ביטול הפריימריז לרשימת הליכוד מסתבך
תסיסה בליכוד בעקבות החלטת בית הדין של התנועה, לפיה לא ניתן לבטל את הבחירות לרשימה מבלי לגייס רוב של שני שלישים מחברי המרכז. בין העותרים נמנה גם גלעד שרון, שמתכוון להתמודד גם הפעם
החלטת מרכז הליכוד לבטל את הפריימריז לרשימה מהשבוע שעבר אינה המילה האחרונה. בעקבות עתירות שהוגשו על ידי מועמדים לרשימה נגד ההחלטה שלא לקיים פריימריז לרשימה, הודיע אמש (יום ג') בית הדין של המפלגה כי אם המפלגה מעוניינת לוותר על הפריירמיז לרשימה לכנסת, יש צורך בשינוי של חוקת המפלגה על ידי הצבעה וגיוס רוב של שני שלישים בקרב חברי מרכז הליכוד.
האמירה של בית הדין אמש וההחלטה שצפויה להתפרסם היום מעוררת תסיסה בליכוד וזעם גדול מצד חברי הכנסת המכהנים שטוענים כי נבחרו לכנסת ולא כיהנו בה. בית הדין לא קיבל את הטענה שלפיה חברי המרכז אישרו את הרשימה כפי שהיא וקבע שהדבר אינו בסמכותו. כעת קיימות שתי אפשרויות: לבקש דיון מורחב בבית הדין של הליכוד בהרכב של שלושה שופטים או לאשר את תיקון החוקה ברוב של שני שלישים במרכז המפלגה.
בין העותרים היה גם גלעד שרון, בנו של ראש הממשלה המנוח אריאל שרון שפנה למתפקדים וניסה לשנות את ההחלטה. "חברי הליכוד, מתכוונים למנוע מאיתנו את הזכות לקבוע את רשימת המועמדים לכנסת הבאה. אין דמוקרטיה בלי בחירות! על פי חוקת הליכוד ועל פי ההיגיון והצדק, מתפקדי הליכוד הם שצריכים לבחור את נציגיהם לכנסת. כחבר ליכוד, כמו רבים אחרים, בכוונתי להציג את מועמדותי כדי להיבחר ולהשפיע, רק ליכוד דמוקרטי מנצח".
כזכור, בית הדין של הליכוד דחה לפני הבחירות באפריל את בקשתו של שרון להתמודד במסגרת הרשימה לכנסת לאחר שהוחלט שלא לקצר את תקופת האכשרה (הזמן שעבר ממועד תחילת החברות בליכוד) הנדרשת לחבר ליכוד המבקש להודיע על התמודדות. שרון טען בזמנו כי ההחלטה שלא לקצר את פרק הזמן נובעת ממניעים אישיים ונוגעת לעוינות ששררה בין אביו לבין נתניהו. עוד טען כי ההחלטה על קיצור תקופת האכשרה היא החלטה פוליטית שמתקבלת על-ידי גורמים פוליטים ולכן גם שיקולים פוליטים עשויים להיות רלוונטים לגביה.