שתף קטע נבחר

 

נעמה יששכר ביקשה מאמה לערער שוב: "לא מודה באשמה"

אמה של נעמה ביקרה אותה בכלא לאחר שערעורה נדחה, ולמרות האכזבה, היא ביקשה לפנות לערכאה גבוהה יותר ולבית הדין האירופי לזכויות אדם בשטרסבורג. על הבטחת רה"מ להחזירה: "אני עדיין כאן"

 

עדותה של נעמה בדיון בערעורה

עדותה של נעמה בדיון בערעורה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יפה יששכר, אמה של נעמה יששכר, שנידונה לשבע שנות מאסר וחצי בכלא ברוסיה בגין החזקת תשעה גרם וחצי של חשיש, ביקרה אותה היום (ג') בכלא. חמישה ימים לאחר דחיית הערעור, האם תיארה את בתה "מאוכזבת, מותשת ועייפה", ואמרה כי נעמה סיפרה לה שהיא מתגעגעת מאוד לשוחח בעברית ולהסתובב באופן חופשי.

 

 נעמה יששכר (צילום: AP)
"אם לא נערער - זה כאילו שאני מודה". נעמה יששכר(צילום: AP)

למרות אכזבתה מההחלטה, ביקשה נעמה מאמה כי עורך דינה יגיש בשמה ערעור לערכאה גבוהה יותר, אף שהאם אינה מאמינה שמערכת המשפט הרוסית תסייע. "אם לא נערער, זה כאילו אני מודה באשמה", הסבירה נעמה את התעקשותה. במקביל, היא ביקשה מאמה להגיש תביעה לבית הדין האירופי לזכויות אדם בשטרסבורג, כדי שזה ינקה את שמה.

 

אמה של נעמה עדכנה אותה על הבטחתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שאמר לה כי הוא מחויב להביא את נעמה הביתה לישראל. עם זאת, נעמה לא התלהבה מההתחייבות. "במשך חודשים את אומרת לי שיש מגעים עם משרד ראש הממשלה, ואני עדיין כאן. זה לא מאכזב?", תהתה.

 נעמה יששכר (צילום: AP)
"מאמינה שראש הממשלה וראש המל"ל יעשו הכל". יפה יששכר ובתה ליעד(צילום: AP)

יפה ציינה כי היא עדיין מאמינה שנתניהו יעשה הכל כדי להחזיר את נעמה עוד לפני ביקורו של הנשיא הרוסי בישראל ב-23 בינואר. "הפחד שלנו הוא שהיא עלולה להישלח לכלא לאסירות. זה יכול להיות בכל מקום ברוסיה, כולל בסיביר, או במרחק תשע שעות נסיעה ממוסקבה ללא יכולת לטוס. אני מאמינה שראש הממשלה וראש המל"ל יעשו הכל כדי להחזיר אותה הביתה", אמרה יפה יששכר.

 

ביום חמישי האחרון החליט בית המשפט במוסקבה להשאיר את העונש שקיבלה נעמה על כנו. בדיון בערעור, שנמשך שעות ארוכות, הוצגו טענות ההגנה, וגם טענות התובע בתיק - ששיבש את שמה של נעמה והמשיך לקרוא לה "NAAM" (נעאם). נעמה עצמה ישבה בתא זכוכית ופנתה לשופטים: "אני מתחננת בפני בית המשפט להכיר בכך שאני כמעט תשעה חודשים נמצאת מאחורי סורג ובריח במדינה זרה. מבודדת, ללא זכויות אדם כמו לדבר בשפתי ולדבר בכלל. ההרשעה תהרוס את כל הטוב שבניתי בחיים, בגלל פשע שלא עשיתי".

 

יששכר התעקשה שבית המשפט בעיר חימקי (שבו נשלחה למאסר - א"א) ביצע הפרות, והפנתה את תשומת הלב של חבר השופטים לחומרת העונש שנגזר עליה, מבלי שהובאו בחשבון נתונים על מידת הסכנה של הפשע ועל זהות הנאשם. עם זאת, כאמור, החליטו השופטים בתום התייעצות קצרה להשאיר את עונשה על כנו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
"לא מודה באשמה". נעמה יששכר
צילום: AP
מומלצים