שתף קטע נבחר

 

כל עדה והלביבה שלה: 4 מתכונים לחג

ארבעה אנשים ממוצא שונה מציגים את הגרסה שלהם ללביבה שליוותה אותם כל חייהם - מפסטיליה ועד לביבה טבעונית

 

בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי

בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

צפו: לביבות פשוטות קלות להכנה

 

לכל משפחה ועדה יש את מסורות החג שלה. בכל מקום בעולם יהודים יצקו תכנים משלהם, מקומיים ומסורתיים, למנהגי החג העתיקים וכמובן גם למאכלים.

הלביבות של מנוחה אסולין (צילום: נטלי שאקו)
הלביבות של מנוחה אסולין(צילום: נטלי שאקו)

קיבצנו ארבעה אנשים ממוצא שונה, שכולם חוגגים את חג החנוכה, וכל אחד מהם פיתח גרסה משלו למאכל המוכר והאהוב - לביבה. כל אחד מקהילה אחרת, מציג את המתכון שלו ללביבה, זה שליווה אותו כל חייו, והופך את חנוכה למיוחד עבורו. מוגש בחום.

 

לביבות ירקות של יחיאל סויסה (81) מרמלה

המצרכים (ל-40 לביבות):

 

1 ק"ג תפוח אדמה

2 קישואים גדולים

2 גזרים

1 בצל לבן

1/2 חבילה פטרוזיליה

4 כפות פירורי לחם

7 ביצים

1 כפית מרק עוף

3 כפות קמח

מלח ופלפל לפי הטעם

יחיאל סויסה  (צילום: רן אליהו)
יחיאל סויסה (צילום: רן אליהו)
 

אופן ההכנה:

  1. מגררים את תפוחי האדמה במגרדת, מגרדים את הגזרים. את הקישואים חותכים לקוביות קטנות, את הבצל חותכים דק דק. קוצצים את הפטרוזיליה. מערבבים את כל הירקות וסוחטים את הנוזלים.
  2. מוסיפים לתערובות פירורי לחם,קמח, מרק עוף ומלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את הביצים, ומערבבים. אם העיסה עדיין דלילה מוסיפים קצת קמח.
  3. מחממים מחבת עם שמן עמוק. יוצרים בעזרת כף כדורים מהלביבות, ומועכים אותם מעט. מוציאים את הלביבות לתבנית עם נייר סופג.  

  

פסטיליה עם בשר של מנוחה אסולין (בת 93) מירושלים

המצרכים (ל-30 לביבות):

 

500 גר' בשר טחון, מאודה עם פטרוזיליה קצוצה, 2 שיני שום, חצי כפית כמון, מלח ופלפל

5 תפוחי אדמה בינוניים

3 ביצים

1/4 כפית כורכום

2 כפיות מלימון סחוט

1/2 כפית מלח שטוחה

פלפל שחור לפי הטעם

1/2 כוס קמח

מנוחה אסולין (צילום: נטלי שאקו)
מנוחה אסולין(צילום: נטלי שאקו)
 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים תפוחי אדמה מקולפים בסיר עם מים רותחים, יוצרים פירה ומוסיפים את הביצים, את הלימון ואת התבלינים עד שהעיסה מתקשה.
  2. מגלגלים את עיסת תפוחי האדמה לעיגול, שמים מעט מתערובת הבשר באמצע, ומקפלים עד שנוצרת לביבה.
  3. מטגנים בשמן מעט עמוק.

  

לביבות תפוחי אדמה עם מטבל שמנת של סופיה קורס (83) מירושלים

המצרכים (ל-20 לביבות):

 

5 תפוחי אדמה בינוניים

1 כף קמח

2 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן לטיגון

למטבל -

שמנת חמוצה

מעט שמיר קצוץ 

סופיה קורס (צילום: נטלי שאקו)
סופיה קורס(צילום: נטלי שאקו)
 

אופן ההכנה:  

  1. מגררים בפומפייה דקה את תפוחי האדמה. מוסיפים ביצים, קמח, מלח ופלפל, ומערבים. 
  2. מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב כהה.
  3. מכינים את המטבל: מערבבים גביע שמנת חמוצה עם שמיר קצוץ, ומגישים לצד הלביבות.

 

לביבות בטטה טבעוניות של ישועה פריד (32) מקהילת העבריים דימונה

המצרכים (ל-15 לביבות):

 

2 בטטות בינוניות-גדולות

1/4 צרור כוסברה

1 שן שום

מלח ופלפל לפי הטעם

2 כפות אבקת בצל

2 כפות בריאני (תבלין הודי)

4 כוסות קמח חומוס

3 כפות שמן זית

ישועה פריד (צילום: ארז בקר)
ישועה פריד(צילום: ארז בקר)
 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הבטטות ומרתיחים אותן בסיר עם מים עד שהן רכות. מוציאים את הבטטות ומועכים אותן לפירה.
  2. קוצצים את הכוסברה ואת השום ומכניסים לקערה. מוסיפים לקערה את הפירה בטטה, מלח ופלפל לפי הטעם, אבקת בצל ובריאני.
  3. מוסיפים את השמן זית והקמח חומוס ומערבבים לתערובת אחת.
  4. יוצרים לביבות מהתערובת ומטגנים. מעבירים לנייר סופג, ומגישים.

 

פרויקט המתכונים לחג נוצר במסגרת הפעילות הקהילתית עבור דיירי ודיירות עמידר החדשה  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נטלי שאקו
לביבה של סבתא וסבא: 4 מתכונים
צילום: נטלי שאקו
מומלצים