שתף קטע נבחר
הוסף כתבה

זילות במעמד המאמן בכדורגל הישראלי

אורי גוטמן הוא רק הדוגמה האחרונה: ההתערבות המקצועית של בעלים ומנהלים בענייני הקבוצה השופטים גורמת לנזק למקצוע. גם לכם יש מה להגיד? שלחו לנו טורים לכתובת: kick@ynet.co.il

תקשורת הספורט רעדה בזמן האחרון לאחר התפטרותו של מאמן הפועל חדרה אורי גוטמן. סיבת העזיבה הייתה סכסוך של המאמן עם המנהל המקצועי אורן גולן. ממקורות המקורבים למאמן נמסר שהסכסוך נגע לעניינים מקצועיים: המנהל המקצועי רצה ללכת על רוטציה רחבה ובין היתר לשתף שחקנים צעירים, אך המאמן לא הסכים לכך.

 

בכך אנו נחשפים לתופעה שהולכת ומידרדרת בספורט הישראלי זה שנים ארוכות, והיא התערבותם של מנהלים ובעלי קבוצות כדורגל בענייני הקבוצה. בעלי ומנהלי הקבוצות לא אמורים להתעסק באימון, אך ניתן לציין מקרים רבים בהם זה קורה - כמו איזי שרצקי מעירוני קריית שמונה, שבמקרים לא מעטים נטען שהוא קובע טקטיקות ובוחר את ההרכב - ולמעשה מגלם את תפקיד המאמן. ניתן לציין דוגמה גרועה יותר, יצחק שום מהפועל כפר סבא, אשר לכאורה פיטר את מסאי דגו ב-2018 עקב אי שילוב נכדו טום שלח בהרכב, בנוסף נאמר שהוא מפעיל לחץ על המאמנים לתת דקות לנכד.

 

יצחק שום באימון הפועל כפר סבא (צילום: ראובן שוורץ)
יצחק שום באימון הפועל כפר סבא(צילום: ראובן שוורץ)

 

נכון, לבעלים יש זכות לדעת על כל דבר אשר קורה בקבוצתם, אך ברגע שהם מתחילים להתערב באופן מסיבי זה גורם לירידה במעמד המאמן ואפילו זילות המקצוע, שגם ככה נמצא במצב רע כיום. מאמן בישראל נמצא מדי יום תחת איום הפיטורים של מנהלי הקבוצה, וגם אם יקשיב להם ויעשה שינוי מסוים, ואז הקבוצה תיכשל, של מי תהיה האשמה? של המנהל? לא, של המאמן. בנוסף, היום המנהלים לא נותנים הזדמנויות למאמנים להנחיל את משנתם ולהחדיר את דרך המשחק לקבוצה לאורך זמן.

 

כדי שמעמד המאמן ייעלה, אני ממליץ לבעלי הקבוצה לתת יותר הזדמנויות ולהימנע מהתערבות. אחרת, פשוט לכו לעשות קורס פרו, רדו למגרש עם המשרוקית ותתחילו לאמן.

 

רוצים גם אתם להיות פרשנים? אז תתחילו לכתוב. איך זה עובד? פשוט מאוד – כותבים ושולחים לכתובת הבאה: kick@ynet.co.il בצירוף שם מלא. אורך הטקסט הרצוי הוא בין 250 ל־800 מילה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
איזי שרצקי
צילום: אביהו שפירא
מומלצים