ממשל טראמפ מאפשר שינוי בהליך "אשרות ההייטק" בארה"ב
מעסיקים אמריקנים יוכלו לרשום מועמדים לקבלת ויזת H1B - אשרה להעסקת מומחים - להגרלה אלקטרונית בעלות של 10 דולר בלבד במקום להגיש בקשה מלאה שעלותה אלפי דולרים. המטרה: ייעול התהליך וחיסכון בעלויות
ממשל טראמפ יאפשר למעסיקים בארה"ב לרשום מועמדים לקבלת ויזת H1B - אשרה להעסקת מומחים - להגרלה אלקטרונית בעלות של 10 דולר בלבד. זאת לפני שיגישו עבורם את הבקשה המלאה, שעלותה אלפי דולרים. לפי ההליך החדש, רק בגין העובדים שנבחרו בהגרלה יידרש להגיש עתירה מלאה.
עכשיו זה רשמי: מ-1 במאי ישראלי שישקיע בארה"ב יוכל לקבל אשרת עבודה
"השקעה של 150 אלף אירו - וכל המשפחה תוכל לקבל דרכון אירופי"
רשות האזרחות וההגירה של ארה"ב (USCIS) פירסמה בשבוע האחרון רפורמה בנוגע לאשרה במטרה לייעל את ההליך, להפחית ניירת ולאפשר חיסכון למעסיקים. מדובר באשרה שאותה ממלאים מעסיקים אמריקניים המעוניינים להעסיק באופן זמני עובדים זרים במקצועות ייחודיים, בעלי ידע ייחודי ותואר ראשון לפחות או ניסיון תעסוקתי מקביל.
האשרה משמשת בשנים האחרונות בעיקר עובדי תעשיית ההייטק, שיכולים להגיע לעבוד בארה"ב לתקופה של עד שלוש שנים. המהלך מגיע אחרי זינוק של מאות אחוזים לאחרונה בדחיית בקשות של חברות אמריקניות לאשרת מומחים כזו והקשחת התנאים לקבלתה, כחלק ממדיניות טראמפ "עובדים אמריקנים תחילה" המגבילה כניסה לשוק התעסוקה בארה"ב בעיקר בתחום ההייטק והרפואה.
בשנים האחרונות הוגשו 200 אלף בקשות ל-85 אלף אשרות שהקצתה רשות ההגירה האמריקנית. בנוסף, עוד 20 אלף אשרות מוקצות לטובת אזרחים זרים בעלי תואר שני או למעלה מאוניברסיטה אמריקנית.
על פי מחקר שערכה הקרן הלאומית למדיניות אמריקנית (NFAP), שניתחה את נתוני רשות ההגירה והאזרחות USCIS, בשנת 2015 עמד שיעור הסירוב לבקשות ראשוניות לוויזה מסוג H1B על 6%. במרץ השנה חלה קפיצה לרמה של 33%. מדובר בעלייה בשיעור של 450%. ההקשחה במדיניות באה לידי ביטוי בהכבדת הבדיקות על מבקשי האשרה וכפועל יוצא גם במספר הבקשות שנדחו.
יותר מעסיקים ינסו את מזלם
במשרד עו"ד קן תור& עכו, העוסק בדיני ניוד מומחים, מעריכים כי בעקבות ההליך החדש יגדל מספר הבקשות לאשרה באופן משמעותי ויותר מעסיקים ינסו את מזלם. זאת מאחר שעד כה מעסיקים אמריקניים הכינו את בקשות האשרה המלאות של המועמדים לעבודה. עלות הכנת הבקשות נאמדת באלפי דולרים, ולפיכך סיננה באופן משמעותי את מספר המועמדים.
לדברי סינדי אזולאי, מנהלת המחלקה האמריקנית ושותפה במשרד, בעקבות השינוי כל הבקשות יספרו בהתאם למספר שברשות צופים שיזדקקו לו במסגרת אשרת ה H-1B. כעת, בעקבות הרפורמה, מועמדים בעלי תואר ראשון בלבד או תארים מתקדמים יותר שאינם ממוסד אמריקני יפגעו לרעה וסיכוייהם להיבחר בהגרלה יפחתו.
לדברי עו"ד צבי קן תור, על פניו מדובר בבשורה רעה לכל מי שרכש את השכלתו מחוץ לארה"ב, לרבות למומחים ישראליים שמעוניינים לעשות רילוקיישן; אולם מצבם של הישראלים דווקא משתפר שכן סיכוייהם להיפסל נמוכים ממומחים ממדינות אחרות.
עוד הוסיף כי תשומת הלב האמריקנית היא לענקיות הטכנולוגיה שאחראיות על הבאת אלפי עובדים באשרה זו מדי שנה, והרשויות בארה"ב מעוניינות לצמצם את כמות העובדים שמגיעים אליהן. מדובר בעובדים זוטרים יותר, ולכן הסיכוי שיפסלו ישראליים קטן יותר כי הם מחזיקים בהשכלה עמוקה יותר. "בגלל שהסיכויים של ההודים קטנו, סביר שהמכסה תיטה לכיוון ישראלים והמצב של ישראלים כקבוצה ישתפר", הסביר.
.