עלות השחר, נשלחנו לחלץ פצועים מטנק פגוע. את המראה של מפקד הטנק ואת צרחותיו כבר לא אשכח. בדרך חזרה משם, כשהשמש התחילה לזרוח, נקלענו למארב חיזבאללה. טיל קורנט פספס אותי במעט אבל פגע בקיר סמוך אליי. מההדף נפצעתי קשה בכל חלקי גופי ורגלי נכרתה.

 

את הרגעים שאחרי אני חווה מאז כמעט כל לילה מחדש: ההמולה, המראות מסביב, חילופי האש והפיצוצים, ובעיקר את המחשבות שרצו לי בראש: איך אימא תגיב?

 

וכך, בבינת ג'בל, בגיל 21, חודשים ספורים לפני השחרור והטיול לחו"ל שהמתין לי, הפכתי לנכה צה"ל. הייתי צריך ללמוד מחדש ללכת, להשתקם, לבחור בחיים.

בימים האלו, של תחילת מערכת בחירות שלישית תוך פחות משנה, כשהשיח השלילי גובר והשסע בחברה הישראלית מעמיק והולך, אני חושב יותר ויותר על אווירת האחדות שהייתה לנו באותו קיץ לפני 13 שנה. היא התבטאה באחוות לוחמים במחלקה, בפלוגה ובגדוד, בשותפות בין העורף לחזית, בתיאום בין הכוחות בקרקע לאלו שבאוויר. היא היוותה במקביל הן את הכוח של צה"ל והן את הייחוד של ישראל.

כתב ynet הצטרף השבוע לתרגיל המלחמה של חטיבת הקומנדו ושמע את קציניו שמתכוננים לתמרון שמעולם צה
ארכיון(צילום: דובר צה"ל)

כבר כמה חודשים שבמדינה כולם כביכול רודפים אחרי האחדות. גם כחול לבן וגם הליכוד טוענות שמטרתן הייתה הקמת ממשלת אחדות לאומית. גם אביגדור ליברמן, שובר השוויון, מתעקש שזה מה שנדרש. אבל אם כולם באמת היו רוצים אחדות, זה פשוט היה קורה.

 

היום (א') מצוין יום ההוקרה לפצועי מערכות ישראל ופעולות האיבה. מדובר בעשרות אלפי אנשים, מכל חלקי החברה הישראלית, בכל גיל, מרקע שונה, מוצא שונה, בעלי השקפות פוליטיות שונות. ביום כזה אולי אין טקסים בכל רחבי הארץ, הדגלים לא יורדים לחצי התורן והשגרה נשמרת, אבל הוא הזדמנות עבור כולנו לעצור לרגע את המציאות המטורפת במדינה, ופשוט להתאחד.

 

שילמנו, ואנחנו עדיין משלמים, מחיר יקר במיוחד עבור המדינה הזו. לאף אחד מאיתנו אין ארץ אחרת. אז לפחות ליום אחד, כמו בזמן מלחמה, בואו נניח למחלוקות ונהיה שוב מאוחדים. זה הדבר הנכון ביותר היום, וזה הדבר שישראל באמת צריכה גם בעתיד, כי בינתיים, אזרחי ישראל כולה הם נפגעי מערכות הבחירות.

 

  • יוסף חדאד הוא מנכ"ל עמותת "ביחד ערבים זה לזה"

 

מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים