אוחנה נגד מנדלבליט על מינוי בן-ארי: "איך הגענו למצב הזה?"
שר המשפטים התייחס לסוגיית ממלאת מקום פרקליט המדינה, עו"ד אורלי בן ארי, ולהתנגדות שהביע היועמ"ש למהלך: "גם כשפועלים ע"פ חוק בא היועץ המשפטי לממשלה ואומר 'לא, אנחנו נפעל בשונה מהחוק'"
שר המשפטים אמיר אוחנה התייחס היום (חמישי) לסוגיית מינוי ממלאת מקום פרקליט המדינה, עו"ד אורלי בן ארי - ולהתנגדות היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט למהלך: "איך הגענו עד הלום? איך הגענו למצב הזה, שבו גם כשפועלים על-פי החוק שקובע שבמצב שבו מסיים פקיד בכיר את תפקידו - ימנה השר ממלא מקום, בא היועץ המשפטי לממשלה ואומר 'לא, אנחנו נפעל בשונה מהחוק'?".
אוחנה הוסיף בכנס משפטי בנושאי פלילים ותעבורה של לשכת עורכי הדין במלון "גליליון" באגמון החולה: "אני שואל, ואזרחים רבים שואלים: מה המשמעות של חקיקה, אם בסוף יש דרג לא נבחר שאומר - 'אנחנו חושבים אחרת והמילה האחרונה היא שלנו'?
עימות חסר תקדים בצמרת המשפטית: כל התשובות
"האם הרשות השופטת צריכה להיות עליונה על פני שתי הרשויות האחרות? אני חושב שנקודת האיזון הופרה. כמה חוקים לא הובאו לכנסת כי זה לא 'בגי"ץ'? כמה החלטות של הממשלה נפסלו לאורך השנים? מהי נקודת האיזון שאנחנו רוצים בחברה דמוקרטית? צריכים להיות איזונים ובלמים, אבל לא יכול להיות שלרשות אחת לא יהיו איזונים ולא בלמים, זולת אלה שהיא גוזרת על עצמה".
עוד אמר: "אני רוצה שיהיה משקל לנבחרי הציבור – במישור המקומי ובמישור הארצי. אני רוצה שהמילה האחרונה תהיה של נבחרי הציבור ולא של חבורה בלתי נבחרת, מכובדת ככל שתהיה".
השר הוסיף: "יש לדרג הפקידותי מקום חשוב בדמוקרטיה, ובתי המשפט הם מהאדנים החשובים גם בדמוקרטיה הציבורית, אבל האם המקום שלהם הוא באקטיביזם-יתר? בקרוב יהיו בחירות. בין היתר יעלו נושאי מדיניות בתחומים שונים. אחד הנושאים, אני מקווה, יהיה נושא המשילות והדמוקרטיה. אני חושב שיש רבים בכל הספקטרום הפוליטי שהיו רוצים לראות שינוי; שמי שנבחר בידי הציבור - הוא זה שיקבע עבורם. אני מקווה שזה יבוא לידי ביטוי".
בכנס נאם גם ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד אבי חימי. הוא דיבר על סוגיית פגיעה בזכויות חשודים, והסביר שהצטרפות הלשכה לערר של דוברי ראש הממשלה ב"פרשת הפלאפונים" כ"ידיד בית משפט" נעשתה, לדבריו, ממניעים משפטיים:" אני סבור שעל הלשכה לצאת חוצץ כנגד פגיעה בזכויות חשודים, עדים ונאשמים באשר הם – ללא כל קשר לזהותם או מעמדם".