שתף קטע נבחר

 

תור לחדר האוכל או לאפסנאות? הפתרון - באפליקציה חדשה

אפליקציה חדשה ובלתי מסווגת תעדכן בזמן אמת על המתרחש בבסיסים. החיילים יוכלו לדרג ארוחות, ולדווח על תקלות. המטרה: לצמצם את הביורוקרטיה. "לא נעקוב אחרי החיילים", הבטיח קצין בפרויקט. הפיילוט יתחיל בשבועות הקרובים

האפליקציה שתהפוך את הבסיסים לחכמים. אילוסטרציה (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
האפליקציה שתהפוך את הבסיסים לחכמים. אילוסטרציה(צילום: דובר צה"ל)

האפליקציה שתחולל מהפכה בניהול שגרת המחנה בבסיסי צה"ל: אחרי שבעיריות, מוסדות חינוך, מרכזי קניות ומתחמים ציבוריים גדולים משתמשים בשנים האחרונות באפליקציות "חיות" שמעדכנות את המשתמש בשינויים ובניווטים נוחים בתוכם, בצה"ל ישיקו בקרוב אפליקציה דומה – שתחולל שינוי גדול במטרה להקל על החיילים.

 

בענף חדשנות של יחידת שחר באגף התקשוב סיימו לפתח את אפליקציית "בסיס חכם", שתאפשר, בין היתר, לעדכן את הבאים לבסיס בזמן אמת, למשל, באיזה שער של הבסיס נתקעה משאית ומעכבת את התנועה או מתי פוחת העומס בכניסה לחדר האוכל. בנוסף, כל חייל יוכל דרך האפליקציה לחדש חתימות על ציוד אישי או להזמין זוג מדים מהאפסנאות – ללא עמידה בתור או בצורך לתיווך לוגיסטי של הסגל שלו.

 

באמצעות האפליקציה, שתהיה בלתי מסווגת ופותחה בשיתוף מדור חדשנות באט"ל, יוכלו החיילים להתעדכן מראש על התפריט בכל ארוחה בבסיס, ואף לדרג את איכות הארוחה ורכיביה לאחר אכילתה, בדומה לדירוגי מסעדות באינטרנט. כך גם יוכל כל חייל המזהה תקלה בבסיס, מאסלה מנופצת, נזילה במקלחות או בור בכביש, לצלם את התקלה ולדווח עליה באופן מיידי לגורמי הבינוי והתשתיות בבסיס. זאת, בדומה לאפליקציות העירוניות שמחברות בין התושב למוקדי 106. כמו האפליקציות הללו, גם באפליקציה החדשה החיילים יוכלו לעקוב אחר הטיפול בפנייתם ובתיקון התקלה.

 

פיתוח האפליקציה כלל סדנא שיתופית עם כ-50 חיילים, בהם גיימרים, כדי שזו תונגש בצורה מיטבית למשרתים, אך גם למפקדים: מפקדי בסיסים יקבלו לאפליקציה את חשבון החשמל הדו-חודשי שצרך הבסיס, כדי לעקוב בצורה טובה יותר אחרי חריגות ושימושי יתר בחשמל.

 

המטרה העיקרית במהלך היא לצמצם את הביורוקרטיות הצה"ליות הבלתי נסבלות, ולהפחית למינימום את התורים הארוכים של החיילים לעמדות קבלה בנשקיות, באפסנאות ועוד. גם כרטיס העבודה לנהגים בצה"ל, אותו טופס מיתולוגי שמחייב מילוי וחתימת קצין משלח לפני כל נסיעה, יהפוך לדיגיטלי בשנה הקרובה. בנוסף, בצבא מקווים לצמצם באמצעות האפליקציה החדשה אלפי שעות מיותרות, בעיקר בבסיסי ההדרכה וההכשרה הקרביים, שחיילים מבזבזים על משימות מנהלתיות – במקום להתמקד באימונים, בשיעורים ובתרגילים.

 

"לא נשתמש באפליקציה כדי לעקוב אחר מיקומי חיילים בבסיס", הסביר ל-ynet גורם שאמון על הפרויקט. "החיילים היום צמאים להשפיע על תהליכים ושיפורים בבסיסים שבהם הם משרתים, ואנו רוצים לעודד את האכפתיות שלהם, באמצעות הנגשת הפלטפורמה הזו לכף ידם".

 

באמצעות התוכנית, יונפקו גם תחמושת וכלי נשק לחיילים בצורה דיגיטלית, באופן שיאפשר מעקב ושליטה הדדית של גורמי הבסיס והחייל עצמו על נתוני הנשקים. "המטרה היא להוריד בכמחצית את זמני קבלת וניפוק הנשקים, וגם ספירת מלאי הנשקים תרד כי זה יתבצע בצורה ממוכנת ובטוחה יותר מול תופעת הגניבות", הוסיף הקצין.

 

הפיילוט יחל בשבועות הקרובים, ויכלול תחילה בסיסי אימונים והכשרות גדולים של זרוע היבשה. האפליקציה תכלול גם פונקציה של צ'ט בין החייל לגורמי הפיקוד בבסיס, על הנעשה בשגרת המחנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
אילוסטרציה
צילום: דובר צה"ל
מומלצים