קשיים בוועידת האקלים, לקראת שיאי חום באוסטרליה
בזמן שנציגי המדינות לא מצליחים להגיע להסכמה בוועידה הנערכת במדריד, באוסטרליה סובלים קשות משינוי האקלים. מנתונים של נאס"א עולה כי שריפות הענק פלטו כמות השווה למחצית מפליטות גזי החממה של המדינה בשנה. בנוסף, בשבוע הקרוב מעריכים במדינה כי יישברו שיאי החום
ההשפעות של שינוי האקלים כבר כאן, אבל מנהיגי המדינות מתקשים לקבל החלטות: שריפות הענק המשתוללות באוסטרליה גרמו לפליטת מחצית מכמות גזי החממה, שפולטת המדינה בשנה. כך פורסם ב"גרדיאן" הבריטי בסוף השבוע. אם לא די בכך, על פי התחזיות צפוי גל חום בשבוע הקרוב במדינה ושיאי החום צפויים להישבר. ומה עושים כדי להיאבק בסכנה המרחפת? במקביל, אין פריצת דרך בוועידת האקלים שנערכת במדריד, שמטרתה לצמצם את היקף פליטות גזי החממה. נציגי המדינות בוועידה, שהייתה אמורה להסתיים ביום שישי, מתקשים להגיע להסכמה. למרות זאת, הדיונים יימשכו גם היום (א') ב"תוספת הזמן".
"בתקופה שבה מדענים עומדים בתור על מנת להתריע מפני ההשלכות האימתניות אם הפליטות ימשיכו לעלות וילדי בתי הספר יוצאים לרחובות במיליונים, מה שקורה לנו כאן במדריד הוא בגידה באנשים ברחבי העולם", אמר מוחמד אדו, מנהל ארגון לסביבה ואנרגיה מקניה.
מחוץ למרכז הכנסים, שבו מתקיימת הוועידה, הפגינו פעילי ארגוני סביבה - הקוראים למנהיגים לנקוט בפעולה כדי למנוע מכדור הארץ להמשיך להתחמם.
הזיהום הגדול משריפות הענק באוסטרליה
בינתיים באוסטרליה מתמודדים עם שינוי האקלים. על-פי הפרסום ב"גרדיאן", המתבסס על נתונים שהעבירו אנליסטים מסוכנות החלל האמריקנית נאס"א, עולה כי מאז חודש אוגוסט נפלטו מהשריפות בניו סאות' ויילס 195 מיליון טונות של גזי חממה. השריפות בקווינסלנד באותה תקופה גרמו לפליטה של 55 מיליון טונות של גזי חממה. עוד פורסם בכלי התקשורת הבריטי, כי בשנת 2018 כולה עמדו פליטות גזי החממה של כל המדינה על 532 מיליון טונות של פחמן דו חמצני.
מומחים אמרו ל"גרדיאן" כי בנוסף לפליטת הכמויות האדירות של גזי החממה לאטמוספירה, ייקח עשרות שנים ליערות להשתקם על מנת שייספגו את הפליטות. בנוסף העריכו מדענים כי היערות באוסטרליה לא יוכלו להוות יותר מעין "כיור" טבעי לפחמן דו חמצני, מצב שהעץ סופג יותר דו-תחמוצת הפחמן מהאטמוספירה מאשר מחזיר לתוכה.
מאז תחילת גל השריפות במדינות המחוז ניו סאות' מייל וקווינסלנד בספטמבר נהרגו כבר שישה בני אדם ומאות בתים נהרסו. השנה החלה עונת השריפות מוקדם מהרגיל, ולהתפשטות האש במזרח אוסטרליה תרמה העובדה שאזורים שם סובלים מבצורת. בחודש שעבר נאבקו יותר מ-1,500 כבאים בעשרות המוקדים של האש. בתמונות שהופצו ברשתות החברתיות נראים שמיים כתומים ומלאי עשן."אם אתה נמצא ליד השריפות הללו, חייך בסכנה ואתה צריך לנקוט בפעולות כדי להגן על חייך", נמסר מהרשויות.
גל חום נוסף בדרך
ואם לא די בכך - באוסטרליה צפוי בשבוע הקרוב גל חום, שעשוי לשבור את שיאי החום במדינה. השירות המטאורולוגי במדינה צופה כי הטמפרטורה תהיה מעל 40 מעלות בכמה אזורים באוסטרליה. על-פי ה-BBC, שיא החום במדינה - העומד על 50.7 מעלות - נמדד ב-2 בינואר 1960 בעיירה באזור המדברי בדרום אוסטרליה. בקווינסלד ובאזורים במערב המדינה פורסמו אזהרות מפני שריפות.
על פי השירות המטאורולוגי של אוסטרליה, ביום ראשון צפויות 40 מעלות בעיר פרת' שבדרום מערב המדינה, בסידני צפויות ביום חמישי הקרוב 36 מעלות, במלבורן צופים החזאים 39 מעלות ביום רביעי ו-41 ביום שישי, בקנברה 41 צפויות מעלות ביום חמישי, באדלייד צפויות 40 עד 42 מעלות מיום שלישי הקרוב ועד יום שישי. בעיר שבדרום אוסטרליה צפויות הטמפרטורות לצנוח בשבת הבאה - ועל פי החזאים צפויות באדלייד 26 מעלות בעוד שבוע.
המטאורולוגית דיאני אדי אמרה לרשת ABC: "אנחנו מצפים לתנאים חמים מאוד בשבוע הבא, ובכך עשויים לשבור שיאי חום במספר אזורים ברחבי דרום אוסטרליה. לא מן הנמנע ששיא הטמפרטורה הגבוהה שנמדד באוסטרליה - יישבר בשבוע הקרוב". ההערכה היא שאם יישבר שיא טמפרטורה - הוא יהיה באזור המדברי הענק בדרום המדינה.
אדי העריכה שגם הטמפרטורה הממוצעת שנמדדה ברחבי המדינה, עלולה להישבר בשבוע הקרוב. מדובר בטמפרטורה ממוצעת של 40.3 מעלות, שנמדדה באוסטרליה ב-7 בינואר 2013.