פריימריז בליכוד? אין זמן לקבל את המימון מהכנסת
ההחלטה לקיים בחירות מקדימות גם לרשימת המועמדים לכנסת - שאינה סופית - מעוררת קשיים של ממש בשל הזמן המועט שנותר
הקביעה של בית הדין של הליכוד מהיום (ה'), ולפיה יש לקיים פריימריז לרשימת הליכוד לכנסת, מעוררת על פי גורמים בכנסת קשיים של ממש בכל הנוגע למימון ההליך עבור המועמדים.
תיקון לחוק שעבר בכנסת ה-21 קובע כי ההתמודדות בבחירות פנימיות מקדימות תמומן מקופת המדינה ולא מתרומות שאוספים חברי הכנסת, כפי שהיה נהוג עד כה. ואולם פנייה של חברי כנסת ושרים לחשבות הכנסת ביממה האחרונה, על מנת לברר כיצד ניתן לקבל את המימון לקראת הפריימריז, מעלה כי יש קושי גדול לעמוד בלוחות הזמנים וכי המהלך קשה עד בלתי אפשרי.
גורם בחשבות הכנסת אישר ל-ynet כי העניין מורכב מאוד בסד הזמנים שנוצר: "חוק המפלגות קובע כי ניתן לקבל מימון רק עד 20 יום לפני מועד הפריימריז", הוא הזכיר. "מועד הגשת רשימות המועמדים בבחירות נקבע ל- 15 בינואר - כלומר הפריימריז צריכים להיערך כמה ימים לפני כן. זה אומר שמבחינת הליכוד נדרשים יומיים-שלושה לקביעת מועד, להכריז על תקופת פריימריז, לפרסם רשימת מועמדים, לקבל מהמפלגה אישור שהמועמד רשום ברשימת המועמדים, לפתוח חשבון בנק לפריימריז ולהגיש בקשה למימון".
מהדברים עולה כי ההליך לקבלת המימון ארוכה מדי עבור פרק הזמן שנותר, ובחשבות הכנסת הבהירו לחברי הכנסת שפנו בשאלה כי תפורסם הודעה בנושא, ככל הנראה בתחילת השבוע הבא. בכל מקרה, עדיין לא התקבלה החלטה סופית על פריימריז לרשימת הליכוד, ובהחלט ייתכן שבדיון בהרכב מורחב בבית הדין של המפלגה תאושר ההחלטה להשאיר את הרשימה על כנה ולהימנע מבחירות מקדימות.
בבחירות הקודמות קיבל כל חבר כנסת שהתמודד ברשימה הארצית בפריימריז 320 אלף שקל לצורך מסע הבחירות הפנימי, ואילו מי שהתמודד באחד המחוזות קיבל 60 אלף. אגב, עבור התמודדות על ראשות התנועה אין מימון ממשלתי - בנימין נתניהו וגדעון סער גייסו כמו בעבר תרומות לצורך הקמפיין.