משבר החמאה המתמשך מביא לעליית מחירים ברשת בוטיק סנטרל
הרשת בעלת 16 הסניפים הודיעה ללקוחות כי היא נאלצת לייקר את המאפים, הכריכים והעוגות בכ-5%-10%. לטענתה, העלאת המחירים נובעת מהתייקרות החמאה
רשתות בתי הקפה נאחזות במשבר החמאה המתמשך ומעלות מחירים. רשת בתי הקפה בוטיק סנטרל, שלה 16 סניפים, העלתה החל מאתמול (ד') את מחירי המאפים, העוגות והכריכים.
כחלון מפר שתיקה מאז החלטת היועמ"ש: "אין סיבה שיהיה מחסור בחמאה"
שר החקלאות יתמוך בפתיחת שוק החמאה לחצי שנה בלבד
האם משבר החמאה יחזיר לתחייה את המרגרינה?
הרשת תלתה שלטים בסניפים המבשרים ללקוחותיה כי "בעקבות משבר החמאה המתמשך הגורם להתייקרויות חוזרות ונשנות במחירי החמאה יעודכנו בבוטיק מחירי המאפים, הכריכים והעוגות".
המחיר החדש של קפה ומאפה יעמוד על 20 שקלים, במקום 18 שקלים עד היום, וקפה וכריך יימכרו ב-25 שקלים (במקום 23 שקלים). כמו כן ציינה הרשת במודעה כי עבור תוספת לקפה גדול תגבה ארבעה שקלים.
המחסור בחמאה בישראל נמשך כבר למעלה משנה. ברשתות השיווק המחסור בחמאה החריף כאשר מחלבת טרה הפסיקה את ייצור החמאה הביתית והחלה לייצר לשוק המוסדי בלבד, ומאז שתנובה הקטינה את אספקת החמאה לקמעונאים.
בעקבות המשבר המתמשך המליץ שר הכלכלה אלי כהן לבטל את המכסות והמכס על יבוא חמאה למשך חצי שנה, הצעה שאף זכתה לתמיכתו של שר החקלאות אורי אריאל. בנובמבר האחרון חתם שר האוצר משה כחלון על צו להרחבת המכסים לייבוא חמאה מחו"ל לשנים 2019 ו-2020. על פי הצו מכסת החמאה הביתית הוגדלה ב-300 טונות ל-2,750 טון ומכסת הייבוא לחמאה תעשייתית הוגדלה ב- 800 טון ל-3,500 טונות פטור ממכס.
מבוטיק סנטרל נמסר בתגובה כי "המחסור הגדול בחמאה בשנת 2019, לצד ההודעה של תנובה כי היא מקטינה את ייצור החמאה בעוד יותר מ-30% בשנת 2020 כשברקע גם עלייה משמעותית במחירי ייבוא החמאה אילצו אותנו להעלאת מחיר עוגיות החמאה והשמרים בכ-5%-10%".