המאבק ב-BDS: "תמיכה באוסטרליה לשינוי הגדרת האנטישמיות"
אחרי טראמפ? התובע הכללי של אוסטרליה אמר בכנס בירושלים כי על ארצו לשנות את הגדרת האנטישמיות כך שתכלול את פעילות תנועת החרם נגד ישראל. לדבריו, למהלך כזה יש תמיכה גם באופוזיציה בארצו
התובע הכללי של אוסטרליה וחבר הפרלמנט שלה, כריסטיאן פורטר, אמר היום (א') בכנס בירושלים כי על ארצו להיאבק בתנועת החרם על ישראל, ה-BDS, באמצעות שינוי ההגדרה המשפטית של האנטישמיות.
"יש תמיכה מצד האופוזיציה והקואליציה לאמץ הגדרה משפטית חדשה למושג אנטישמיות, כך שתכלול את פעילות ה-BDS נגד ישראל", אמר פורטר, חבר מפלגת השלטון הליברלית של ראש הממשלה האוסטרלי סקוט מוריסון, שנחשב לידיד ישראל.
קריאתו זו של התובע הכללי של אוסטרליה מגיעה על רקע מהלך דומה לאחרונה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. הנשיא האמריקני חתם בשבוע שעבר על צו שאימץ הגדרה חדשה של אנטישמיות, הגדרה שאותה ניסח כוח המשימה הבינלאומי להנצחת זכר השואה.
לפי הגדרה זו, אנטישמיות כוללת "מניעה מהעם היהודי את זכותו להגדרה עצמית", כמו גם הטענה שעצם קיומה של מדינת ישראל הוא "מיזם גזעני". ההגדרה עם זאת מציינת כי "ביקורת על ישראל ברמה דומה לזו שנמתחת על כל מדינה אחרת לא יכולה להיחשב אנטישמיות".
לפי הדיווחים בארה"ב, הצו של טראמפ מפרש למעשה את היהדות כגזע או כלאום, מהלך שנועד להפעיל סעיף בחוק זכויות האזרח האמריקני, סעיף שנותן לממשל אפשרות לשלול תקציבים פדרליים ממוסדות שמפלים על בסיס לאום, גזע או צבע עור.
פורטר דיבר בכנס הדיאלוג האסטרטגי ישראל-אוסטרליה ה-11 במספר, שנפתח היום במלון המלך דוד בירושלים. בכנס משתתפות משלחות מאוסטרליה ובריטניה של מחוקקים, בכירי ממשל, אנשי אקדמיה ואנשי עסקים. הכנס נוסד על ידי הפילנתרופ היהודי-אוסטרלי אלברט דדון, ונועד לייצר שיח בין דמויות מפתח בישראל ובאוסטרליה, במגוון נושאים אקטואליים ושיתופי פעולה אסטרטגיים.
המשלחת האוסטרלית, המונה יותר מ-20 חברי פרלמנט, בכירים לשעבר בממשל, אנשי אקדמיה בכירים, ועיתונאים, הגיעה לישראל כבר בשישי האחרון וצפויה לשהות בארץ עד יום שלישי.
אל המשלחת האוסטרלית הצטרפה משלחת בריטית קטנה יותר הכוללת, בין היתר, חברי פרלמנט לשעבר, חברי פרלמנט מכהנים ואנשי עסקים בריטיים. שתיים מחברות הפרלמנט הבריטיות לשעבר הן חברות מפלגת הלייבור, בראשה עומד ג'רמי קורבין שנחל תבוסה מוחצת בבחירות בבריטניה ביום חמישי. אחת מהן, ג'ואן ריאן, אף התפטרה מהמפלגה על רקע הטענות לאנטישמיות מצד קורבין.
את הדיונים הבוקר בכנס פתח חבר הכנסת וסגן שר הביטחון אבי דיכטר (הליכוד), בפאנל מיוחד שעסק באיראן. לאחר מכן התקיימו פאנלים בנושא מעורבות סין במדינות מתפתחות, משבר האקלים, תופעת האנטישמיות והתרחבות ה-BDS ועוד.