שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP

כך זוהה קאסם סולימאני: הטבעת על היד במקום החיסול | תיעוד

מכונית הטויוטה שבה נסע מפקד כוח קודס האיראני קאסם סולימאני ספגה פגיעה ישירה מטילים שנורו ממל"טים בבגדד. הטבעת הגדולה על ידו, סמלו המפורסם, נראתה היטב במקום החיסול

 

 

התיעוד הדרמטי ממקום החיסול של סולימאני    (צילום: רויטרס)

התיעוד הדרמטי ממקום החיסול של סולימאני    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הטילים שכוונו ממל"טים על מכונית הטויוטה שבה נסע מפקד כוח קודס האיראני קאסם סולימאני באזור נמל התעופה של בגדד לא הותירו לו סיכוי. הטבעת הגדולה על ידו שהייתה הסמל המזוהה ביותר עמו היא גם זו שבאמצעותה זוהה מיד במקום החיסול. בתיעוד ממקום החיסול (בסרטון בפתח הכתבה) נראתה המכונית הבוערת שממנה הוצאו גופתיהם של סולימאני ושל סגן מפקד ארגון הגג של המיליציות הפרו-איראניות "אל-חשד א-שעבי", אבו מהדי אל-מוהנדס.

 

מפקד כוח קודס איראן קאסם סולימאני חוסל ב בגדד עיראק (צילום: AFP)
הטבעת הגדולה על ידו, הסמל המזוהה עם סולימאני, לאחר חיסולו בבגדד(צילום: AFP)

מפקד כוח קודס איראן קאסם סולימאני חוסל ב בגדד עיראק ו עלי חמינאי (צילום: AFP)
המכונית הבוערת לאחר החיסול(צילום: AFP)

המיליציות הפרו-איראניות בעיראק מסרו כי חמישה מאנשיהן נהרגו יחד עם עוד שני "אורחים חשובים" בתקיפה אווירית אמריקנית. התקיפה בוצעה באמצעות שני מל"טים לפחות שירו טילי הלפייר ולא באמצעות מסוקים כפי שאמרו כמה גורמים איראניים.

 

התקיפה באזור נמל התעופה בבגדד אירעה דקות ספורות לאחר שסולימני ירד ממטוס. ייתכן שהיה על מטוס איירבוס A320 של חברת התעופה הסורית Cham Wings. הטיסה שמספרה 6Q501 המריאה מדמשק בשעה 22:30 (שעון ישראל) ונחתה בבגדד דקות לפני חצות.

מטוס חברת התעופה הסורית Cham Wings סוריה נמל התעופה ב בגדד חיסול מפקד כוח קודס קאסם סולימאני חוסל ב עיראק (צילום: FlightRadar24)
מסלול המטוס הסורי שייתכן שקאסם סולימאני הגיע בו(צילום: FlightRadar24)
  

חיסול סולימאני - כותרות אחרונות

המוח שביסס חזית איראנית בסוריה

ביקורת על טראמפ: "פעולה פזיזה ומסוכנת"

כוננות נקמה / רון בן ישי

טראמפ צייץ דגל, חמינאי מאיים בנקמה

 

סולימאני, בן 62, היה די אנונימי עד לפלישה האמריקנית לעיראק ב-2003. הוא צבר פופולריות באיראן, הפך למפקד מוערך ודחה קריאות להיכנס לפוליטיקה. בשנים האחרונות נפוצו אינספור שמועות על מותו או פציעתו. ב-2006 פורסם שהיה במטוס שהתרסק בצפון-מערב איראן. באירוע זה נהרגו אנשי צבא איראנים. לפני שמונה שנים דווח שהיה במקום פיצוץ בדמשק שבו נהרגו עוזרים של אסד ובנובמבר 2015 דווח שנהרג או נפצע קשה כשהוביל כוחות הנאמנים לאסד בלחימה בחלב.  

מכונית שבה נסע מפקד כוח קודס קאסם סולימאני חיסול בגדד עיראק ()
המכונית שבה נסע סולימאני

מכונית שבה נסע מפקד כוח קודס קאסם סולימאני חיסול בגדד עיראק ()
נפגעה מטילים שנורו ממל"טים

קוראן סימני דם חיסול מפקד כוח קודס קאסם סולימאני חוסל ב בגדד עיראק ()
ספר קוראן שנמצא בזירת החיסול

כסף איראני וסורי בזירת החיסול של קאסם סולימאני ()
כסף איראני וסורי בזירת החיסול

קאסם סולימאני נולד ב-11 במרץ 1957 בעיר קום, הנחשבת לבירה הדתית של איראן וגדל בעיירה האיראנית ראבור. אביו היה איש דת שקיבל קרקע בימי השאה ואחר כך שקע בחובות. בגיל 13 החל סולימאני לעבוד בבניין ואחר כך עבד בחברת המים האיראנית "כרמאן". הוא התגייס למשמרות המהפכה ולחם תחילה בצפון-מערב איראן נגד הכורדים. היחידה שלו לחמה במלחמת איראן-עיראק שנמשכה שמונה שנים ובמהלכה ספגה גם פגיעות מנשק כימי עיראקי. הוא נודע באכזריותו וברוח הקרב שהטמיע בלוחמים: "סולימאני לימד אותנו שמוות הוא תחילת החיים, לא סופם", העיד מפקד מיליציה בעיראק.

 

סולימאני נעלם מעין הציבור לכמה שנים, ולדעת פרשנים הדבר קשור בחילוקי הדעות שלו עם הנשיא לשעבר האשמי רפסנג'ני שכיהן בין 1989 ל-1997. הוא היה קרוב מאוד למנהיגה הרוחני של איראן עלי חמינאי, שאיים "לנקום באכזריות" את מותו. חמינאי אף הגיע לחתונת בתו של סולימאני, עדות לקשר ההדוק בין השניים.

 

בתכתובת בין גורמים דיפלומטיים אמריקניים שנחשפה במסמכי וויקיליקס, דנו ב-2009 במאמצי עיראק להגיע אליו ולעצור את מתקפות הרקטות על "האזור הירוק" המאובטח בבגדד. ארצות הברית ראתה בכוח קודס של סולימאני אחראי לפגיעה בכוחותיה. לפני 13 שנה הוכנס לרשימת הסנקציות, אך המשיך ליהנות מחופש תנועה. בשנים האחרונות נודע בעיקר בהובלת הכוחות בסוריה שפעלו למען השארתו של הנשיא בשאר אסד.

 

כוח קודס פעל בפיקודו של סולימאני ברחבי המזרח התיכון וניסה בין היתר לבסס חזית איראנית מול ישראל בסוריה ולהפעיל לחץ על כוחות ארה"ב בעיראק. הוא מונה כ-20 אלף לוחמים. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
קאסם סולימאני עם הטבעת, סמלו המפורסם
צילום: AFP
מומלצים