קרמבל תותים אפוי
משהו מתוק של חורף: סאני דרעי עשתה לנו את השבת עם מתכון מושלם לקרמבל תותים חורפי, שממלא את הבית בריח אפייה
עונת התותים החלה ואיתה התחיל גם מזג האוויר הקריר, ואיתו גם מתבקשות מנות חמות, כיפיות ומנחמות. את הקרמבל החם הזה אפשר להכין כל פרי שאתם אוהבים גם מתאים לאפייה - כמו תפוחים, אננסים, אגסים, שזיפים, פירות יער ועוד.
אני בחרתי בתותים. אופן ההכנה דומה בכל הפירות. אם הפרי לא מספיק מתוק לכם, תוכלו לקרמל אותו מעט, לפני החלוקה לתבניות האישיות.
ולמה אישיות? כי תמיד כיף להגיש אותם בסוף הארוחה, או אפילו סתם ככה עם הקפה של הבוקר, ובכל פעם לחמם רק אחד, ולא את כל התבנית. אבל למי שאין תבניות אישיות לאפייה בהחלט יכול לבחור בתבנית אחת, עדיף עגולה.
לטורים קודמים של סאני דרעי:
מתכון לחלה של שבת
בצק עלים עם ריבת תות
מאפינס מייפל ושקדים בחמש דקות
קרמבל תותים אפוי
המצרכים: לקרמבל -
250 גר׳ חמאת קרה, חתוכה לקוביות
250 גר׳ סוכר חום דמררה
250 גר׳ קמח
100 גר׳ אגוזי פקאן, קצוצים גס
400 גר׳ תותים שטופים ונקייםאופן ההכנה:
- בקערת המיקסר עם הוו גיטרה שמים את יחד את כל החומרים, מלבד הפקאנים והתותים.
- מערבבים את החומרים על מהירות נמוכה עד אשר נוצרים פירורים גסים אבל לא גסים מידי. מוסיפים פנימה את הפקאנים, ומערבבים עוד 15 שניות.
- את התותים מסדרים בתבניות אישיות או בתבנית אחת בגודל בינוני, ומעל מפזרים את הקרמבל באופן נדיב. אופים על 180 מעלות כ-20-25 דקות עד אשר הקרמבל זהוב.
- מגישים את הקרמבל חמים. רצוי להגיש עם גלידה, גם בחורף.