שתף קטע נבחר

 

חרם מוסלמי באסיה: "סגרו לישראל דלת אז ניכנס מהחלון"

אינדונזיה, מלזיה וברוניי מונעות שילוב בארגון כלכלי חשוב. הפתרון: חבירה לארגון נוסף והזמנת שורת מדינות לכנס בישראל

ישראל רוצה במשך שנים להצטרף לארגון הכלכלי העוצמתי ביותר באסיה הנקרא "אסיאן", אך הוא סגור בפניה בשל התנגדות שלוש מחברות הארגון שמקבל החלטות בקונצנזוס: מלזיה העוינת לישראל, אינדונזיה - המדינה המוסלמית הגדולה בעולם -  והסולטנות המוסלמית ברוניי.

 

בישראל התחבטו מה ניתן לעשות והגיעו לפתרון יצירתי: אם סוגרים לנו את הדלת, ניכנס מהחלון. במשרד החוץ הוחלט לפנות בבקשה להתקבל כ"שותפת פיתוח" של חצי מהחברות ב"אסיאן", להן גם ארגון נוסף בשם ACMECS שמאגד חמש ממדינות שפך המקונג: קמבודיה, מיאנמר, תאילנד, וייטנאם ולאוס.

גלעד כהן עם שגרירי קמבודיה מיאנמר וייטנאם ותאילנד (צילום: משרד החוץ)
גלעד כהן (במרכז) עם שגרירי קמבודיה, מיאנמר, וייטנאם ותאילנד(צילום: משרד החוץ)

שר החוץ ישראל כ"ץ שלח מכתב הזמנה לחמשת עמיתיו בדרג סגני שרים או מנכ"לים להגיע לכנס ראשון בארץ, שבו ייחשפו לטכנולוגיות הישראליות בתחומי החקלאות, החדשנות והמים. גלעד כהן, סמנכ"ל אסיה והפסיפיק במשרד החוץ, נועד באחרונה עם עם שגרירי קמבודיה, מיאנמר, וייטנאם ותאילנד לשיחת הכנה. אם המהלך יבשיל, זו תהיה הפעם הראשונה מעולם שישראל תיכנס כשותפה לארגון אזורי אסייתי.

 

הכנס היה אמור להתקיים השנה, אך מחוסר תקציב (150 אלף שקל) הוא נדחה לשנה הבאה ויתקיים לכל המאוחר בתחילת יולי. הכינוס כבר מתקבל בהתלהבות במדינות שפך המקונג, שלהן אוכלוסייה משותפת של 242 מליון איש עם ממוצע צמיחה של 6.42%. הצטרפות ישראל עשוייה לפתוח לישראל דלתות בחמש מהמדינות עם הצמיחה הממוצעת מהגבוהות ביותר בעולם, עם אוכלוסייה של מאות מליוני בני אדם - להיי-טק ולייצוא הישראלי.

 

גלעד כהן אמר: "ארגון מדינות המקונג - ACMECS חשוב ועוצמתי וישראל רוצה להתקבל במעמד 'חברת פיתוח'. יש לנו הרבה להציע ולשתף בתחומי החקלאות, החדשנות והמים. נמשיך בפיתוח היחסים עם אסיה, ולראשונה גם בפורומים הבינלאומיים החשובים של היבשת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משרד החוץ
הפגישה עם השגרירים בארץ
צילום: משרד החוץ
מומלצים