שתף קטע נבחר
 

חבר מכוכב אחר 2: התמונות החדשות

השביט שעשה היסטוריה, במבט מקרוב: טלסקופ החלל האבל צילם את בוריסוב, העצם השני שהגיע ממערכת שמש אחרת אחרי האסטרואיד דמוי הסיגר

 

שביט בוריסוב 2I/Borisov (צילום: EPA)
מ-16 בנובמבר: השביט (בכחול) וגלקסיה ספירלית(צילום: EPA)

 

צילומים חדשים של השביט שעשה היסטוריה: נאס"א פרסמה תמונות חדשות של כוכב השביט 2I בוריסוב, העצם השני בלבד שידוע כי הגיע למערכת השמש שלנו מחוצה לה.

 

בתמונה שצולמה ב-16 בנובמבר (בראש הכתבה) נראה השביט (הנקודה הכחולה הבהירה במרכז) כשמאחוריו גלקסיה ספירלית רחוקה כשתמונה זו צולמה על ידי טלסקופ החלל האבל, היה השביט במרחק 326 מיליון ק"מ מכדור הארץ.

 

אנימציה של מסלול כוכב השביט בוריסוב

אנימציה של מסלול כוכב השביט בוריסוב

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
שביט בוריסוב 2I/Borisov (צילום: EPA)
ב-9 בדצמבר: השביט במרחק 296 מיליון ק"מ מכדור הארץ(צילום: EPA)

האבל צילם את השביט במסעו בחלל, שם הוא נע במהירות מדהימה של 160 אלף קמ"ש. בתמונה השנייה, מ-9 בדצמבר, מרחקו מכדור הארץ 296 מיליון ק"מ. בסוף החודש הוא יהיה במרחק הקרוב ביותר מכדור הארץ, 288 מיליון ק"מ.

 

בוריסוב התגלה בסוף אוגוסט על-ידי האסטרונום גנדי בוריסוב כשערך תצפית בחצי האי קרים, והוא גם נתן לו את שמו. בעקבות התצפית שלו עקבו בכמה מצפי כוכבים ברחבי העולם אחר כוכב השביט באמצעות טלסקופים גדולים בהרבה. מצפה כוכבים גדול בהוואי אפילו צילם את כוכב השביט.

 

ב"אינדיפנדנט" נכתב כי מדענים קבעו שמדובר האורח השני המוכר המגיע ממערכת שמש אחרת - אחרי האסטרואיד דמוי הסיגר המכונה אומואמואה, שהתגלה ב-2017 - ובשביט הראשון. הצילומים החדשים מאפשרים מבט מקרוב על המבקר מכוכב אחר. 

 

כוכב השביט C/2019 Q4 בוריסוב (צילום: AP, NASA, ESA, D. Jewitt)
תמונה קודמת של השביט(צילום: AP, NASA, ESA, D. Jewitt)

 

"האבל נותן לנו את המדידה הטובה ביותר לגודל גרעין שביט בוריסוב, שהוא החלק החשוב ביותר בשביט", אמר פרופ' דיוויד ג'וויט, מומחה לאסטרונומיה מאוניברסיטת קליפורניה לוס אנג'לס, שצוותו לכד את התמונות הטובות והחדשות של אותו שביט שעשה היסטוריה.

 

"באופן מפתיע, התמונות שלנו מהאבל מראות שהגרעין קטן פי 15 מההערכות הקודמות", הוסיף פרופ' גוויט. "הרדיוס שלו קטן יותר מחצי ק"מ. זה חשוב כי ידיעת הגודל יכולה לסייע לנו בהערכת המספר הכולל והמסה של עצמים כאלה במערכת השמש ובשביל החלב. בוריסוב הוא השביט הידוע הראשון בתווך הבין-כוכבי, ואנחנו רוצים לדעת כמה עוד יש".

 

החוקרים שיערו כי מדובר באורח ממערכת שמש אחרת עקב מסלולו הבלתי שגרתי של השביט המהירות שלו. "מהירות כזו גבוהה בהרבה מהמהירות האופיינית של עצמים המקיפים את השמש באותו מרחק", אמרו. השביט נמצא במרחק גדול מאוד מכדור הארץ ולכן כמובן שאין סיכוי לפגיעה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים