אוחנה לנציב שירות המדינה: "אין חובת היוועצות ביועמ"ש למינוי מ"מ פרקליט המדינה"
נמשך העימות בין שר המשפטים ליועמ"ש לגבי זהות פרקליט המדינה הבא: נציב שירות המדינה פנה לאוחנה ומנדלבליט והפציר בהם להתייעץ בו לפני בחירת המחליף. השר אוחנה פנה במכתב להרשקוביץ: "אין חובת היוועצות ביועמ"ש לשם מינוי מחליף"
מי יהיה פרקליט המדינה החדש ? היום (ב') הוא יום כהונתו האחרון של שי ניצן, אולם טרם מונה לו מחליף עקב אי-הסכמה בשלב זה בין שר המשפטים אמיר אוחנה, הגורם המוסמך למנות את ממלא מקום פרקליט המדינה, לבין היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט - שהוא הממונה על פרקליט המדינה. לפיכך שיגר הבוקר נציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ, מכתב לאוחנה ולמנדבליט ובו הוא מזכיר להם שהיום הוא היום האחרון להחלטה ושלפי החוק עליהם להתייעץ עימו בעניין בטרם קבלת החלטה.
במקביל שלח שר המשפטים אוחנה להרשקוביץ מכתב שבו טען כי אף שהחוק כלל לא מטיל עליו חובת התייעצות עם היועמ"ש בנושא, הוא עשה זאת בכל זאת. "כשאחליט על מי מבין המועמדים, הרי ששמו של אף אחד מהם לא יהיה זר לך", כתב. בכך דחה השר אוחנה את בקשת הרשקוביץ שהשר והיועמ"ש יגיעו להסכמות ויודיעו לו על כך.
ניצן מסיים כהונה בת שש שנים, ובימים כתיקנם אמורה להתכנס ועדה מיוחדת לבחירת מחליפו. אולם בימי ממשלת מעבר לא ניתן לעשות זאת, אלא לבחור ממלא מקום זמני, והשר והיועץ המשפטי חלוקים לגבי הליך בחירת ממלא המקום.
אוחנה מבקש למנות אחד משלושה מבכירי הפרקליטות - שלמה למברגר, דן אלדד או אורלי בן-ארי גינצברג. לעומת זאת היועץ טוען כי עקב הזמן הרגיש – מהלך מערכת בחירות והטיפול בתיקי ראש הממשלה – עליו להיות הגורם הדומיננטי בהחלטה והוא מעדיף את למברגר, האיש בעל הניסיון הרב ביותר בתחום, בהיותו המשנה בתחום המשפט הפלילי. נציב שירות המדינה הודיע למנדלבליט ולאוחנה בשבוע שעבר כי הוא תובע מהם להגיע להסכמות ולהגיע להתייעצות עימו.
מנדלבליט כתב לאוחנה במסגרת הוויכוח הפומבי ביניהם בסוגיה כי "לכל הפחות, נדרש כי המועמד שיישקל למינוי לתפקיד יהיה מקרב עובדי הפרקליטות הבכירים ביותר, כך שמי שימלא את התפקיד יהיה בעל הניסיון והכישורים המתאימים לתפקיד זה, וכי טרם הפעלת סמכות המינוי, יקיים שר המשפטים היוועצות ביועץ המשפטי לממשלה, אשר משמש כתובע הכללי העומד בראש מערכת אכיפת החוק.
"בנסיבות העניין, ובהתאם לפסיקת בית המשפט העליון בסוגיות דומות, משקלה של עמדת היועץ המשפטי לממשלה בקשר למי שימלא את מקומו של פרקליט המדינה יהיה רב ומשמעותי, וניתן יהיה לסטות ממנה רק בהתקיים טעם מהותי בעל משקל מיוחד", טען מנדלבליט.