שתף קטע נבחר

 

המחירון החדש של המכון לרפואה משפטית: "יוביל לשחרור עבריינים"

המשטרה מעבירה למכון מדי שנה 2.3 מיליון שקלים עבור השירותים שהוא מספק. לטענתה, כעת היא נדרשת לשלם מיליונים נוספים בשל שינוי שיטת התשלום ומזהירה כי תתקשה לפענח תיקי רצח. גורם במשרד הבריאות: "במשך שנים המשטרה לא שילמה על שירותים"

מחלוקת בין המכון לרפואה משפטית לבין המשטרה מאיימת על ניהול חקירות רגישות. המשטרה נהגה להעביר עד היום 2.3 מיליון שקלים בשנה עבור השירותים שמספק המכון, שכעת דורש לשנות את הסכומים ולקבוע תעריף עבור כל שירות, תמחור שמייקר את ההוצאות.

גידול משמעותי בהוצאות. המכון לרפואה משפטית (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
גידול משמעותי בהוצאות. המכון לרפואה משפטית(צילום: ירון ברנר)
 

במכתב ששיגר פרופ' איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות - המשרד שאחראי על המכון לרפואה משפטית - למשרד לביטחון פנים ולמשטרה הוא הסביר כי עלויות הבדיקות שמתבצעות במכון עלו דרמטית בשנים האחרונות. "הפער התקציבי נובע בעיקר מהשתכללות הטכנולוגיות והכנסת כלים מדעיים חדשים (בדיקות דימות, בדיקות דנ"א, בדיקות היסטולוגיות) שהובילו לגידול משמעותי בהוצאות המכון", כתב גרוטו. "לכך יש להוסיף שינויים הכרחיים שבוצעו בהיבטים המקצועיים שהביאו את המכון לרמה המקצועית הנדרשת כיום בעולם החופשי".

 

במכתב מצוינים השירותים שייגבו עבורם סכומי כסף: "מתן חוות דעת על פי מסמכים רפואיים יותנה בהסדר תשלום מראש; תמחור יבוצע לפי שעות עבודה של המומחה בתיק בהתאם למחירון משרד הבריאות; פתיחת תיקים מן העבר ובדיקות ביולוגיות יבוצעו בכפוף למספר הבדיקות המבוקשות; ביצוע בדיקות בטכנולוגיות ייחודיות חדישות יחויב בתשלום".

 

במכון מבקשים עוד כי "כל ייעוץ חיצוני שיידרש לצורך גיבוש חוות דעת, כגון ייעוץ סטטיסטי, ייעוץ היסטולוגי, פענוח CT וייעוץ עם אנשי מקצוע נוספים, יבוצע בכפוף להסדרת תשלום מראש אל מול הצעת מחיר שתתקבל מנותן השירות החיצוני".

גלעד ארדן מדבר על הקמת גוף פיקוח על המשטרה בטקס הזיכרון לחללי אסון הכרמל (צילום: קובי ריכטר, TPS)
"פגיעה ביכולת להרשיע עברייני מין". ארדן(צילום: קובי ריכטר, TPS)
 

במכתב שיצא מהמטה הארצי במשטרה מזהיר נצ"מ ודים גורדון ממחלקת המשאבים כי מדובר בפער כספי של 10 מיליון שקל: "המשמעויות של הפסקת השירותים הקבועים בחוק הינן חוסר יכולת לדעת מהי סיבת המוות או סוג הכלי ששימש לרצח; חוסר יכולת לקשור בין כלי הרצח לגופה, דבר שיוביל לאי-העמדה לדין ושחרור מבצעי העבירה; אם לא תינתן חוות דעת בתיק חקירה, הדבר יוביל לירידה במספר כתבי האישום המוגשים על ידי המשטרה; אי-ביצוע בדיקות חיים (תקיפה מינית) יוביל לירידה במספר כתבי האישום".

 

בעקבות דרישות המכון עירבו במשטרה את השר לביטחון הפנים גלעד ארדן, ששיגר מכתב למשרד הבריאות שבו כתב: "לא ייתכן שיתקבלו החלטות חד-צדדיות שמשמעותן פגיעה ביכולת המשטרה להביא להרשעת עברייני מין ואלימות ולפענח מקרי רצח ועיכוב בשחרור גופות לקבורה. מדובר בסוגיה תקציבית שיש לפתור במהירות האפשרית".

 

גורם במשרד הבריאות: "במשך שנים המשטרה קיבלה שירותים ולא שילמה עליהם, למרות שהיו דרישות מפורשות. המשרד לא הפסיק את מתן השירותים בגלל חשיבותם. המשטרה נדרשת לשלם את עלות השירותים או לפחות להסדיר את הנושא בשיח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר מאיר
המכון לרפואה משפטית
צילום: עופר מאיר
מומלצים