הצעיר, המפתיע ובעל הניסיון: אחד מהם יהיה המפכ"ל הבא
מ"מ המפכ"ל מוטי כהן, מפקד מחוז ירושלים דורון ידיד וסגן המפכ"ל אלון אסור יציגו בפני השר גלעד ארדן את תוכניותיהם. כהן מוערך, אך השר לא אהב את הדרך שבה טיפל בשוטרים שסרחו. ידיד קפדן אך אגרסיבי, אסור בעל פוטנציאל אך לא פיקד על מחוז י-ם או תל אביב. המפכ"ל לשעבר משה קראדי לאולפן ynet: "צריכה להיות סיבה קיצונית לא לאפשר לכהן להמשיך בתפקיד"
השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, מקיים היום (שני) החל מהשעה 12:30 סבב פגישות עם המועמדים לתפקיד מפכ"ל המשטרה. ארדן ביקש מכל אחד מהם להעביר לו את תוכניותיו, לצד התחייבויות של כל אחד מהמועמדים לגבי אכיפה ביישובים הערביים ללא תוספת תקציב, שינוי הענישה כנגד שוטרים שפעלו בניגוד להוראות, המאבק באלימות נגד נשים ואכיפה מוגברת בכבישים.
אתמול אישר לארדן היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, למנות מפכ"ל קבוע למשטרה לאחר עיכוב של כשנה בעקבות הפלונטר הפוליטי. המועמדים לתפקיד הם ממלא מקום המפכ"ל בשנה האחרונה, ניצב מוטי כהן, מפקד מחוז ירושלים ניצב דורון ידיד וסגן המפכ"ל ניצב אלון אסור. על פניו נחשב כהן למועמד בעל הניסיון הטוב ביותר, בשל העובדה שהוא מכהן כבר שנה כמפכ"ל בפועל. בסביבת ארדן מעריכים את התגייסותו של כהן לתפקיד, ואת העובדה שהצליח להרגיע את המערכת המשטרתית שהייתה סוערת בשנה האחרונה.
נקודת זכות נוספת לכהן היא העובדה שהוא לא מתבלט מדי ולא מייצר כותרות ואש כמו קודמו בתפקיד, רוני אלשיך. עם זאת, לחובתו של כהן תעמוד העובדה שבמשרד לביטחון הפנים לא אהבו את הדרך שבה טיפל בשוטרים שסרחו או ביצעו טעויות. כך למשל, בפרשת החדירה לטלפונים של יועצי ראש הממשלה בנימין נתניהו, למרות הביקורת בבית המשפט, קולו של כהן נדם. גם ביחס לשאר התקלות שאירעו בלהב 433 העדיף כהן שלא לנקוט עמדה.
מועמד מפתיע למינוי הוא דורון ידיד, ששמו עלה רק בסבב האחרון. עם זאת, ידיד מוערך מאוד בסביבתו של ארדן, שהקפיץ אותו לתפקיד מפקד מחוז ירושלים לאחר שכיהן כראש אגף התנועה - תחום שהשר שם עליו דגש. ידיד נחשב לקפדן מאוד ואגרסיבי בכל מה שקשור לטיפול בתופעות. כמפקד מחוז ירושלים ייזקף לזכותו אצל ארדן החיכוך המתמיד שהוא יוצר בשכונת עיסאוויה נגד מיידי אבנים. ארדן רואה בו מפקד קפדן שמקפיד על יישום תוכניות מסודרות, ולזכותו נזקפת גם הצלחתו היחסית בתפקידו הקודם כראש אגף התנועה.
לחובתו של ניצב ידיד יעמדו התלונות שהגיעו לא אחת למשרד לביטחון פנים על יחסי האנוש שלו ועל קשיחותו אל מול פקודים. בכיר במשרד אמר כי "ידיד הוא מפקד טוב, אבל לא אדם קל".
הצעיר מבין המועמדים הוא אלון אסור, המכהן בחצי שנה האחרונה כסגן המפכ"ל. אסור נחשב למי שהשר ארדן ראה בו עוד בתחילת הקדנציה פוטנציאל גדול. במשרד לביטחון הפנים אומרים לזכותו שהוא מילא בצורה יסודית כל משימה שאליה הוא נשלח, והותיר חותם. כך כמפקד המכללה הלאומית לשוטרים, וכך גם כמפקד מחוז הצפון - התפקיד שממנו הגיע לתפקיד הסמפכ"ל.
לצד זאת, הבעיה של אסור היא בעיקר חוסר הניסיון שלו. הוא קיבל תפקיד של מפקד מחוז צפון מבלי שכיהן בתפקיד סגן מפקד מחוז – תפקיד מטה הקשור לבניין כוח ותפעול. עוד בעיה היא העובדה שאסור לא כיהן באחד המחוזות הגדולים - תל אביב או ירושלים - דבר שארדן רואה בו ערך חשוב בדרך לתפקיד השוטר מספר אחת. גם העובדה שהוא הצעיר מבין השלושה (בן 55), ויכול להתמודד על תפקיד המפכ"ל גם בפעם הבאה, פוגעת בסיכוייו להיבחר כעת.
מפכ"ל המשטרה לשעבר, רב-ניצב בדימוס משה קראדי, אמר באולפן ynet כי "ארדן לא יוכל להתעלם מהעובדה שכהן ממלא את מקום המפכ"ל במשך שנה. צריכה להיות סיבה קיצונית לא למנות אותו ולא לאפשר לו להמשיך בתפקיד". קראדי הוסיף, עם זאת, כי "אסור לשכוח שבשנים האחרונות השר ארדן התנסה גם בצורך לעבור את ועדת גולדברג. לכן אני מניח שהשיקולים כוללים גם את מידת ההתאמה, וגם את מידת היכולת לעבור את הוועדה".