שתף קטע נבחר

סודן: מאסר במוסד שיקומי לרודן המודח

עומאר אל-באשיר, שהודח אחרי 30 שנה בשלטון, נידון לשנתיים מאסר במוסד שיקומי - לאחר שהועמד לדין בגין שחיתות, הלבנת כספים, קבלת מתנות שלא כדין וקבלת שוחד. צבא סודן נערך בבירה חרטום מחשש למהומות

ארכיון נשיא מודח סודן עומאר אל באשיר  (צילום: רויטרס)
שנתיים במוסד שיקומי סגור. אל-באשיר בכלוב הנאשמים(צילום: רויטרס)

בית משפט בחרטום, בירת סודן, הרשיע היום (שבת) את הנשיא המודח עומאר אל-באשיר בשחיתות וגזר עליו שנתיים מאסר במוסד שיקומי. הרודן הודח מתפקידו ונעצר על-ידי כוחות הביטחון בחודש אפריל האחרון, אחרי 30 שנה בשלטון.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

אל-באשיר הועמד לדין בגין שחיתות, הלבנת כספים, קבלת מתנות שלא כדין וקבלת שוחד. משפטו החל באוגוסט האחרון, ולפני הקראת גזר הדין היום החלו תומכיו להפר את הסדר באולם בית המשפט. השופט הורה לכוחות הביטחון להרחיקם מהמקום. צבא סודן נערך כבר מאתמול בכוחות מתוגרים מחשש למהומות בעקבות גזר הדין.

רודן  סודן  עומאר אל באשיר  בית משפט (צילום: AFP)
רודן סודן עומאר אל-באשיר במהלך משפטו(צילום: AFP)

רודן  סודן  עומאר אל באשיר  בית משפט (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

על פי הדיווחים בתקשורת הערבית, בית המשפט ביקש לגזור על אל-באשיר עשר שנות מאסר, אבל החוק הסודני לא מאפשר זאת משום שהוא הגיע לגיל 70. מלבד שנתיים במוסד השיקומי הסגור, בית המשפט הורה גם להחרים את כל הכספים המעורבים בפרשה.

 

בארמון הנשיאות נמצא סכום גדול של כסף מזומן אחרי הדחתו של אל-באשיר. החוקר אחמד עלי אמר עם תחילת המשפט כי "הנאשם אמר לנו שהכסף הוא חלק מסכום של 25 מיליון דולר שנשלח אליו על-ידי יורש העצר הסעודי מוחמד בן-סלמאן, לשימוש מחוץ לתקציב המדינה".

 

לדבריו, אל-באשיר הודה שלפני כן קיבל שני תשלומים נוספים של 35 מיליון דולר ושל 30 מיליון דולר ממלך סעודיה עבדאללה, שהלך לעולמו בשנת 2015. "הכסף הזה לא היה חלק מתקציב המדינה, ואני הייתי זה שאישר את השימוש בו", ציטט החוקר את אל-באשיר.

הפיכה צבאית סודן דיווחים על סילוק הרודן עומאר אל באשיר (צילום: EPA)
חגיגות בחרטום אחרי הדחת הרודן(צילום: EPA)
 

הפיכה סודן חגיגות (צילום: רויטרס  )
(צילום: רויטרס )

הפיכה צבאית סודן דיווחים על סילוק הרודן עומאר אל באשיר (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  ()

אל-באשיר מבוקש גם על-ידי בית הדין הפלילי הבינלאומי בגין פשעי מלחמה, פשעים נגד האנושות ורצח עם בחבל דרפור שבמערב סודן. אחרי מעצרו הוחלט שלא להסגירו להאג. בחודש מאי הודיע התובע הכללי בסודן שהרודן יואשם גם ברצח במהלך ההפגנות נגד המשטר שהובילו בסופו של דבר להדחתו.

 

בארגון "אמנסטי אינטרנשיונל" הזהירו כי אסור שמשפט השחיתות יסיח את הדעת מכתבי האישום נגדו על פשעיו בדרפור. "אמנם משפט זה הוא צעד חיובי שיוביל למתן דין וחשבון על חלק מפשעיו לכאורה, אך הוא עדיין מבוקש בגלל פשעים מתועבים שביצע נגד העם הסודני", מסר הארגון. אמנסטי דחק במוסדות המעבר החדשים במדינה לאשרר את חוק רומא של האג, מהלך שיאפשר את העברת הרודן לבית הדין הבינלאומי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אל-באשיר בבית המשפט
צילום: רויטרס
מומלצים