שתף קטע נבחר

  • משבר האקלים

מחלוקת על ניהול מכסות פליטות: אין הסכמה בוועידת האקלים

בשל אי הסכמה על סוגיית ניהול מכסות פליטות הפחמן - ועידת האקלים במדריד מסתיימת בכישלון. התקווה: נשיאת הוועידה: "יש עדיין תקווה. העולם מצפה שנפעל מהר"

אי אפשר לנשום לרווחה - גם אחרי ועידת האקלים הארוכה בהיסטוריה: לאחר שבועיים של דיונים, ועידת האקלים במדריד מסתיימת היום (א') ללא בשורה. נציגי המדינות החליטו לדחות לשנה הבאה את ההחלטה החשובה בנוגע לניהול מכסות בפליטות הפחמן - סוגייה שלה יש התנגדות בקרב כמה מדינות. ועידת האקלים הבאה תתקיים בנובמבר 2020 בגלאזגו שבסקוטלנד.

 

 
השרה להגנת הסביבה של צ'ילה, קרולינה שמידט, שהייתה נשיאת הוועידה במדריד, אמרה בדברי הסיכום כי "יש עדיין תקווה". לדבריה, "העולם מצפה מאיתנו שנפעל מהר".

 

המחלוקת העיקרית בוועידה, שהייתה אמורה להסתיים ביום שישי והוארכה ביומיים כדי לנסות להגיע לפשרה, הייתה בנוגע לניהול מכסות בפליטות גזי החממה. על פי ההצעה מדינות שלא פלטו את המכסה המותרת להן, יוכלו למכור פליטות למדינות שפלטו יותר מהכמות שעליה התחייבו - ובכך למעשה לצמצם את פליטות גזי החממה לאטמוספירה. על פי הדיווחים מהוועידה במדריד - ברזיל, ארצות הברית, סין, סעודיה ואוסטרליה התנגדו לפעולות נועזות יותר למען האקלים.

 

הוועידה תימשך עד אמצע החודש (צילום: רויטרס)
הוועידה במדריד(צילום: רויטרס)

 

בדיונים שנערכו היום השתתפו רק כמה עשרות נציגי מדינות - ביניהן מצרים, ניו זילנד, ארגנטינה, סעודיה, צ'ילה והאיחוד האירופי. באולם הגדול במדריד נראו הרבה מאוד כיסאות ריקים.

 

מדינות המשתתפות בוועידה במדריד הביעו זעם על חוסר הנכונות של כמה מדינות מזהמות להציג התחייבויות לצמצום פליטות גזי חממה, המתאימות לחומרת משבר האקלים, לאחר שנה של שריפות ענק, סופות קטלניות, בצורות ושיטפונות ברחבי כדור הארץ. אנדרס לנדרטשה, דיפלומט מצ'ילה - מדינה המשמשת כנשיאת הוועידה, אמר אמש: "אי אפשר להגיע לקונצנזוס ללא פשרות". 

 

מחאה ליד המקום בו מתכנסת ועידת האקלים, השבוע (צילום: Getty Images)
מחאה ליד המקום שבו התכנסה ועידת האקלים, השבוע(צילום: Getty Images)

 

על פי נציגי האו"ם בוועידת מדריד, 84 מדינות הבטיחו לשפר את התוכניות שלהן לצמצום פליטות גזי חממה עד לסוף השנה. 73 מדינות אמרו כי הן יקבעו יעד של 0 פליטות באמצע המאה. המטרה היא לנסות למנוע את התחממות כדור הארץ ולהגיע לרמה של 1.5 מעלות יותר מהטמפרטורה הממוצעת שהייתה לפני המהפכה התעשייתית.

 

מחוץ למרכז הכנסים, שבו מתקיימת הוועידה, הפגינו במשך כל ימי הוועידה פעילי ארגוני סביבה - שקראו למנהיגים לנקוט בפעולה כדי למנוע מכדור הארץ להמשיך להתחמם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Getty Images
מחאה במדריד בזמן הוועידה
צילום: Getty Images
מומלצים