האמהות שלא מוותרות על כושר
שגרת החיים הלחוצה היא לא סיבה לוותר על חיים בריאים ושיגרת כושר. איך למצוא את הזמן בסדר היום המטורף? שתי אימהות שלא ויתרו - מספרות
בשיתוף נייצ'ר וואלי
להיות אמא בשנת 2019 זו אינה משימה פשוטה. לגדל ילדים, לשמור על חיי משפחה, ובמקביל לנהל קריירה בשגרת החיים הלחוצה של המאה ה-21 הם אינם דבר של מה בכך. וכשעוד מדובר בנוסף על ניהול שגרת כושר מלאה ומחייבת - הדבר הופך למשימה מורכבת במיוחד.
על אף הקושי הכרוך בכך, הנובע לרוב מחוסר זמן פנוי, כיום אמהות רבות לא מוותרות בקלות יתרה על הכנסת פעילות ספורטיבית לשגרת חייהן. למעשה, הן אפילו נלחמות על כך.
המודעות לניהול אורח חיים בריא נמצאת בעלייה מתמדת שרק הולכת וגוברת. ובעידן בו הסלפי שולט בכל אספקט של חיינו, רוב הנשים אפילו ממהרות לחזור לכושר מיד לאחר הלידה: מתאמנות, רצות, שוחות, רוכבות - פוקדות את מסלולי ההליכה, הפארקים, הסטודיואים השונים ומכוני הכושר.
אך הן לא עוצרות רק שם. גם התזונה בשבילן היא ערך עליון והקפדה על שגרת תזונה בריאה היא יותר ממטרה, אלא אורח חיים של ממש. ערכים אלו, הן מקוות להעביר הלאה גם לילדיהן ולהשריש במשפחתן.
כיצד ניתן למצוא את הזמן? על מה חשוב להקפיד? יצאנו לברר עם שתי אימהות שלא מוותרות על הכושר.
לדבריה של התזונאית טופז דרזנר, זמן מספק לפעילות גופנית מקנה לאישה שלל יתרונות. על אחת כמה וכמה כשהדבר נעשה לאחר הלידה. 6 שבועות לאחר מכן, ליתר דיוק. "לחזרה לכושר לאחר הלידה יתרונות תזונתיים ונפשיים רבים השזורים אחד בשני. פעילות זו מחזירה לאישה שעה ביום בה היא דואגת לעצמה, שעה של שלווה, המחזירה את תחושת השליטה על הגוף. בנוסף, הפעילות מעלה גם את מצב הרוח ויכולה למנוע אכילה רגשית", היא אומרת.
אך חשוב מאוד גם להקפיד על תזונה אשר בלעדיה הפעילות הגופנית תהפוך לאפקטיבית פחות. "גוף האיה לאחר לידה, גם בשל עייפות הנובעת מטיפול בתינוק וגם בשל אכילה לא מאוזנת, יכול לחוות חוסרים של ויטמינים ומינרלים העלולים לפגוע בבריאות האישה", מוסיפה דרזנר, "לכן חשוב מאוד להתייחס לכלל אבות המזון בתפריט".
"מחסור באבות המזון, ויטמינים ומינרלים יפגע פחות בתינוק ויותר באישה – רקמת העצם שלה עלולה להידלדל בשל מחסור בסידן, רקמת השריר תידלדל בשל חוסרים בצריכת חלבון ועוד. מסיבה זו לתזונה ערך עליון".
בשיתוף נייצ'ר וואלי