האנס נגד עונש המוות: "הזיהום כבר יהרוג אותי"
מיליוני הודים יצאו ב-2012 לרחובות בעקבות האונס הקבוצתי שביצעו 6 גברים בצעירה באוטובוס בדלהי. 4 מהם אמורים להיות מוצאים להורג בתלייה, אחד מבקש להשאיר אותו בחיים: "גם ככה הזיהום יקצר את חיי". איכות האוויר בהודו היא מהגרועות בעולם
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
טהקור והגברים האחרים הורשעו שאנסו את ג'יוטי סינג בת ה-23 והתעללו בה במשך שעות אחרי שעלתה לאוטובוס בבירה ההודית עם חבר. שבועיים אחר כך היא מתה בבית החולים. טהקור ושלושה מהגברים האחרים מחכים כעת לביצוע עונש המוות שלהם. אחד משני האנסים הנותרים שוחרר בהמשך משום שהיה קטין בעת ביצוע הפשע, והשני התאבד בכלא.
פרשת האונס העלתה לכותרות בעולם את ההיקף והאכזריות הבלתי נתפשים של אלימות נגד נשים בהודו, והביאה להחמרה משמעותית של העונשים על מעשים מסוג זה במדינה – אולם דיווחים על אירועים דומים ממשיכים להגיע מהודו כל העת.
האלימות נגד נשים בהודו – עוד כתבות:
הודו סובלת מזיהום אוויר חמור, ובחודש שעבר, אז הייתה רמת הזיהום בניו דלהי פי יותר מ-20 מהרמה שאותה מחשיב ארגון הבריאות העולמי לבטוחה, השוו מומחים את המצב שם לתא גזים. לפי מומחים,7 מ-10 הערים עם זיהום האוויר הגבוה בעולם נמצאות בהודו.
טהקור עצמו מוחזק בכלא באזור תעשייה במערב דלהי שהמפעלים בו מגבירים מאוד את הזיהום. הוא ושלושת הנידונים למוות האחרים שעדיין מוחזקים בכלא אמורים להיות מוצאים להורג בתלייה, ומשפחתה של הנרצחת דורשת להוציאם להורג מיד. לפי ההערכה, מאוד לא סביר להניח שבית המשפט יקבל את עתירתו של טהקור.
טהקור איננו הפושע הראשון שמוצא דרכים יצירתיות ומקוממות לנסות לשכנע את בית המשפט לפטור אותו מהעונש שקבע. רק בחודש שעבר דווח בארה"ב כי רוצח ממדינת אייווה, שנידון למאסר עולם ללא אפשרות חנינה, פנה לבית המשפט וביקש שישחרר אותו מהכלא בטענה שהוא "מת לרגע" – ושלפיכך יש לקבוע כי עונש המאסר לכל החיים שהושת עליו רוּצה עד תומו. הרוצח, בנג'מין שרייבר, התכוון בדבריו לאירוע שחווה לפני ארבע שנים: לבו הפסיק לפעום, אך הוא עבר החייאה מוצלחת.