שתף קטע נבחר

זינוק בסכומי הפיצויים בתביעות על רשלנות רפואית בעשור

מנתוני חברת הביטוח ענבל עולה כי ב-2019 היא שילמה כ-300 מיליון שקל לתובעים על רשלנות רפואית בבתי חולים ציבוריים. בסיבות לזינוק: עלייה במודעות הציבור לתחום

עלייה בסכומי הפיצויים שמקבלים תובעים בתחום הרשלנות הרפואית בישראל. כך עולה מנתוני חברת ענבל, המבטחת כ-50% מהצוותים הרפואיים במערכת הבריאות הציבורית. ב-2019 שילמה ענבל לציבור בתביעות רשלנות רפואית כ-300 מיליון שקל (לא כולל דצמבר), זינוק של 57% לעומת 190 מיליון שקל ששולמו בתחילת העשור.

 

מתי נכון לתבוע על רשלנות רפואית - וכמה זה יעלה לכם

אושרה הגשת ייצוגית נגד הפניקס: "לא פיצתה כראוי מבוטחים שהפעילו את הביטוח המשלים"

מי ישלם למבוטחי הסיעוד של קופ"ח מכבי?

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

על פי נתוני ענבל, בניהולו של יריב נחמה, מדי שנה מוגשות כ-800 תביעות רשלנות רפואית בבתי המשפט נגד בתי החולים הציבוריים, חלק גדול מהן מסתיים בפיצויים. כך למשל, מתוך כ-900 תביעות שהוגשו ב-2018 נמצאו כ-550 מוצדקות. לפי הנתונים, אחת מכל שבע תביעות שהוגשו ב-2019 נגעה למחלקות יולדות (14%).

חדר ניתוח (אילוסטרציה). אלפי תביעות שעדיין מתנהלות בבתי המשפט מגיעות להיקף חסר תקדים של 3 מיליארד ו-540 מיליון שקל (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
חדר ניתוח (אילוסטרציה). אלפי תביעות שעדיין מתנהלות בבתי המשפט מגיעות להיקף חסר תקדים של 3 מיליארד ו-540 מיליון שקל(צילום: shutterstock)

אינפו כלכלה תביעות רשלנות רפואית ()

אלפי תביעות תלויות ועומדות שעדיין מתנהלות בבתי המשפט מגיעות להיקף חסר תקדים של 3 מיליארד ו-540 מיליון שקל. מיכל ששינסקי, סמנכ"לית ביטוח בענבל, אמרה: "העלייה שאנו רואים בהיקף התביעות משקפת את העלייה בתוחלת החיים ובהיקף הטיפולים הרפואיים". סיבה נוספת לעלייה במספרים היא עליית המודעות בקרב הציבור לסוגיה, כמו גם העלייה במספר עורכי הדין העוסקים בתחום.

 

השפעה נוספת על העלייה בתשלומי התביעות הוא פסק דין תקדימי שנתן ב-2012 בית המשפט העליון. ליאור המר, אב לילד הסובל ממום מולד, ביקש לתבוע רשלנות על פי הגדרת "הולדה בעוולה" - כלומר הבאת ילד לעולם עם מום שאפשר היה לאתרו לפני הלידה וייתכן כי היה מוטב למנוע את לידתו. בפסק הדין בעניינו הוחלט כי במקרים כאלה יוכלו ההורים להגיש את התביעה, שתחול עליה התיישנות בתוך שבע שנים מהאירוע, במקום שהילד יגיש אותה, דבר שהוא יכול לעשות גם 25 שנים לאחר שנולד, על פי החוק. "פסק דין המר שינה את המצב המשפטי, וצימצם את תקופת ההתיישנות", מסבירה ששינסקי.

 

 

כחלק מהניסיון של בתי החולים הציבוריים להקטין את מספר התביעות, הוקם על ידי ענבל ומשרד הבריאות בית הספר לניהול סיכונים, שנועד ללמד את הצוותים הרפואיים על בטיחות המטופל ולצמצם טעויות. לדברי  עו"ד לימור כהן-אשכנזי, מנהלת בית הספר, בשנה החולפת כ-4,000 רופאים, אחיות ואנשי צוות סיעודי עברו השתלמות בנושא בבית הספר.

 

ד"ר אורלי ויינשטיין, ראש חטיבת בתי החולים הממשלתיים במשרד הבריאות, אמרה: "יש חשיבות להכשיר צוותים מכלל התחומים בבתי החולים, החל מהמנהלים, דרך המטפלים בשטח ועד הצוותים האדמיניסטרטיביים שלא מטפלים ישירות בחולה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חדר ניתוח. אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים