רמב"ם: פונה עם שבץ במסוק - אבל המתין שעות במיון ונותר נכה
רק כעבור למעלה משעתיים מרגע הגעתו של מאיר אוחנה בן ה-62 לבית החולים, הוחלט לבצע בדיקת CT מוח שהצביע על תוצאות חריגות וארבע שעות לאחר מכן עבר בדיקה נוספת. כיום הוא סיעודי לחלוטין וסובל מממאה אחוזי נכות. עו"ד גלית קרנר, מתמחה ברשלנות רפואית: "אחד ממקרי הרשלנות המצערים והקשים"
מאיר אוחנה, תושב הצפון עבר אירוע מוחי ולאור הדחיפות פונה במסוק למרכז העל לטיפול בשבץ, אלא שבבית החולים נאלץ להמתין במסדרון ולבסוף שוחרר ללא טיפול. כיום הוא סובל משיתוק ותובע את בית החולים על רשלנות רפואית.
לפני כשנתיים, מאיר אוחנה, בן 62, אב לשלושה ילדים וסבא לנכדים מבית-שאן חזר לביתו לאחר שביקר חברים וצפה בטלוויזיה. "אני זוכר שהיה לי כאב ראש, נפלתי וביקשתי מאח שלי להזמין אמבולנס. ניסיתי לקום בעצמי והתמוטטתי. אני מכיר את הגוף שלי והייתה לי תחושה שאני עובר אירוע מוחי", הוא סיפר.
כשפראמדיק מד"א הגיע לביתו, הוא אבחן כי אכן מדובר בשבץ מוחי והחליט להזמין מסוק מד"א במקום להסיעו באמבולנס כדי להקדים את ההגעה לבית החולים ולשפר את סיכוייו להחלים מהאירוע.
קיראו עוד
למיון תוך 3 שעות: איך מזהים שבץ מוחי – ומה עושים
שבץ מוחי: כך תזהו שזה קורה לכם
דו"ח חושף: כל חצי שעה מתרחש בארץ אירוע מוחי
"לא קיבל טיפול בזמן בו המתין"
על פי כתב התביעה שהוגש לבית המשפט המחוזי מרכז, בדו"ח הרפואי של מד"א אכן צוין כי למטופל דיבור כבד ואיטי, הוא מבולבל, מתקשה להזיז את הגפיים בצד שמאל וחש נימול בפנים, אלמנטים המאפיינים אנשים הסובלים משבץ מוחי. רק כעבור למעלה משעתיים מרגע הגעתו לבית החולים הוחלט לבצע בדיקת CT מוח שהצביע על תוצאות חריגות וארבע שעות לאחר מכן עבר בדיקה נוספת. בזמן היקר שבוזבז מאיר יכול היה לקבל טיפול מסוג TPA אותו ניתן לתת לחולי שבץ רק תוך שעות ספורות מרגע האירוע, אלא שהוא לא קיבל טיפול בשעות אלו אלא המתין. לאחר מכן נתנו לו טיפול באמצעות כדורי אספירין.
כיום הוא במצב סיעודי לחלוטין ומוגדר כסובל ממאה אחוז נכות. אסתי חדד, בתו של מאיר, סיפרה: "מי שפגש את אבא בבית החולים היה מתמחה שאמר לנו שזה לחץ נפשי ובכלל לא אירוע מוחי. הוא החליט זאת על סמך שכששאל אותו שאלות ראה שהוא מתמצא בזמן ובמקום. לא ברור איך המתמחה החליט על דעת עצמו לשלול שזה אירוע מוחי בלי לשלוח אותו בזמן לבדיקת סיטי? עד שקיימו את הבדיקות, כבר היה מאוחר מדי".
אוחנה הוסיף: "אני זוכר שבבית החולים שכבתי במסדרון המחלקה הנוירולוגית במשך שעות. עד לרגע הנפילה הייתי אדם בריא, קצין בצה"ל שמקפיד על פעילות ספורטיבית והיום אני סיעודי לחלוטין".
עו"ד גלית קרנר, מתמחה ברשלנות רפואית המייצגת את אוחנה מסרה: "אחד ממקרי הרשלנות המצערים והקשים שנתקלנו בהם שהיה יכול להימנע בקלות לו היו פועלים על פי פרוטוקול רפואי מחייב. גבר הפך סיעודי לאחר שהוטס במסוק על מנת לקבל את הטיפול הרפואי הדחוף לו הוא היה זכאי ואותו לא קיבל משיקולים זרים וחוסר מקצועיות. לא לתת תרופה, או לקרוא לרופא מומחה? באיזה סטנדרט רפואי אנחנו חיים? במקרה הזה של עולם שלישי".
מבית החולים רמב"ם נמסר בתגובה: "כתב התביעה טרם התקבל אצלנו. לכשיגיע נלמד את כתב התביעה ונגיב עליו בבית המשפט".