שתף קטע נבחר

הוצא צו המעכב את מינוי בן-ארי למ"מ פרקליט המדינה

יממה אחרי מינויה לממלאת מקום פרקליט המדינה, הוגשה עתירה לבג"ץ - שהוציא צו ארעי המעכב את המינוי. היועמ"ש מנדלבליט יגן בבג"ץ על עמדתו כי המינוי אינו סביר באופן קיצוני; שר המשפטים ייוצג על ידי עורך דין פרטי ויטען כי הסמכות היא שלו

אמיר אוחנה עם אורלי בן ארי ואביחי מנדלבליט (צילום: דנה קופל)
עתירה ראשונה. מימין: מנדלבליט, אוחנה ובן-ארי (צילום: דנה קופל)

עתירה ראשונה לבג"ץ נגד מינוי אורלי בן-ארי גינזברג לממלאת מקום פרקליטת המדינה. שעות ספורות לפני שעו"ד בן-ארי גינזברג, שר המשפטים שמינה אותה אמיר אוחנה והיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט שמתנגד למינוי ייפגשו, בטקס הפרידה מפרקליט המדינה היוצא שי ניצן, הגישה התנועה לאיכות השלטון עתירה נגד המינוי. בעקבות העתירה, ודקות לפני טקס הפרידה משי ניצן, הוציא בג"ץ צו ארעי המעכב את מינויה של בן-ארי גינזברג לתפקיד מחליפתו הזמנית.

 

בניגוד לעמדת מנדלבליט: אוחנה בחר באורלי בן-ארי כמ"מ פרקליט המדינה

חשש בצמרת המשפטית ממינוי בן-ארי: "ישפיע על הטיפול בתיקי נתניהו"

 

היועץ מנדלבליט יגן בבג"ץ על עמדתו שמינוי בן-ארי גינזברג אינו סביר באופן קיצוני. השר אוחנה צפוי להיות מיוצג על ידי עורך דין פרטי, ויטען כי הסמכות על פי חוק למנות היא שלו וכי פעל באופן סביר, סדור ושקוף לפני שמינה את מי ששימשה משנה לפרקליטת מחוז מרכז לתפקיד ממלאת מקום פרקליט המדינה.

  

 
שי ניצן (צילום: גיל נחושתן)
פרקליט המדינה היוצא שי ניצן(צילום: גיל נחושתן)
בעתירה לבג"ץ נכתב כי הוגשה נוכח החשש הכבד כי הטלת תפקיד ממלאת המקום של פרקליט המדינה היא חסרת סבירות באופן קיצוני ומונעת כולה משיקולים זרים, מחוסר ניקיון כפיים ומחוסר תום לב - ולנוכח אינדיקציות לכך שהשיקולים שבבסיס ההחלטה עניינם החלשת שומרי הסף וגורמים במערכת אכיפת שלטון החוק הנוגעים וקשורים לתיקי החקירה של ראש הממשלה בנימין נתניהו.

 

עוד נכתב בעתירה כי מדובר בהחלטה שהתקבלה על ידי שר זמני אשר מונה בממשלת מעבר זמנית וחריגה בקיומה, מבלי שמינויו קיבל את אישורה של הכנסת. לפי התנועה לאיכות השלטון, "התנהלות שר המשפטים אוחנה וההחלטה שקיבל פוגעות ביציבות תפקיד פרקליט המדינה, פוגעות באמון הציבור בדרך קבלת ההחלטות ואינן סבירות באופן קיצוני. לאור זאת מבקשת התנועה מבית המשפט לתת צו ביניים באופן מיידי".

 

בן-ארי גינזברג כבר נכנסה למעשה לתפקידה, לאחר שאוחנה חתם על המינוי, ובעתירה הוגשה בקשה למתן צווי ביניים וצווים ארעיים "כדי למנוע גרימת נזק בלתי הפיך במשרד שבו היא מכהנת. האופן שבו מונתה בן-ארי אינו עומד באף אחד מהתנאים וממבחני שיקול הדעת הנדרשים בעת קבלת החלטה מינהלית. העובדות מצביעות על כך שאין שיקולים ענייניים בבסיס ההחלטה על המינוי, והחשש הוא שאת מקומם תופסים שיקולים זרים ולא ענייניים".


פורסם לראשונה 18/12/2019 08:54

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משרד המשפטים
אורלי בן-ארי גינזברג
צילום: משרד המשפטים
מומלצים