שתף קטע נבחר
 

"סכנה לבריאות של 600 מטופלים שבגופם הותקנו בלוני הרזיה"

חברת אופטימל לייף להרזיה רפואית טוענת בבקשת פירוק שהגישה: "משרד הבריאות מונע מאיתנו לשרת מטופלים". ביהמ"ש מינה לחברה נאמן זמני שימצא מענה ללקוחותיה

סכנה בריאותית אורבת לכ־600 מטופלים ש"אופטימל לייף - המרכז הישראלי להרזיה רפואית" (לשעבר אופטימל איכות חיים) התקינה בקיבתם בלוני הרזיה. לבקשת החברה מינה ביהמ"ש המחוזי בת"א בסוף השבוע נאמן זמני כדי שימצא פתרון מהיר בסיוע משרד הבריאות. כך נודע ל"ממון". השופטת איריס לושי עבודי מינתה לנאמן את עו"ד אמיר דולב וקבעה דיון ל־19 בדצמבר.

  

החברה הגישה בקשת פירוק באמצעות עו"ד ליאור מזור ואריאל סיבוני ממשרד מזור בית הלחמי. עוד ביקשה להוציא צו פתיחת הליכים כדי לאפשר את המשך הפעלתה.

  

חשש לחיי המטופלים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
חשש לחיי המטופלים(צילום: shutterstock)

 

בבקשה נטען כי "הבלון הקיבתי הוא המצאתו של ד"ר ג'פרי ברוקס באמצעות Spatz FGIA Inc. משרד הבריאות אסר על החברה לבצע הליכים רפואיים אך אינו מספק מענה מערכתי למטופליה. יש חשש לשלומם של 600 מטופלים המסתובבים כשבגופם מותקן הבלון בלא שקיים גורם שיוכל לתת שירות, ליווי ופיקוח". החברה טוענת כי חובותיה נאמדים בכ־2.25 מיליון שקל, אך יש לה יתרה לגבייה מלקוחות הנאמדת ב־1.8 מיליון שקל.

  

לטענת החברה, בספטמבר נפטרו שתי מטופלות שעברו התקנת בלון, וכי "אף שפטירתן לא אירעה בסמוך לביצוע הפרוצדורות, מחמת הזהירות, וכדי לעמוד בשקיפות מול משרד הבריאות, דיווחה החברה מיד למשרד הבריאות. בעקבות הדיווח בישר המשרד לחברה בלא התראה כי עד להשלמת בירור הקשר בין הפרוצדורה למקרי הפטירה נאסר עליה לבצע כל הליך בבלון הקיבתי למעט הוצאתו או הוצאת נוזל הבלון". לפי החברה, משרד הבריאות מונע מהחברה "לקיים פעילות עסקית שוטפת באופן שהכניס את החברה למחנק כלכלי". החברה עדיין מפעילה את סניפה הראשי בבני־ברק.

  

ממשרד הבריאות נמסר: "בעקבות שני אירועי פטירה טרגיים של מטופלות נדרש המשרד לתת הנחיה לחברה להימנע מהשתלת בלונים במטופלים חדשים כנקיטת אמצעי זהירות מחשש לפגיעה אנושה במטופלים עתידיים. המלצה זו ניתנה לחברה עד להשלמת הליכי הבירור הנדרשים לבחינת הקשר בין הפטירות לפרוצדורות שעברו המטופלות.

  

"החלטה זו התקבלה בעקבות דיווחים נוספים על סיבוכים שנגרמו למטופלים לאחר ביצוע הפרוצדורה. משרד הבריאות הקים ועדת בדיקה שתחקור השאר את פטירת המטופלות. מרגע קבלת ההמלצה התנערה החברה מאחריותה להמשך המעקב והטיפול במטופליה, תוך ניסיון להטיל את האחריות על משרד הבריאות ומערכת הבריאות הציבורית. משרד הבריאות הבהיר לחברה כי יש לה מחויבות להמשיך לטפל ולעקוב אחר מטופליה. עוד טרם הגשת הבקשה לפירוק נקבעה ישיבה בהשתתפות משרד הבריאות ונציגי החברה כדי להסדיר את המעקב והטיפול אחר המטופלים. משרד הבריאות מדגיש כי בשלב זה לא הנחה את החברה להוציא את הבלון מהמטופלים בהעדר אינדיקציות רפואיות".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
סכנה למטופלים שהותקנו בלוני הרזיה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים